Șase exerciții simple de făcut la birou

0 06/02/2023 - Fitness, Stil de viață, Toate postările, WELLNESS

Statul la birou pentru perioade îndelungate îți poate afecta cu adevărat corpul. Mai ales acum cu organizarea flexibilă a muncii, cu toate că suntem recunoscători că putem menține un echilibru mai bun între viața profesională și viața privată, este posibil să nu avem întotdeauna cea mai bună configurație de birou. Dacă suferi de disconfort muscular și postură incomodă cauzată de statul la birou timp de ore întregi, incorporează aceste exerciții simple de întindere ca parte a rutinei tale matinale pentru a contracara toată această ședere și pentru a ajuta la atenuarea disconfortului.

1. Întinderi pentru brațe

Ridică brațul și îndoaie-l astfel încât mâna să ajungă lângă omoplați. Folosește-ți cealaltă mână pentru a trage ușor cotul spre cap. Stai așa timp de 15-30 de secunde și repetă pentru brațul celălalt.

Apoi, ține un braț peste corp. Folosește-ți celălalt braț pentru a trage cotul spre piept pentru a simți o întindere ușoară. Stai așa timp de 15-30 de secunde și repetă pentru brațul celălalt.

Ilustrație cu femeie arătând întinderea brațului.

2. Întinderi pentru umeri și piept

Pentru a ajuta la deschiderea pieptului și umerilor, încrucișează-ți degetele la spate. Ridică-ți treptat brațele până când simți o întindere. Ține timp de 15-30 de secunde. Această întindere poate fi făcută și stând jos sau poate dorești să înclini brațele pentru o întindere mai intensă.

Ilustrație a unei femei care demonstrează întinderea umărului și a pieptului.

3. Întindere pentru gât

Dacă te trezești aplecat spre ecranul computerului sau poate că privești în sus la un al doilea ecran, eliberează tensiunea pe care o poate menține gâtul, înclinând ușor capul spre umăr, folosind mâna pentru a te ghida. Stai așa timp de 15-30 de secunde și repetă pe partea cealaltă. Ai grijă să nu întinzi capul prea tare, întrucât nu vrei să-ți tensionezi mușchii.

Ilustrație a unei femei care demonstrează întinderea gâtului.

4. Întinderi pentru trunchi

Eliberează-ți tensiunea de pe întregul trunchi cu această întindere de răsucire a coloanei vertebrale. Stând pe un scaun, așază-ți picioarele ferm pe pământ și cu fața în față. Răsucește partea superioară a corpului spre dreapta și plasează mâna stângă pe partea exterioară a genunchiului drept. Dacă deja simți întinderea, ține timp de 15-30 secunde. Pentru a intensifica întinderea pune mâna dreaptă pe spătarul scaunului tău. Repetă pe partea stângă.

Ilustrație cu femeie demonstrând întinderea trunchiului.

5. Întinderi pentru șolduri și fesieri

Ajută la ameliorarea oricărui disconfort al picioarelor. Asigură că ești așezat(ă) drept cu capul aliniindu-se cu coloana. Pune piciorul stâng peste piciorul drept și lasă-te în față. Ține timp de 15-30 de secunde. Repetă pe partea cealaltă.

Ilustrație cu o femeie demonstrând întinderea șoldurilor și fesierilor.

6. Întinderi pentru tendoane

Chiar dacă ai stat pe un scaun toată ziua, totuși trebuie să-ți întinzi picioarele, în special tendoanele, care sunt cunoscute pentru strângerea rapidă. Rămâi așezat(ă) întinde un picior înainte și atinge-ți degetele de la picioare. Stai așa timp de 15-30 de secunde și repetă pentru celălalt picior.

Ilustrație cu o femeie demonstrând întinderea tendoanelor.

Cum să utilizezi uleiuri esențiale pentru a-ți îmbunătăți rutina de întindere

Pe lângă a face aceste întinderi zilnic pentru a ajuta la ameliorarea rigidității musculare cauzată de statul zilnic la birou, reprezintă de asemenea o activitate care să te distragă de la stresul de la locul de muncă. Combinând aromele puternice ale uleiurilor esențiale cu întinderile tale ajută la îmbunătățirea experienței, ordonarea minții și încurajează sentimente de liniște și calm.

La Young Living, oferim o gamă de amestecuri de uleiuri esențiale concepute pentru a înviora corpul și mintea când ai nevoie de un impuls de energie la muncă. Pentru zilele deosebit de grele inspiră amestecul de uleiuri esențiale Grounding pentru a experimenta un moment de calm. Pentru a facilita concentrarea, tamponează câteva picături din amestecul de uleiuri esențiale Brain Power. pe punctele tale de puls pentru a-ți restabili starea către una de concentrare și fluiditate.

Ilustrație cu o femeie care inspiră un ulei esențial.

Sfat YL: Dacă ai leziuni sau afecțiuni medicale, consultă un cadru medical înainte de efectuarea acestor exerciții.

Alte modalități de a lua o pauză

  • La fiecare 30 de minute de muncă, ridică-te de pe scaun și mergi timp de 20-30 de secunde.
  • Ridică-te atunci când ai apeluri numai audio pentru a-ți recalibra postura și a-ți pune corpul în mișcare.
  • Dacă ai puțin timp suplimentar, înghesuie o scurtă sesiune de yoga pentru a-ți răsfăța corpul și mintea.

Dă like la acest blog și spune-ne în comentarii cum îți pui corpul în mișcare când stai la birou toată ziua.

Distribuire

Niciun comentariu

Scrie un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Reține că toate comentariile sunt moderate și nu vor fi publicate imediat. De asemenea, unele postări pot fi modificate puțin sau pot fi șterse pentru a asigura conformitatea cu Politicile și procedurile Young Living și cu legislația în vigoare.