Testa hur rena eteriska oljor är – en guide till Young Livings Seed to Seal®-standard

0 04/07/2022 - ETERISKA OLJOR, Hur man använder eteriska oljor, Standarder och säkerhet

När det gäller Young Livings eteriska oljor finns det inget som är lika viktigt som kvalitet och renhet. Ju mer populärt det blir med eteriska oljor runt om i världen, desto större blir intresset för att själv testa hur rena ens favoritoljor är hemma. I det här blogginlägget kommer vi att tipsa om hur man testar hur ren en eterisk olja är och även förklara undantagen till regeln, samt historien bakom Young Livings kvalitetsstandard Seed to Seal®. Vad väntar du på?

Seed to Seal®-logotyp och ett lavendelfält

Varför är det viktigt att eteriska oljor är rena?

Renheten på eteriska oljor varierar något enormt. Vissa oljor innehåller syntetiska ämnen, föroreningar eller billiga fyllnadsmedel och andra produceras på oetiska sätt. Allt detta kan påverka oljans värde och säkerhet. Om du vill säkerställa att produkterna du köper innehåller högkvalitativa ingredienser föreslår vi att du kontaktar våra Brand Partner, deltar i våra evenemang eller följer våra sociala medier för att lära dig mer.

Hur säkerställer Young Living att våra eteriska oljor är av hög kvalitet?

Young Living arbetar för att etablera och upprätthålla den högsta branschstandarden inom eteriska oljor och är stolta över vårt stora utbud av eteriska oljor och oljeberikade, växtbaserade produkter som representerar det bästa naturen har att erbjuda genom kvalitetsstandarderna Seed to Seal®. Seed to Seal är vår kvalitetssäkring som består av tre grundpelare: inköp, vetenskap och kvalitet. Med ”inköp” menas att Young Living endast använder produkter från noga granskade företagsgårdar, samarbetsgårdar och Seed to Seal-certifierade leverantörer och testar dem sedan noggrant. ”Vetenskap” garanterar att vi använder de allra mest avancerade metoderna för att utveckla nya produkter och säkerställa allra högsta kvalitet. Sist men inte minst innebär ”kvalitet” att Young Living arbetar ansvarsfullt i allt från att köpa in växter, stötta lokala samhällen och följa miljölagar och andra lagar.

Grundpelarna inköp, vetenskap och kvalitet med en kvinna som arbetar på ett fält

Hur kan man själv testa renheten på eteriska oljor hemma?

Om du undrar hur man testar eteriska oljor hemma så finns det inget enklare sätt än att använda ett papper. Allt du behöver är ett pappersark och dina favoritoljor, men vi rekommenderar också att du täcker arbetsytan med ett vaxpapper eller aluminiumfolie för att skydda ytan från oljespill.  För att testa oljan tar du en droppe på pappret och låter det torka helt. Det kan ta cirka 30-45 minuter. Om det finns en cirkel runt den torkade oljan av olja eller fett har oljan troligtvis blivit utspädd med ett annat ämne och är inte lika ren. Om pappret är helt torrt och inte fett när man känner på det är oljan troligtvis ren och av hög kvalitet.

Finns det några undantag när det gäller att testa renheten på eteriska oljor?

Det finns vissa undantag när det gäller papperstestet. Young Livings citrusoljor destilleras till exempel genom kallpressning och den här metoden gör så att små mängder vax löses upp i oljan under processen. Detta kan inte tas bort utan att på ett kemiskt sätt förändra oljan, så vaxet lämnas kvar för att säkerställa högsta möjliga kvalitet. Andra oljor såsom fänkål (Fennel) kan också underkännas eftersom den innehåller naturligt feta oljor och blandningar såsom Valor® kan också lämna efter sig ett lager olja eftersom den har spätts ut med en basolja. Eftersom dessa undantag kan vara ganska komplicerade är det extra viktigt att välja ett ansett företag med högkvalitativa oljor.

Om du har tänkt börja investera i eteriska oljor och vill se till att du köper produkter av högsta kvalitet rekommenderar vi att du läser på om våra Seed to Seal-standarder här.

De eteriska oljorna lavendel (Lavender), fänkål (Fennel) och Valor® samt ett papper och en glaspipett

Har du testat hur rena dina eteriska oljor är hemma? Kommentera nedan eller kontakta oss på mseublog@youngliving.com

Dela

Inga kommentarer

Lämna svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

* Observera att alla kommentarer modereras, därför visas de inte direkt. Dessutom kan vissa inlägg ändras en aning eller tas bort för att överensstämma med Young Livings principer och rutiner samt tillämplig lagstiftning.