Az illóolajok tisztaságának tesztelése – Útmutató a Young Living Seed to Seal® szabványához

0 29/06/2022 - Az illóolajok használata, ILLÓOLAJOK, Szabványok és biztonság

Ha Young Living illóolajokról van szó, semmi sem annyira fontos, mint a minőség és a tisztaság. Mivel az illóolajok világszerte egyre népszerűbbek, egyre többen szeretnék otthonuk kényelméből tesztelni kedvenc illóolajaik tisztaságát. Ebben a blogbejegyzésben tippeket adunk arra vonatkozóan, hogyan tesztelheted sikeresen az illóolajok tisztaságát, elmagyarázzuk a kivételeket a szabály alól, és ismertetjük a Young Living Seed to Seal® minőségi szabványainak történetét. Akkor kezdhetünk?

Seed to Seal® logó levendula-mezőkkel

Miért fontos az illóolajok tisztasága?

Az illóolajok tisztaságával kapcsolatban meg kell jegyeznünk, hogy nem minden illóolaj ugyanúgy készül.  Némelyiküket szintetikus anyagok, szennyező anyagok vagy olcsó töltőanyagok hozzáadása veszélyeztet, míg mások etikátlan termelési gyakorlatok alkalmazásával készülnek, amelyek mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy az olaj minősége és biztonsága elmaradjon a prémium színvonaltól. Ha szeretnél meggyőződni arról, hogy a megvásárolt termékek minőségi összetevőkből készültek, javasoljuk, hogy lépj kapcsolatba a márkapartnerekkel, vegyél részt rendezvényeken, vagy kövesd a közösségi médiát, hogy többet tudj meg a vállalatról.

Hogyan biztosítja a Young Living az illóolajok kiváló minőségét?

A Young Living elkötelezte magát az illóolaj-termékek legmagasabb, iparágvezető színvonalának megteremtése és fenntartása mellett, és büszkén kínálja az illóolajok és az illóolajjal dúsított, növényi alapú termékek széles választékát, amelyek a természet legjavát képviselik – a Seed to Seal® program szabványainak megfelelően. A Seed to Seal egy olyan minőségi kötelezettségvállalás, amely három pillérből áll: beszerzés, tudomány és szabványok. Míg a “beszerzés” biztosítja, hogy a Young Living csak gondosan ellenőrzött, vállalati tulajdonú farmokról, partnerfarmokról, valamint Seed to Seal tanúsítvánnyal rendelkező beszállítóktól származó termékeket használ, és azokat alaposan teszteli; a “tudomány” pedig garantálja, hogy az új termékek kifejlesztéséhez a legkorszerűbb módszereket alkalmazzák, hogy mindenütt magas minőséget biztosítanak. Végül a “szabványok” a Young Living felelősségteljes üzleti tevékenység melletti elköteleződését tükrözik; a növények fenntartható beszerzésétől kezdve a helyi közösségek felemelésén át a környezetvédelmi és egyéb törvények betartásáig.

Beszerzés, tudomány és szabványok pillérek mezőn dolgozó nővel

Hogyan tesztelheted az illóolajok tisztaságát otthon?

Ha kíváncsi vagy, hogyan tesztelheted az illóolajok tisztaságát, akkor a legegyszerűbb eszköz erre egy darab papír. Az illóolajos papírteszthez mindössze egy papírlapra és a kedvenc olajaidra lesz szükséged, bár javasoljuk, hogy a munkafelületet fedd le viaszpapírral vagy alufóliával, hogy megvédd a papíron esetleg átszivárgó olajoktól. A teszteléshez cseppents egy kis olajat a papírra, és hagyd teljesen megszáradni, ami kb. 30-45 percig tart. Ha azt tapasztalod, hogy a megszáradt olajat maradék olaj- vagy zsírgyűrű veszi körül, az arra utal, hogy az olajat valószínűleg más anyaggal hígították, és kevésbé tiszta. Ha a lap teljesen száraz és nem zsíros tapintású, akkor nagyon valószínű, hogy az olaj tiszta és jó minőségű.

Milyen kivételek vannak a szabály alól, amikor az illóolajok tisztaságának vizsgálatáról van szó?

Az illóolaj minőségének vizsgálatakor van néhány kivétel a papírteszt szabály alól. A Young Living citrusolajokat például hidegsajtolási technikával desztillálják, amely során kis mennyiségű viasz oldódik fel az olajban. Mivel ezt nem lehet eltávolítani az olaj további kémiai megváltoztatása nélkül, a maximális tisztaság biztosítása érdekében benne hagyják. Más olajok, mint például az édeskömény, megbukhatnak a teszten a természetes módon előforduló zsíros olajok miatt, míg az olyan keverékek, mint a Valor®, maradványokat hagyhatnak maguk után, mivel hordozóolajjal hígították őket. Mivel ezek a kivételek nagyon bonyolultak lehetnek, ezért különösen fontos már az elején egy jó hírű, minőségi illóolajokat gyártó céget választanod.

Ha illóolaj vásárláson gondolkozol, és szeretnél meggyőződni arról, hogy kiváló minőségű termékeket vásárolsz, akkor érdemes elolvasnod a Seed to Seal szabványunkat itt.

Levendula, édeskömény és Valor® illóolajok papírlappal és üvegcseppentővel.

Próbáltad már otthon tesztelni az illóolajok tisztaságát? Írd meg kommentben alul, vagy írj nekünk közvetlenül a mseublog@youngliving.com email címen.

Share

No comments

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

* Please note all comments are moderated and will not appear immediately. In addition, it is possible that some posts may be slightly modified in accordance with Young Living's Policies and Procedures and current legislation.