Testiranje čistoće eteričnih ulja: vodič kroz standard kvalitete Young Living Seed to Seal®

0 06/07/2022 - ETERIČNA ULJA, Standardi i sigurnost, Upotreba eteričnih ulja

Kad je riječ o Young Living eteričnim uljima, najvažnija nam je njihova čistoća i kvaliteta. Kako je popularnost eteričnih ulja u stalnom rastu širom svijeta, tako je sve veći broj ljudi koji žele testirati čistoću eteričnih ulja iz udobnosti vlastitog doma. U ostatku ćemo vas teksta provesti kroz savjete o tome kako testirati čistoću eteričnih ulja kod kuće, uz pravila, iznimke i pregled povijesti našeg programa kvalitete Seed to Seal®. Ne čekajte!

Logotip programa Seed to Seal® s poljima lavande

Zašto je važno da su eterična ulja čista?

Eterična ulja mogu se međusobno uvelike razlikovati po čistoći. Neka eterična ulja sadrže umjetne materijale, zagađivače ili jeftina punila ili se pak dobivaju neetičkim proizvodnim praksama. Posljedica toga može biti smanjena vrijednost i sigurnost ulja. Da biste bili sigurni da su proizvodi koje kupujete oblikovani isključivo od kvalitetnih sastojaka, predlažemo da se povežete s partnerima našeg brenda, sudjelujete na našim događajima ili nas pratite na društvenim mrežama i tako saznate više o Young Livingu.

Kako Young Living jamči najveću moguću kvalitetu eteričnih ulja?

Young Living je predan uspostavi i održavanju vodećih standarda u industriji eteričnih ulja te ponosno nudi opsežnu liniju eteričnih ulja i proizvoda na bazi eteričnih ulja dobivenih od onog najboljeg što priroda nudi – i to zadovoljavajući standarde kvalitete jedinstvenog programa Seed to Seal®. Seed to Seal obećava predanost kvaliteti temeljenu na tri stupa – izvorima, znanosti i standardima. Stup izvora jamči upotrebu resursa koji potječu isključivo s pažljivo provjerenih farmi u korporativnom vlasništvu, partnerskih gospodarstava i dobavljača s certifikatom Seed to Seal prije njihova opsežnog testiranja. Stup znanosti obećava primjenu najsuvremenijih metoda za razvoj novih proizvoda i osiguravanje visoke kvalitete svih proizvodnih linija. Na kraju, stup standarda predstavlja odlučnost Young Livinga da posluje odgovorno – od održive nabave biljnih resursa do podržavanja lokalnih zajednica i poštovanja svih zakona o zaštiti okoliša i drugih propisa.

Stupovi izvora, znanosti i standarda sa ženom koja radi na polju

Kako testirati čistoću eteričnih ulja kod kuće?

Ako se pitate kako provjeriti čistoću eteričnih ulja, odgovor je jednostavan: kućnim testom s listom papira. Za taj test čistoće eteričnih ulja trebat će vam samo list papira i odabrano eterično ulje. Preporučujemo da svoju radnu površinu prekrijete papirom za pečenje ili aluminijskom folijom da je zaštitite od propuštanja ulja kroz papir. Test počnite kapanjem jedne kapi ulja na papir. Pričekajte 30 – 45 minuta da se u potpunosti osuši. Ako primijetite da je osušeno ulje okruženo ostacima ulja ili masnoćom, to je pokazatelj da je ulje vjerojatno razrijeđeno drugom tvari i manje čistoće. Ako je papir u potpunosti suh i nema masnoće na dodir, to je dobar indikator da je ulje čisto i visoke kvalitete.

Postoje li iznimke od tog pravila kad je riječ o testiranju čistoće eteričnih ulja?

Nekoliko je iznimki pri utvrđivanju rezultata testa čistoće eteričnih ulja na papiru. Primjerice, Young Livingova citrusna ulja destiliraju se tehnikom hladnog prešanja, koji tijekom postupka ostavlja u ulju malu količinu otopljenog voska. Budući da se taj ostatak ne može ukloniti bez daljnje kemijske izmjene ulja, ostavlja se radi pružanja maksimalne moguće čistoće. Druga ulja poput eteričnog ulja komorača (Fennel) isto bi tako mogla pasti na testu s papirom zbog formule s prirodno masnim uljima u formuli, dok pojedine mješavine eteričnih ulja, uključujući Valor®, mogu ostaviti talog jer se razrjeđuju baznim uljem. Navedene iznimke mogu biti vrlo komplicirane i dokaz su koliko je važno od samog početka odabrati renomirani brend koji nudi visokokvalitetna eterična ulja.

Ako vam je stalo do kvalitete eteričnih ulja, saznajte više o našem programu kvalitete Seed to Seal.

Eterična ulja lavande, komorača i Valor® s listom papira i kapaljkom

Jeste li isprobali kućni test čistoće eteričnih ulja? Ostavite komentar u nastavku ili nam se javite na mseublog@youngliving.com.

Share

No comments

Leave a reply

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

* Please note all comments are moderated and will not appear immediately. In addition, it is possible that some posts may be slightly modified in accordance with Young Living's Policies and Procedures and current legislation.