Eteeristen öljyjen puhtauden testaaminen – Opas Young Livingin Seed to Seal® -laatustandardeihin

0 06/07/2022 - ETEERISET ÖLJYT, Eteeristen öljyjen käyttö, Standardit ja turvallisuus

Mitä Young Livingin eteerisiin öljyihin tulee, puhtaus ja laatu ovat meille kaikki kaikessa. Kun eteeristen öljyjen suosio ympäri maailmaa kasvaa, yhä useammat ihmiset haluavat testata suosikkiöljyjensä puhtautta omassa kodissaan. Tässä blogikirjoituksessa annamme sinulle vinkkejä eteeristen öljyjen puhtauden testaamiseen. Samalla kerromme, mitä poikkeuksia pääsääntöön on olemassa ja selitämme Young Livingin Seed to Seal® -laatustandardien taustaa.

Seed to Seal -logo® laventelipellolla

Miksi eteeristen öljyjen puhtaus on niin tärkeää?

Mitä eteerisen öljyjen puhtauteen tulee, kaikki öljyt eivät lainkaan ole samanlaatuisia. Jotkut yritykset tinkivät eteeristen öljyjen laadusta lisäämällä öljyihin synteettisiä aineita, epäpuhtauksia tai halpoja täyteaineita. Öljyjä saatetaan myös valmistaa käyttämällä epäeettisiä tuotantokäytäntöjä, jotka voivat johtaa öljyjen laadun heikkenemiseen tai vaikuttaa öljyjen turvallisuuteen. Jos haluat varmistaa, että ostamasi tuotteet ovat valmistettu laadukkaista ainesosista, suosittelemme ottamaan yhteyttä Brand Partnereihimme, osallistumaan tapahtumiimme tai seuraamaan sosiaalista mediaa saadaksesi lisätietoja meistä.

Miten Young Living varmistaa öljyjensä korkealaatuisuuden?

Young Livingissä olemme ylpeitä kattavasta tuotevalikoimastamme. Tuotteemme edustavat parasta, mitä luonnolla on tarjota. Tämän takaa se, että tuotteemme on valmistettu Seed to Seal -laatustandardiemme mukaisesti. Seed to Seal -laatusitoumuksemme koostuu kolmesta peruspilarista: hankinta, tiede ja laatustandardit. Hankimme eteeriset öljymme vain omistamiltamme maatiloilta, kumppanuusmaatiloilta sekä Seed to Seal -sertifioiduilta toimittajilta ja testaamme tuotteemme huolellisesti. Tiede taas varmistaa, että käytämme tuotteidemme valmistamiseen huipputeknologiaa, joka taas johtaa johdonmukaisen laadukkaisiin tuotteisiin. Young Living on sitoutunut huolehtimaan ympäristöstä ja yhteisöistä. Se näkyy muun muassa siinä, miten kasvatamme kasveja, autamme vähäosaisia yhteisöjä ja noudatamme ympäristöoikeudellisia säännöksiä.

Hankinta, tiede ja laatustandardit ja pellolla työskentelevä nainen

Miten eteeristen öljyjen puhtautta voidaan testata kotona?

Mikäli mietit, miten voit testata eteeristen öljyjen puhtautta kotonasi, yksi kätevä tapa on käyttää siihen paperiarkkia. Paperitestiä varten tarvitset vain paperiarkin ja eteeristä öljyjä. Suosittelemme peittämään työtasosi vahapaperilla tai tinafoliolla ettei työtasosi mene pilalle, mikäli öljyä sattuisi tihkumaan paperin läpi. Testaamista varten lisää yksi tippa öljyä paperiin ja anna sen kuivua kokonaan. Tämä kestää noin 30–45 minuuttia. Jos huomaat, että kuivanutta öljyä ympäröi öljy- tai rasvarengas, se viittaa siihen, että öljy on todennäköisesti laimennettu toisella aineella ja se on vähemmän puhdasta.
​ Jos paperi on taas täysin kuiva eikä tunnu koskettaessa rasvaiselta, on erittäin todennäköistä, että öljy on puhdasta ja korkealaatuista.

Onko tähän pääsääntöön olemassa poikkeuksia?

Öljyjen puhtauden testaamiseen paperimetodilla on muutama poikkeus. Esimerkiksi Young Livingin sitrusöljyt on tislattu kylmäpuristusmenetelmällä, jolloin pieni määrä vahaa liukenee öljyyn tislausprosessin aikana. Koska vahaa ei voida poistaa ilman, että öljyn kemiallinen koostumus muuttuisi, vaha jätetään öljyyn maksimaalisen puhtauden varmistamiseksi. Myös Fennel-öljy ei ehkä läpäisisi paperitestiä, koska siinä on luonnollisesti läsnä rasvaisia öljyjä, kun taas Valorista® saattaa jäädä öljyjäämiä, koska sen sisältämät öljyt on laimennettu perusöljyillä. Koska nämä poikkeukset pääsäännöstä voivat olla hyvin monimutkaisia, on tärkeää valita hyvämaineinen yritys, jolta eteeriset öljyt ostaa.

Jos haluat hankkia eteerisiä öljyjä ja tahdot, että ostamasi öljyt ovat mahdollisimman korkealaatuisia, lue Seed to Seal standardeistamme tästä.

Lavender, Fennel ja Valor® paperiarkin ja lasipipetin kera

Oletko sinä testannut eteeristen öljyjen puhtautta kotonasi? Kerro meille kommenttikentässä tai ota meihin yhteyttä osoitteessa mseublog@youngliving.com

Jaa

Ei kommentteja

Jätä vastaus

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

* Huomaa, että kaikki kommentit tarkistetaan, eikä niitä julkaista välittömästi. Lisäksi jotkin viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata hieman Young Livingin käytäntöjen ja menettelytapojen sekä Yhdysvaltain liittovaltion määräysten noudattamiseksi.