De zuiverheid van etherische olie testen – Een gids over de Seed to Seal®-standaard van Young Living

0 29/06/2022 - ETHERISCHE OLIËN, Het gebruik van etherische olie, Standaarden en veiligheid

Als we het over de etherische oliën van Young Living hebben, zijn er maar weinig dingen zo belangrijk als kwaliteit en zuiverheid. Etherische oliën worden over de hele wereld steeds populairder. Steeds meer mensen willen de zuiverheid van hun favoriete etherische oliën in hun eigen woonkamer testen. We delen in deze blog enkele tips over hoe je de zuiverheid van etherische oliën succesvol test. Ook kijken we naar mogelijke uitzonderingen op de regel en leggen we de geschiedenis achter de Seed to Seal®-kwaliteitsstandaard uit. Dus, waar wacht je nog op?

Seed to Seal®-logo met lavendelvelden

Waarom is het zo belangrijk dat etherische oliën zuiver zijn?

Als we kijken naar de zuiverheid van etherische oliën blijkt dat niet alle oliën gelijk zijn. Sommigen worden aangetast door de toevoeging van synthetische stoffen, verontreinigende middelen of goedkope vulstoffen. Anderen worden gemaakt met behulp van onethische productiepraktijken. Deze dingen zorgen ervoor dat een olie tekortschiet op het gebied van waarde en veiligheid. Als je er zeker van wilt zijn dat de producten die je koopt hoogwaardige ingrediënten bevatten, raden we aan om contact op te nemen met brandpartners, deel te nemen aan evenementen of sociale media te volgen om meer over het bedrijf te leren.

Hoe zorgt Young Living ervoor dat zijn etherische oliën hoogwaardig zijn?

Wij zijn toegewijd aan het vaststellen en handhaven van de ultieme, toonaangevende standaard in etherische olieproducten. We zijn trots op ons uitgebreide assortiment etherische oliën en plantaardige, met etherische olie verrijkte producten die het beste van de natuur vertegenwoordigen. En dat allemaal volgens de pilaren van ons Seed to Seal®-proces. Seed to Seal® is een kwaliteitsbelofte die uit drie pilaren bestaat: inkoop, wetenschap en standaard. De eerste pilaar, inkoop, zorgt ervoor dat we alleen producten gebruiken van zorgvuldig gekozen eigen boerderijen, partnerboerderijen en Seed to Seal®-gecertificeerde leveranciers. Deze producten worden uitgebreid getest. De tweede pilaar, wetenschap, garandeert dat de nieuwste technologieën gebruikt worden om nieuwe producten te ontwikkelen en dat de kwaliteit gewaarborgd wordt. De laatste pilaar, standaard, is een weerspiegeling van onze vastberadenheid om op verantwoorde wijze te werk te gaan: van het duurzaam inkopen van planten tot het helpen van lokale gemeenschappen en het naleven van milieuwetten en andere wetten.

Inkoop, wetenschap en standaard met vrouw aan het werk in veld

Hoe kun je de zuiverheid van etherische oliën thuis testen?

Vraag je je af hoe je de zuiverheid van een etherische olie test? Dat kun je thuis doen met een simpel stukje papier. Het enige wat je nodig hebt is een blad papier en je favoriete oliën. We raden aan om de werkplek met vetvrij papier of aluminiumfolie te bedekken, zodat deze beschermd is tegen olie die door het papier lekt. Breng een druppel olie aan op het papier en laat volledig drogen. Dit kan een half uur tot drie kwartier duren. Als de gedroogde olie omgeven is door een ring van olie of vet, is dat een teken dat de olie waarschijnlijk verdund is met een andere stof en dus minder zuiver is. Als het papier volledig droog is en niet vet aanvoelt, is het zeer waarschijnlijk dat de olie zuiver en hoogwaardig is.

Zijn er uitzonderingen op deze regel?

Er zijn bij de papiertest enkele uitzonderingen op de regel. De citrusoliën van Young Living worden bijvoorbeeld koudgeperst, waardoor een kleine hoeveelheid was oplost in de olie. Dit kan niet verwijderd worden zonder de chemische samenstelling van de olie te veranderen en dus wordt de olie niet bewerkt om maximale zuiverheid te garanderen. De test kan mislukken met oliën zoals venkel (Fennel), vanwege de natuurlijk voorkomende vetten in de formule. Melanges zoals Valor® kunnen resten achterlaten omdat ze verdund zijn met een basisolie. Deze uitzonderingen kunnen zeer ingewikkeld zijn en zijn het bewijs dat het belangrijk is om vanaf het begin te kiezen voor een gerenommeerd bedrijf dat hoogwaardige etherische oliën levert.

Als je in etherische oliën wilt investeren, moet je ervoor zorgen dat je hoogwaardige producten koopt. Lees hier meer over onze Seed to Seal®-standaard.

Etherische lavendelolie, venkelolie en Valor® met bladeren papier en een glazen druppelaar

Heb jij thuis al eens de zuiverheid van etherische oliën getest? Laat het ons weten in een reactie of neem contact op via mseublog@youngliving.com

Deel

Geen berichten

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

* Let op: alle berichten worden gemodereerd en niet onmiddelijk weergegeven. Berichten kunnen in overeenstemming met het beleid en de richtlijnen van Young Living en de federale regelgeving enigszins aangepast of verwijderd worden.