Ghid de Uleiuri Esențiale pentru Sarcină

0 25/05/2022 - ACASĂ, Copii, Folosind uleiuri esențiale, Standarde și siguranță, Stil de viață, ULEIURI ESENȚIALE, WELLNESS

Chiar dacă sarcina este una dintre cele mai frumoase perioade din viața unei femei, totodată, poate fi și una dintre cele mai obositoare. La Young Living, conștientizăm importanța îngrijirii personale. Fie că este în primele luni ale sarcinii, pe durata celui de-al treilea trimestru sau a travaliului, precum și în primele săptămâni de după naștere.

În acest blog, îți vom prezenta câteva dintre modalitățile noastre preferate de a folosi uleiuri esențiale pe parcursul sarcinii. Acestea te vor ajuta să te răsfeți cu niște ritualuri de îngrijire și să te bucuri de uleiuri esențiale, de calitate superioară, potrivite pentru aceste momente speciale. Înainte să începem, trebuie să menționăm că recomandăm femeilor să consulte medicul sau farmacistul înainte de a utiliza uleiuri esențiale, precum și să citească etichetele fiecărui ulei în parte pentru a vedea întreaga listă de ingrediente.

Cum se folosesc uleiurile esențiale pe parcursul sarcinii?

Găsește-ți drumul printre grețurile matinale

Cu toate că se numesc `grețuri matinale`, noi știm că grețurile din timpul sarcinii pot apărea la orice oră din zi, mai ales în primele luni. Dacă ești în căutarea unor uleiuri esențiale relaxante, pe care să le folosești pe parcursul sarcinii, ce ar putea să-ți ofere o aromă plăcută și să te distragă în acele momente, îți sugerăm să utilizezi arome proaspete precum cel al uleiului esențial de lavandă (Lavander), de mentă de grădină (Peppermint) și ghimbir (Ginger). Aplică aceste uleiuri pe încheieturi și pe piept pentru a-ți învălui simțurile în arome calmante și liniștitoare.

Biscuiții cu ghimbir sunt, de asemenea, cunoscuți pentru reducerea grețurilor pe parcursul sarcinii și pentru proprietățile lor digestive. Încearcă să adaugi o picătură sau două de ulei alimentar Ginger+ în rețeta de biscuiți de casă și ține-i la îndemână, pentru fiecare dată când grețurile revin. Verifică rețetă noastră delicioasă aici!

Făcând biscuiți în bucătărie cu uleiurile esențiale de lavandă, mentă de grădină, ghimbir și Ginger+

Răsfață-ți burtica cu o baie luuungă

Când vine vorba de burtica ta în continuă creștere și de corpul tău în continuă schimbare, să-ți menții pielea catifelată, suplă și extrem de hidratată este o modalitate minunată de a-ți menține stima de sine și de a te simți tu însăți, pe tot parcursul sarcinii. După o zi încărcată, o baie asemănătoare unei sesiuni de spa este combinația perfectă de relaxare și răsfăț. De asemenea, să adaugi uleiuri esențiale în apă te poate ajuta să-ți îngrijești burtica. În plus, uleiurile vor crea o aromă minunată în care să te învălui.

Câteva dintre uleiurile noastre preferate pentru baie sunt cel de mușețel roman (Roman Chamomile), mușețel german (German Chamomile), luxuriantul ulei esențial de trandafiri (Rose) și lemnosul ulei esențial de tămâie (Frankincense). Toate acestea generează un impuls suplimentar când sunt folosite împreună cu sărurile Epsom. Însă, ține minte, să menții temperatura apei confortabilă. O temperatură prea ridicată ar putea dăuna copilului tău.

Înalță-ți și calmează-ți spiritul pe durata travaliului

Fie că travaliul tău înseamnă contracții mari, durere, nervozitate și bucurie pură. Dacă ești o iubitoare de uleiuri esențiale, să te înconjori de mirosuri familiare și care îți plac, ar putea să te ajute să te menții calmă și echilibrată pe parcursul acestui eveniment intens. Pentru un impuls de energie, când te simți epuizată, alege uleiurile esențiale citrice, cum ar fi, cel de portocale (Orange) sau cel de tangerine. Pentru a te ajuta să-ți revigorezi mintea, corpul și sufletul încearcă să aplici un miros liniștitor, cum ar fi, cel de cedru (Cedarwood), pe punctele tale de puls.

Uleiurile esențiale de cedru, portocale și tangerine cu o femei care își mângâie burtica.

Petrece puțin timp cu tine, cea post-partum

Primele săptămâni, dacă nu ani, de a fi părinte sunt adesea petrecute având grijă de cei mici, ceea ce înseamnă că ritualurile de îngrijire personală pot deveni un obicei din trecut. După sarcină, este important să încerci să te odihnești odată cu bebelușul tău. Să te bucuri de uleiurile tale esențiale preferate, chiar și 10 minute, pot oferi o senzație de eliberare binevenită.

Dacă nopțile nedormite te fac să te simți obosită, încearcă uleiul esențial de lămâie (Lemon), pentru un impuls ușor de miros citric. Dacă simți că pielea ta `a avaut și zile mai bune` înearcă să adaugi câteva picături de ylang yland în crema ta hidratantă preferată sau în untul tău de corp, pentru o aromă florală care te va face să te simți fină și suplă.

Uleiuri esențiale potrivite pentru sarcină

După cum am menționat deja, când vine vorba de folosirea uleiurilor esențiale în timpul sarcinii, este important să consulți medicul sau farmacistul înainte de utilizare. Cu toate acestea, noi avem câteva îndrumări despre uleiurile esențiale care pot fi folosite pe parcursul sarcinii, precum și recomandări despre cele care trebuie evitate.

Uleiuri esențiale pe care să le încerci în timpul sarcinii:

Uleiuri esențiale de evitat pe parcursul sarcinii:

Uleiurile esențiale de ylang ylang și de lămâie cu o mamă care își ține bebelușul în brațe

Ce uleiuri esențiale ai folosit pe parcursul sarcinii? Scrie-ne în comentarii sau contactează-ne la mseublog@youngliving.com

Distribuire

Niciun comentariu

Scrie un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Reține că toate comentariile sunt moderate și nu vor fi publicate imediat. De asemenea, unele postări pot fi modificate puțin sau pot fi șterse pentru a asigura conformitatea cu Politicile și procedurile Young Living și cu legislația în vigoare.