Kuusi yksinkertaista venytystä työpöydän ääreen

0 06/02/2023 - Elämäntapa, HYVINVOINTI, Kaikki postaukset, Liikunta

Työpöydän ääressä istuminen aamusta iltaan kuormittaa kehoasi. Nykyään moni meistä tekee töitä ainakin osaksi kotoa käsin, joka tuo elämään parempaa tasapainoa. Meillä kaikilla ei kuitenkaan ole kunnon työskentelytilaa ja työpöytää kotona. Jos lihaksiasi kolottaa ja ryhtisi on huono sen vuoksi, että istut työpöydän ääressä aamusta iltaan, sisällytä nämä yksinkertaiset venytysharjoitukset osaksi hyvää aamurutiinia toimimaan vastapainona paljolle istumiselle.

1. Käsien venyttely

Nosta kädet ylös ja koukista käsiäsi siten, että ne ulottuvat lähelle lapaluita. Vedä toisella kädellä kyynärpäätä lähemmäksi päätäsi. Säilytä venytys 15-30 sekuntia ja tee sama toisella kädellä.

Aseta seuraavaksi toinen kätesi kehosi poikki. Vedä toisella kädellä olkapäätä rinnan lähelle. Säilytä venytys 15-30 sekuntia ja tee sama toisella kädellä.

Kuva naisesta tekemässä käsivenytystä.

2. Olkapäiden ja rinnan venytys

Risti sormesi yhteen selkäsi takana avataksesi rintakehää ja olkapäitä.  Nosta käsiä pikkuhiljaa ylöspäin siihen asti, että tunnet venytyksen. Pidä venytys 15-30 sekuntia ja vapauta. Tämä voidaan tehdä istualtaan. Voit myös halutessasi seisoa haara-asennossa ja kallistaa käsiäsi, jotta saisit syvemmän venytyksen.

Kuva naisesta tekemässä olkapää- ja rintavenytystä.

3. Niskavenytys

Jos huomaat nojautuvasi kohti tietokoneen näyttöä tai ehkä katsot ylöspäin toista näyttöä kohti, vapauta niskassasi mahdollisesti oleva jännitys kallistamalla päätäsi varovasti olkapäätäsi kohti päätä kädellä ohjaten. Pidä tämä venytys 15-30 sekuntia ja toista toisella puolella. Varo, ettet rasita tarpeettomasti lihaksiasi vetämällä päätäsi liian voimakkaasti.

Kuva niskaansa venyttelevästä naisesta.

4. Vartalovenytys

Auta lievittämään  vartalojännitystä tällä selkärangan venytyksellä. Istu tuolilla, aseta jalkasi tukevasti maahan ja katso eteenpäin. Kierrä ylävartaloasi oikealle ja aseta vasen kätesi oikean polven ulkopuolelle. Jos tunnet venytyksen, säilytä tämä asento 15-30 sekuntia. Syventääksesi venytystä aseta oikea käsi tuolin selkänojalle. Toista toisella puolella.

Kuva naisesta tekemässä ylävartalovenytystä.

5. Lantio- ja pakaravenytys

Helpota epämukavaa tunnetta jaloissa. Varmista, että istut hyväryhtisenä selkäranka suorassa. Risti oikea jalka vasemman polven päälle ja kallistu eteenpäin. Pidä tämä venytys 15-30 sekuntia. Toista toisella puolella.

Kuva naisesta tekemässä lantio- ja pakaravenytyksiä.

6. Reisilihasvenytys

Vaikka olisit istunut tuolilla koko päivän, sinun on silti venyteltävä jalkojasi ja erityisesti reisilihaksiasi. Pysy istuma-asennossa, ojenna toinen jalkasi ja yritä saada varpaistasi kiinni. Pidä tämä venytys 15-30 sekuntia ja toista toisella puolella.

Kuva naisesta tekemässä reisilihasvenytystä.

Eteeriset öljyt ja venyttely

Päivittäiset venyttelytuokiot tuovat istumatyöläiselle helpotusta ja sen lisäksi ne tarjoavat hyvän keinon työstressistä irrottautumiseen. Eteeristen öljyjen voimakkaiden aromien yhdistäminen venytyksiin auttaa piristämään, puhdistamaan mieltä ja tuomaan rauhan tunteita venyttelytuokioon.

Young Livingillä on upea valikoima öljysekoituksia, jotka on kehitetty virkistämään kehoa ja mieltä.
​ Superkiireisinä päivinä kokeile hengittää sisään Grounding-öljysekoitusta saadaksesi rauhaa päivääsi. Luodaksesi keskittymistä tukevan ympäristön taputtele muutama Brain Power -öljysekoitustippa pulssipisteille.

Kuva naisesta ja eteerisestä öljystä.

YL-vinkki: Jos sinulla on loukkaantumisia tai terveysongelmia, muista puhua terveydenhuollon ammattilaisen kanssa ennen kuin teet näitä venytysharjoituksia.

Muita hyviä tapoja pitää istumisesta tauko

  • Nouse ylös 30 minuutin välein ja kävele 20-30 sekunnin verran.
  • Nouse seisomaan, kun soitat äänipuheluita, jotta voit kiinnittää huomiota ryhtiisi ja saada kehosi liikkeelle.
  • Jos sinulla on ylimääräistä aikaa, joogaa tehdäksesi mielellesi ja kehollesi palveluksen.

Tykkää tästä blogikirjoituksesta ja kerro meille kommenttikentässä, mitä sinä teet saadaksesi kehosi liikkeelle istuttuasi työpöydän ääressä koko päivän.

Jaa

Ei kommentteja

Jätä vastaus

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

* Huomaa, että kaikki kommentit tarkistetaan, eikä niitä julkaista välittömästi. Lisäksi jotkin viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata hieman Young Livingin käytäntöjen ja menettelytapojen sekä Yhdysvaltain liittovaltion määräysten noudattamiseksi.