Så använder man eteriska oljor

3 06/08/2018 - Alla inlägg, Essential Oils, Eteriska Oljor, Välbefinnande`

Hur eteriska oljor används:

  • Du kanske packar upp ditt startkit Premium, fick eteriska oljor i present (lyllos dig!) eller så kanske du har testat eteriska oljor för att du instinktivt visste att det är något särskilt med dem. Nu är du kanske överväldigad av hur man använder oljorna!I doftspridning
  • Utvärtes
  • Invärtes (vårt Plussortiment med eteriska oljor som kosttillskott)

Frannkincense Essential Oil

Du är absolut inte ensam. Alla har vi undrat hur man använder eteriska oljor, frågat vänner om olika användningssätt och letat på sociala medier efter guider till hur man använder eteriska oljor. Med lite övning och med hjälp av den här guiden kommer du snart att vara ett proffs. Du kommer kanske till och med att bli den där personen som alla vänner kontaktar och frågar hur man använder eteriska oljor!

För att bli proffs på att använda Young Livings oljor måste du först ha lite grundkunskap om eteriska oljor. Oljorna används oftast på tre olika sätt. Vår lista med eteriska oljors användningssätt kommer garanterat att svara på alla vanliga nybörjarfrågor.

 

 

Hur använder jag eteriska oljor i doftspridning?

Att använda eteriska oljor i doftspridning är nog det mest välkända användningssättet. Du har kanske stigit in på ett spa och känt doften av oljorna Eucalyptus och Tea Tree eller känt den lugnande doften av Lavender i en av dina favoritprodukter. Nu kan du lära dig hur du kan ta del av de eteriska oljornas egenskaper genom att sprida doften!young living essential oil diffuser

Läs alltid instruktionerna om du inte vet hur man använder en doftspridare med eteriska oljor för att ta reda på hur mycket vatten och hur många droppar olja som behövs till just den produkten du använder. Om du till exempel använder Young Livings doftspridare Aria™ ska du använda 15-25 droppar olja i vattnet men om du använder Young Livings doftspridare Dewdrop behöver du bara 8-10 droppar. Testa dig fram så kommer du snart att hitta din favoritblandning till din doftspridare!

Testa att använda den här blandningen i din doftspridare före läggdags för att främja vila och avkoppling:

  • 4 droppar Lavender
  • 3 droppar Cedarwood
  • 2 droppar Frankincense

Du kan njuta av oljornas doft och egenskaper även utan en doftspridare. Ta några droppar av din favoritolja på en bomullstuss och placera den där du vill sprida doften. Du kommer att bli överraskad över hur effektiv den här enkla metoden är!

Fräscha upp en plats med unken lukt genom att ta några droppar av en citrusolja på en bomullstuss och lägg den i din träningsväska, soptunna eller någon annanstans som behöver en trevligare doft.

Det enklaste sättet att njuta av de eteriska oljornas doft är att ta några droppar olja i handflatorna. Håll händerna framför näsa och mun och ta några djupa andetag. Var dock försiktig så att du inte börjar hyperventilera.

Hur använder man eteriska oljor utvärtes?

Använd ditt huvud, bokstavligt talat! Du kan använda eteriska oljor på hjässan, bakom öronen, på nacken och tinningarna.Att använda eteriska oljor utvärtes är nog det mest populära användningssättet. När du väl har lärt dig hur man gör kommer du snart att vara fast! Oftast är det när man har lärt sig hur oljorna används på huden som man blir en riktig olje-entusiast.

Om en oljas doft är för stark eller om du har känslig hud kan du späda ut den med en basolja. Young Livings V-6™ Vegetable Oil Complex hjälper dig att hantera hur stark oljan är. Du kan använda eteriska oljor nästan var som helst på kroppen men du bör vara försiktig när du använder oljor på känslig hud och du bör undvika kontakt med ögonen. Du kommer att märka att vissa användningssätt är bättre än andra för att få ut så mycket som möjligt av oljornas egenskaper.

essential oils for massageEteriska oljor är fantastiska i en massage! Använd de eteriska oljorna Lavender och Cedarwood tillsammans med en basolja för en lugnande massage. Upptäck den svalkande känslan av den eteriska oljan Peppermint när du livar upp trötta muskler med en sportmassage.

Många använder eteriska oljor på fötterna och fotsulorna. I skönhetssyfte är det vanligt att använda den eteriska oljan Tea Tree i spa- och skönhetsbehandlingar, särskilt för att motverka illaluktande fötter före en pedikyr. 10-15 droppar olja i ett ljummet fotbad bör räcka.

Vissa eteriska oljor kan främja hud som ser hälsosam ut! Med dessa trick kan du lära dig hur du använder eteriska oljor på huden för att minska blemmor och ge huden en hälsosam lyster!

Den eteriska oljan Tea Tree passar bra i hudvård. Använd en bomullspinne för att applicera oljan direkt på huden för att förbättra hudens utseende.

För en uppfriskande kick kan du använda den eteriska oljan Bergamot under din kvällsrutin. Kom dock ihåg att Bergamot och andra citrusoljor kan orsaka känslighet i samband med kontakt med direkt solljus så du bör undvika detta efter användning.

Tillsätt den eteriska oljan Lavender i ett varmt bad för att njuta av den härliga doften. Oljan kan även främja lenare hud.

Hur använder man Young Livings Plusoljor invärtes?

Visste du att du kan åtnjuta en del eteriska oljors egenskaper genom invärtes bruk? Använd Young Livings Plussortiment med eteriska oljor som kosttillskott i vardagen för en extra, naturlig smakupplevelse!

Ett gott sätt att få i sig tillräckligt med vatten är genom att tillsätta en eller två droppar av en Plusolja i ditt vatten. Oljor såsom Lemon+, Tangerine+ och Orange+ ger drycker smak och är ett bra och kalorifritt alternativ till kolsyrade drycker och juicer. Andra smaker såsom Peppermint+ och Thieves+ ger drycken en kryddig kick i stället.

Att använda eteriska oljor i olika recept är ett bra sätt att sätta smak på dina favoriträtter.

Älskar du hemmagjord glass? Skapa en sofistikerad smak med Lavender+ i blåbärsglass.

För att ge dina pastasåser den där äkta italienska smaken kan du tillsätta en enda droppe av oljorna Oregano+ och Rosemary+ för att ge dina rätter en riktigt gosmak.

Om du älskar thailändsk mat kan du testa att tillsätta oljorna Lemongrass+s och Ginger+ i soppor och marinader.

Säkerhetsanvisningar

Less is more! Du kan alltid ta en droppe till så börja långsamt oavsett om du använder oljorna utvärtes, i doftspridning eller Young Livings Plusoljor för invärtes bruk.Eteriska oljor är väldigt starka och bör användas försiktigt. Kom ihåg att det räcker med en liten mängd!

Eftersom oljorna är så verksamma kan vissa oljor skapa hudirritation. Applicera V-6 Vegetable Oil Complex eller ren vegetabilisk olja på en gång om hudirritation uppstår för att späda ut oljan.

Läs alltid anvisningarna på etiketten på varje olja före användning.

Använd inte eteriska oljor i ögon, öron, näsa eller andra ställen med känslig hud.

Det tar ett tag att lära sig hur man använder eteriska oljor, från det att du testar din första flaska med den eteriska oljan Lavender till att du skapar blandningar med sju olika oljor till doftspridning. Vi hjälper dig under hela vägen! Den här guiden till eteriska oljor är bara början. Kommentera nedan om du har fler frågor!

 

Dela

Inga kommentarer

Lämna svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

* Observera att alla kommentarer modereras, därför visas de inte direkt. Dessutom kan vissa inlägg ändras en aning eller tas bort för att överensstämma med Young Livings principer och rutiner samt tillämplig lagstiftning.