Zes eenvoudige rekoefeningen voor achter je bureau

0 06/02/2023 - Alle berichten, Fitness, Lifestyle, WELLNESS

Lang achter je bureau zitten kan een behoorlijke tol eisen op je lichaam. Nu flexibel werken heel normaal is, zijn we dankbaar dat we een betere balans tussen werk en privé kunnen behouden. Helaas beschikken we niet altijd over de beste werkplek. Als je last hebt van stijve spieren en een slechte houding omdat je urenlang achter een bureau zit, kun je deze eenvoudige rekoefeningen doen als onderdeel van een gezonde ochtendroutine om ongemak te verminderen.

1. Rekoefeningen voor de armen

Til je arm op en buig deze in de richting van het schouderblad. Gebruik je andere hand om de elleboog zachtjes naar het hoofd te trekken. Houd deze houding vijftien tot dertig seconden vast en herhaal daarna met de andere arm.

Houd vervolgens een arm voor het lichaam. Gebruik de andere arm om de elleboog zachtjes naar de borstkas te trekken. Houd deze houding vijftien tot dertig seconden vast en herhaal daarna met de andere arm.

Afbeelding van een vrouw die rekoefeningen voor de armen doet.

2. Rekoefeningen voor de schouders en borstkas

Doe de armen naar achter en verstrengel de vingers om de borstkas en schouders te openen. Til de armen geleidelijk op totdat je voelt dat het begint te rekken. Houd deze houding vijftien tot dertig seconden vast en laat los. Je kunt dit zittend doen of wijdbeens gaan staan en naar voren leunen voor een diepere rek.

Afbeelding van een vrouw die rekoefeningen voor de schouders en borstkas voordoet.

3. Rekoefeningen voor de nek

Als je voorover leunt naar het computerscherm of omhoog kijkt naar een tweede scherm kan het zijn dat je spanning vasthoudt in je nek. Deze spanning kun je loslaten door het hoofd voorzichtig richting de schouder te kantelen terwijl je een hand gebruikt ter ondersteuning. Houd deze houding vijftien tot dertig seconden vast en herhaal aan de andere kant. Pas op dat je niet te hard aan je hoofd trekt, want dan kun je de spieren belasten.

Afbeelding van een vrouw die rekoefeningen voor de nek voordoet.

3. Rekoefeningen voor het bovenlichaam

Verlicht spanning in het bovenlichaam met deze rekoefening. Ga op een stoel zitten, zet de voeten stevig op de grond en kijk vooruit. Draai het bovenlichaam naar rechts en leg de linkerhand op de buitenkant van de rechterknie. Als je een rek voelt, kun je deze houding vijftien tot dertig seconden vasthouden. Als je een diepere rek wilt, kun je de rugleuning vastpakken met de rechterhand. Laat los en herhaal voor de linkerkant.

Afbeelding van een vrouw die rekoefeningen voor het bovenlichaam voordoet.

5. Rekoefeningen voor de heupen en bilspieren

Deze rekoefeningen kunnen ongemak in de benen verlichten. Zorg ervoor dat je rechtop zit en je hoofd in lijn is met je ruggengraat. Kruis het rechterbeen over de linkerknie en leun naar voren. Houd deze houding vijftien tot dertig seconden vast. Laat los en herhaal aan de andere kant.

Afbeelding van een vrouw die rekoefeningen voor de heupen en bilspieren voordoet.

6. Rekoefeningen voor de hamstrings

Ook als je de hele dag op een stoel gezeten hebt, moet je de benen strekken. En dan met name de hamstrings, want deze kunnen al snel strak aanvoelen. Blijf zitten, strek een van de benen en reik naar de tenen. Houd deze houding vijftien tot dertig seconden vast en herhaal aan de andere kant.

Afbeelding van een vrouw die rekoefeningen voor hamstrings voordoet.

Etherische oliën ter ondersteuning van rekoefeningen

Deze dagelijkse rekoefeningen verlichten niet alleen spanning die voortkomt uit de hele dag achter een bureau zitten, maar bieden ook afleiding van stress op het werk. Als je de krachtige geuren van etherische oliën gebruikt tijdens deze oefeningen kun je deze ervaring verbeteren, het hoofd leegmaken en rust en kalmte stimuleren.

Wij zijn trots op onze etherische oliemelanges die speciaal samengesteld zijn om lichaam en geest te verheffen op momenten waarop je behoefte hebt aan een boost. Op bijzonder drukke dagen kun je Grounding inademen om een moment van kalmte te ervaren. En als je een gefocuste omgeving wilt creëren kun je enkele druppels Brain Power aanbrengen op de polspunten om je humeur te resetten.

Afbeelding van een vrouw die etherische olie zachtjes inademt.

YL-tip: als je een blessure of gezondheidsproblemen hebt, raden we aan om een arts te raadplegen voordat je een van deze oefeningen probeert.

Andere manieren om een pauze te nemen

  • Sta tijdens het werken elk half uur op en loop twintig tot dertig seconden rond.
  • Sta op tijdens audiogesprekken om je houding opnieuw af te stellen en je lichaam in beweging te brengen.
  • Als je wat meer tijd hebt, kun je enkele yoga-oefeningen doen om lichaam en geest te ondersteunen.

Vind deze blog leuk en laat ons in een reactie weten hoe jij jouw lichaam beweegt als je een dag achter je bureau doorbrengt.

Deel

Geen berichten

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

* Let op: alle berichten worden gemodereerd en niet onmiddelijk weergegeven. Berichten kunnen in overeenstemming met het beleid en de richtlijnen van Young Living en de federale regelgeving enigszins aangepast of verwijderd worden.