Cum se folosesc uleiurile esențiale

0 16/07/2022 - Folosind uleiuri esențiale, Începător în uleiuri esențiale, ULEIURI ESENȚIALE

Poate despachetezi primul tău set Starter Premium sau poate ai primit o mulțime de uleiuri esențiale și nu ești sigur/ă în legătură cu modul în care ar trebui să le utilizezi. Dacă este așa, atunci acesta este articolul potrivit pentru tine.

Când vine vorba de utilizatul uleiurilor esențiale, cu toții am fost începători la un moment dat, am cerut sfaturi de la prietenii noștri și am căutat pe internet ghiduri despre utilizările de top ale aromelor noastre preferate. Cu toate acestea, aici la Young Living, suntem ferm convinși că fiecare dintre noi poate deveni profesionist în materie de uleiuri esențiale, cu puțină practică și cu ajutorul unui ghid simplu. Prin urmare, ghidul complet de la Young Living despre cum să utilizăm uleiurile esențiale este aici!

Ce sunt uleiurile esențiale?

Uleiurile esențiale sunt extracte, aromatice și concentrate, din plante, obținute prin distilare atentă cu aburi, presare la rece sau prin extragerea rășinilor din copaci. Oferim uleiuri esențiale, amestecuri de uleiuri esențiale și produse pe bază de uleiuri cu niveluri optime din anumiți constituenți naturali care le maximizează potența.

Frumusețea uleiurilor esențiale constă în faptul că toate sunt diferite, dar acest lucru poate deveni problematic atunci când sunt oferite sfaturi despre cum se utilizează și se diluează uleiurile, precum și despre cât de mult timp pot fi păstrate. Știai că, o sticlă de 5 ml de ulei esențial de la Young Living poate conține până la 80 de picături în ea, ceea ce demonstrează că sunt atât durabile, cât și de calitate superioară. În general, noi recomandăm înlocuirea uleiurilor o dată la 3 ani. Totodată, se recomandă cititul etichetelor individuale.

O mașinărie de distilare cu sigla Young Living

 

Cum se folosesc uleiurile esențiale

Când vine vorba de uleiurile esențiale, există trei moduri principale de a te bucura de beneficiile acestora: aromatic, local și prin uz intern. Aromatic face referire la mirositul și inspirarea aromelor dulci, picante, lemnoase sau erbacee ale uleiurilor esențiale pe care le oferim. Aplicarea locală poate însemna orice, de la diluarea unui ulei esențial într-un ulei de bază pentru un masaj relaxant sau combinarea unui ulei esențial cu loțiunea ta preferată pentru un răsfăț îngăduitor cu pielea. Într-un final, uzul intern face referire la gama noastră de uleiuri Plus. Toate pot fi adăugate în alimentele și băuturile tale preferate, pentru a le oferi o senzație aromatică cu un gust la fel de bun ca planta sau fructul în sine, din care au fost extrase!

Dacă te întrebai cât de des să utilizezi uleiurile esențiale, noi credem că pot deveni cu ușurință parte a rutinei tale de zi cu zi. Începe-ți ziua cu o picătură de Lemon+ în apa ta de dimineață, aplică câteva picături de ylang ylang pe decolteu pentru un parfum exotic, înconjoară-te de o aromă care promovează concentrarea și motivația la serviciu cu amestecul nostru Brain Power și destinde-te pe seară cu mirosul calmant al roll-on-ului Tranquil  — oportunitățile sunt nelimitate cu Young Living.

Cum se diluează uleiurile esențiale

La Young Living, suntem mândri de puritatea uleiurilor noastre esențiale. Eficacitatea și calitatea lor superioară le fac un produs extraordinar, care însă uneori necesită a fi diluat pentru a reduce riscul reacțiilor adverse atunci când este aplicat pe piele. Ca să te ajutam să diluezi uleiurile esențiale, pentru a putea fi aplicate local, întotdeauna recomandăm utilizarea unui ulei de bază. Acesta este un ulei care contribuie la a `transporta` uleiul esențial ales de tine către și de-a lungul pielii. Când alegi un ulei de bază, noi recomandăm Young Living V-6® Enhanced Vegetable Oil Complex, deși orice ulei vegetal, precum cel de nucă de cocos sau avocado poate fi, de asemenea, utilizat.

Când înveți să diluezi uleiurile esențiale într-un mod sigur și trebuie să te decizi cât de mult ulei de bază să folosești, noi îți sugerăm să citești întotdeauna etichetele individuale ale uleiurilor esențiale alese de tine. În timp ce, unele uleiuri vin deja diluate pentru a putea fi aplicate local, precum cele din celebra gamă KidScents® care a fost special creată cu gândul la pielea deosebit de delicată, altele pot fi mai tari, făcându-te să-ți dorești să le diluezi mai mult.

Cum se amestecă uleiurile esențiale

Când ai început să te informezi despre uleiurile esențiale, una dintre primele întrebări poate a fost dacă se pot amesteca. La Young Living, oferim o varietate de amestecuri de uleiuri esențiale pentru ca tu să te poți bucura de combinații aromatice potrivite pentru fiecare ocazie. De asemenea, poți să amesteci și tu uleiurile pentru a crea miresme personalizate unice. Există, însă, câțiva factori importanți de care trebuie să ții cont atunci când amesteci uleiurile esențiale acasă.

Unul dintre factori este cât de puternice sunt uleiurile pe care vrei să le amesteci și dacă necesită a fi diluate sau nu, după cum am menționat mai sus. Un alt factor este ce ulei de bază trebuie utilizat dacă diluare este necesară. Când creezi un amestec de uleiuri esențiale, uleiul de bază trebuie să reprezinte partea preponderentă și să conțină doar o cantitate redusă de ulei esențial. De asemenea, este important de știut că unele uleiuri, în special cele citrice, pot cauza fotosensibilitate temporară, așa că atunci când utilizezi uleiuri citrice într-un amestec, pentru siguranța ta, trebuie să eviți lumina directă a soarelui pentru cel puțin 12 ore după aplicare.

Dacă nu ești sigur/ă de cum va reacționa pielea ta la amestec, pur și simplu, testează pe o zonă mică.

Un test pe o zonă mică presupune aplicarea unei cantități reduse de ulei esențial sau de amestec de uleiuri esențiale pe interiorul antebrațului tău. Apoi trebuie să aștepți cel puțin o oră pentru a vedea dacă pielea ta reacționează. Dacă nu reacționează, atunci simte-te liber/ă să treci la următorul pas, aplicând acel ulei pe pielea ta. Și, dacă te întrebai de unde să începi căutarea uleiurilor care se potrivesc, răsfoiește selecția noastră de amestecuri de uleiuri esențiale deja disponibile, pentru a afla mai multe!

Young Living Citrus Fresh ®, Valor ®, Young Living Stress Away® și Young Living V-6® Enhanced Vegetable Oil Complex cu aplicator cu rolă.

 

Utilizarea locală a uleiurilor esențiale

După cum am menționat mai sus, una dintre cele mai bune modalități de a folosi uleiurile esențiale este prin aplicarea locală. Uleiurile se absorb ușor în piele, astfel te poți bucura repede și direct de proprietățile lor benefice. Atunci când sunt aplicate local, uleiurile esențiale pot îmbunătăți aspectul sănătos al pielii. Amestecă-le cu produsele tale cosmetice preferate, pentru a le introduce în rutina ta de îngrijire a pielii. De asemenea, le poți adăuga în uleiuri de bază pentru a duce masajul la următorul nivel, făcându-l mult mai liniștitor sau revigorant, în funcție de uleiurile pe care le alegi. Câteva picături de uleiuri esențiale au puterea de a transforma o baie fierbinte sau un duș într-o experiență ca de spa!

Există câteva sugestii și trucuri cu privire la aplicarea locală a uleiurilor esențiale. Printre acestea se numără aplicarea uleiurilor esențiale pe punctele tale de puls, cunoscute și ca zonele de pe corpul tău în care sângele curge mai aproape de suprafața pielii, precum încheieturile mâinii, gâtul și tălpile. De asemenea, poți utiliza un aplicator cu rolă, deoarece oferă o aplicare ordonată din mers. De asemenea, poate îți dorești să experimentezi și să adaugi uleiuri în rețetele tale artizanale proprii, precum în cea de săpun exfoliant de casă.

Utilizarea uleiurilor esențiale pe corpul tău

Sunt multe zone ale corpului tău pe care poți aplica uleiuri esențiale. Poți masa delicat ulei în zone precum gâtul, fruntea, tâmplele, încheieturile, pieptul și stomacul. Acestea includ, de asemenea, extremitățile precum brațele, picioarele și tălpile. De fapt, tălpile sunt una dintre cele mai sigure zone pentru a aplica uleiuri esențiale local. Pe de altă parte, există câteva zone pe care nu ar trebui să aplici uleiuri esențiale. Va trebui să eviți zona ochilor, urechilor, nasului, membranelor mucoase și pielea din jurul acestora sau alte zone unde pielea ta este sensibilă. Dacă îți dorești să aplici uleiuri esențiale pe față dar îți faci griji în legătură cu o posibilă iritație, încearcă un tratament facial cu aburi.

Uleiuri esențiale în apa de baie

O modalitate minunată, fără murdărie, de a profita la maximum de uleiurile esențiale este să le combini cu sărurile de baie Epsom pentru a-ți transforma momentul băii într-o experiență magică ca de spa. Dacă asta nu este suficient, poți să încerci să adaugi câteva picături dintr-un ulei ales de tine în șamponul, balsamul sau gelul tău de duș preferat pentru a te asigura că iei cu tine aromele tale preferate toată ziua și te bucuri de beneficiile lor hrănitoare. Pentru recomandări referitor la cât de multe picături din uleiul ales de tine să adugi, verifică etichetele individuale ale produselor. Fii creativ/ă cu o rețetă personalizată de bile efervescente pentru duș!

Uleiuri esențiale pe păr

Putem spune cu siguranță că un păr strălucitor îți dă întotdeauna un impuls de încredere. Cu uleiurile tale esențiale preferate, te poți asigura că părul tău are un aspect hidratat și miroase incredibil, în fiecare zi. Dacă ești în căutarea unui produs care să facă treaba în locul tău, încearcă unul dintre produsele noastre infuzate cu uleiuri esențiale, precum șamponul sau balsamul Lavender Mint ! În mod alternativ, încearcă tratamente pentru păr precum spray-ul pentru păr uscat sau clătirea cu oțet din cidru de mere.

Parfumuri din uleiuri esențiale

Una dintre modalitățile noastre preferate de a utiliza uleiurile esențiale este în parfumuri, pentru că ne putem bucura de miresmele uluitoare ale uleiurile pe deplin. Atunci când îți faci un parfum personalizat din uleiuri esențiale, este important să stabilești o notă e bază, una de mijloc și una de vârf. În mod normal, vei mirosi notele de vârf prima dată, cele care se evaporă cel mai repede, urmate apoi de notele de mijloc- inima parfumului. Și în cele din urmă, vei mirosi notele de bază care complementează notele de vârf și cele de mijloc.

Uleiuri esențiale pentru masaj

Când te gândești la utilizările uleiurilor esențiale, masajele sunt în topul listei tuturor. Indiferent dacă sunt de relaxare sau pentru a te elibera de stresul de zi cu zi, masajele devin întotdeauna mai bune cu puțin ulei esențial aromat. Găsește un ulei de bază care ți se potrivește, citește întotdeauna recomandările de diluare de pe etichetă și treci la treabă cu un masaj bine-meritat, asemănător unei sesiuni de spa. Dacă nu știi de unde să începi, verifică acestă modalitate utilă de a crea un baton relaxant pentru masaj!

Bărbat aplicând uleiuri esențiale local pe mâini

 

Uleiuri esențiale pentru uz intern

Ingerarea uleiurilor esențiale, bineînțeles că, poate provoca îngrijorarea celor care aud pentru prima dată de ele. Dacă te întrebai dacă ingerarea uleiurilor esențiale este sigură, răspunsul scurt este acesta. Da, anumite uleiuri esențiale sunt sigure pentru a fi ingerate – cu precauție. Este important să utilizăm doar uleiuri esențiale special create prevăzând, consumul uman, cum ar fi uleiurile Plus de la Young Living. Totodată, este necesar să urmezi întotdeauna instrucțiunile de pe etichetă înainte de a începe să le consumi.

Cum pot fi folosite uleiurile esențiale la gătit și în băuturi?

La Young Living, oferim o gamă dulce și aromată de uleiuri Plus, care pot fi utilizate pentru a crea preparate de casă delicioase și băuturi apetisante. Dacă îți dorești să adaugi un plus de savoare în apa sau în smoothie-ul tău de dimineață, optează pentru un ulei citric, precum Orange+, care are un gust proaspăt și energizant, precum fructul în sine. Pe de altă parte, dacă din cina ta preferată lipsește un plus de ierburi proaspete, încearcă să adaugi o picătură de Basil+ pentru o aromă erbacee intensă de care se va bucura întreaga familie.

Este important de reținut că uleiurile Plus de la Young Living sunt foarte concentrate și ar trebui utilizate cu precauție pentru a nu strica preparatele. Pentru a te asigura că utilizezi cantitatea corectă, te sfătuim să adopți metoda scobitorii, deoarece mai puțin este cu siguranță mai mult când vine vorba de aceste uleiuri gustoase.

Lemon+ și Cinnamon Bark+ cu boluri de granola și fructe

 

Care sunt cele mai bune uleiuri esențiale pentru începători?

Când ești începător în ceea ce privește uleiurile esențiale, este bine să ai o idee despre cele mai populare opțiuni. La Young Living, acestea sunt recomandările noastre pentru cele mai populare 10 uleiuri esențiale pentru începători:

Cum să alegi uleiurile esențiale

Uleiurile esențiale sunt daruri potente ale naturii care pot fi mai puternice decât te aștepți, tocmai de aceea este atât de important să achiziționezi uleiuri de la companii cu o reputație bună și să verifici întotdeauna cum au fost obținute.

Aici, la Young Living, suntem mândri să oferim o gamă extinsă de uleiuri esențiale pure și de calitate superioară, precum și produse pe bază de plante, infuzate cu uleiuri esențiale, care reprezintă tot ceea ce este mai bun din natură – cu ajutorul standardelor angajamentului nostru pentru calitate Seed to Seal®. Angajamentul nostru Seed to Seal® rezultă în produse finale imaculate, create cu gândul la cei trei piloni ai noștri – Aprovizionare, Știință și Standarde- garantând astfel că prin fiecare ulei esențial sau produs Young Living utilizat de familia ta, vă bucurați de beneficiile resurselor noastre globale și de avantajul faptului că suntem lideri în această industrie.

Cele mai populare 10 uleiuri esențiale enumerate mai sus – Lavender, Lemon, Tea Tree, Frankincense, Peppermint, Cedarwood, Copaiba, Orange, Grapefruit și Cypress

 

Utilizarea uleiurilor esențiale în siguranță

Când înveți cum să utilizezi uleiurile esențiale în siguranță, reține că aceste uleiuri sunt extrem de puternice și ar trebui să fie întotdeauna utilizate cu grijă. Având în vedere acest lucru, iată câteva noțiuni de bază despre cum să gestionezi uleiurile esențiale cu grijă.

  • Verifică întotdeauna eticheta pentru avertismente și instrucțiuni
  • Amintește-ți, `cu puțin ajungi departe` și `mai puțin este mai mult` când vine vorba de aceste uleiuri concentrate.
  • Atenție la reacțiile adverse. Fiecare dintre noi este diferit, așa că începe cu cantități mici din aceste uleiuri, fii atent/ă la orice reacție adversă la uleiurile esențiale pe care le folosești. În caz de iritare, aplică un ulei de bază pe zona afectată pentru a dilua uleiul esențial.
  • Utilizează uleiurile noi pe rând pentru a observa reacția corpului. După aplicarea unui ulei nou, așteaptă cel puțin 30 de minute înainte de a aplica încă unul.
  • Nu aplica uleiuri esențiale în ochi, urechi, nări sau alte zone cu piele sensibilă.
  • Dacă ești însărcinată, alăptezi, iei medicamente sau ai o afecțiune medicală, consultă un cadru medical înainte de a încerca vreun ulei esențial.
  • Ai grijă la uleiurile care pot provoca fotosensibilitate. Unele uleiuri, în special cele citrice, pot cauza fotosensibilitate la lumina directă a soarelui la cel puțin 12 ore după aplicare. Asigură-te că nu te expui la lumina directă a soarelui după ce aplici aceste uleiuri esențiale nediluate pe pielea ta.

Întrebări frecvente despre siguranța uleiurilor esențiale

Î: Pot femeile însărcinate folosi uleiuri esențiale?

R: Noi sugerăm ca toate femeile însărcinate să consulte un cadru medical înainte de utilizarea uleiurilor esențiale. Acestea fiind spuse, există multe uleiuri care pot fi folosite pe durata sarcinii!

 

Î: Sunt uleiurile esențiale sigure pentru pisici și câini?

R: Uleiurile esențiale sunt concepute pentru a fi aplicate local de către oameni și nu recomandăm utilizatul acestora pe animalele de companie de orice fel. Pe de altă parte, oferim o gamă de produse Animal Scents®, ce conține uleiuri esențiale pentru animale de companie care pot fi utilizate pe și în prejma prietenilor tăi blănoși.

 

Î: Pot folosi uleiuri esențiale pe și în preajma bebelușului meu?

R: Este de înțeles că atunci când iubești uleiurile esențiale, vrei să le împarți cu toată lumea, inclusiv cu cei mai noi membri ai familiei. Cu toate acestea, din cauza sistemelor sensibile ale bebelușilor și copiilor, recomandăm doar utilizarea gamelor de uleiuri esențiale pentru copii  Seedlings® și KidScents®. De asemenea, sugerăm consultarea unui cadru medical înainte de a introduce orice fel de produse micuților tăi.

Selecție din colecția de produse Seedlings® de la Young Living

 

Ți-a plăcut să citești acest articol de blog și să afli totul despre cum să utilizezi uleiurile esențiale de la Young Living? Scrie-ne în comentarii sau contactează-ne la mseublog@youngliving.com

Distribuire

Niciun comentariu

Scrie un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Reține că toate comentariile sunt moderate și nu vor fi publicate imediat. De asemenea, unele postări pot fi modificate puțin sau pot fi șterse pentru a asigura conformitatea cu Politicile și procedurile Young Living și cu legislația în vigoare.