Eteriska oljor i barnkammaren

1 16/09/2019 - Alla inlägg, At Home, Essential Oils, Eteriska Oljor, Filmer, Gör-det-själv, Informationsgrafik, Tillbaka

När man älskar eteriska oljor vill man att hela familjen ska använda dem, även de yngsta familjemedlemmarna! Eteriska oljor kan vara fantastiska för barn och spädbarn men det är viktigt att använda oljor på ett sätt som är säkert för deras ömtåliga kroppar. Här får du reda på allt du behöver veta om att använda eteriska oljor i barnkammaren!

Som förälder vill man ge sina barn en bra start i livet. Det innebär att använda produkter man kan lita på och använda dem på ett säkert sätt på barnen.

Utspädning

Det finns inget exakt facit på hur mycket man ska späda ut men det här är en bra början. Använd en återfuktande basolja såsom Young Living V-6® för att vårda bebisens känsliga hud och minska risken för irritation. Vi rekommenderar följande utspädning:

0-3 månader

Använd inte utan att först rådgöra med sjukvårdspersonal med kunskap om eteriska oljor.

3-12 månader

Åtta droppar basolja till en droppe eterisk olja; om ingen irritation uppstår kan du prova sju droppar basolja till en droppe eterisk olja.

2-6 år

Tre droppar basolja till en droppe eterisk olja.

7-11 år

En droppe basolja till en droppe eterisk olja.

12 år och uppåt

Följ anvisningarna på etiketten.

Allmänna riktlinjer

Rådgör med läkare innan du ger ett spädbarn oljor, särskilt om bebisen är sjuk.

Tillsätt inte eteriska oljor i badet. Barn älskar att skvätta och då ökar risken att de sväljer eterisk olja eller får olja i ögonen.

Young Livings eteriska oljor är verkningsfulla och koncentrerade och därför avråder vi från invärtes användning när det gäller spädbarn.

Introducera barnet till eteriska oljor genom att använda olja på din egen hud så att hen kan vänja sig vid doften.

Använd en luftfuktare bredvid spjälsängen eller i lekrummet eller sprid olika dofter med en doftspridare, till exempel med vår Dewdrop Diffuser. Tillsätt mindre olja än vanligt så att det inte blir en för stark doft för barnets känsliga doftsinne.

När du använder en ny eterisk olja bör du späda ut den rikligt och testa den på barnets arm eller ben. Om ingen hudreaktion uppstår efter några minuter är oljan troligtvis säker att använda.

Eteriska oljor du bör använda med försiktighet

Vissa eteriska oljor kan vara svåra för spädbarnets känsliga kropp. Var försiktig när du använder följande oljor, eller blandningar som innehåller dessa oljor, med ditt spädbarn.*

Idaho Tansy, Hyssop, Sage, Clary Sage, Wintergreen, Eucalyptus (alla sorter)

Färdigutspädda produkter

Vill du börja använda eteriska oljor i barnkammaren på ett lätt sätt? Young Livings Seedlingssortiment har produkter som passar perfekt för din bebis!

Vi har bland annat färdigutspädda produkter såsom lotion, biologiskt nedbrytbara våtservetter, blöjkräm och mycket mer.

Ingredienserna kommer från växter och innehåller inga starka tillsatser. Dessa produkter tar hand om din bebis på ett skonsamt sätt, direkt från Moder jord till din familj.

Produkterna är berikade med den eteriska oljeblandningen Gentle Baby som är särskilt utformad för spädbarn och innehåller lavendel, geranium, ylang ylang, koriander och bergamott.

Har du fler frågor om att använda eteriska oljor med dina småttingar? Rådgör med en vårdgivare för personliga tips och råd.

Mer information hittar du på: https://www.youngliving.com/sv_SE/products/safety-guidelines

*Vissa av dessa eteriska oljor finns i vårt KidScentssortiment men observera att KidScentsprodukterna är utformade för barn och är färdigutspädda. Vi rekommenderar ytterligare utspädning om du använder oljorna på spädbarn och mycket unga barn.


Vill du lära dig mer om hur du kan ta hand om din familj med eteriska oljor och oljeberikade produkter? Läs vår blogg om 9 produkter för mammor och pappor med de bästa barnsäkra eteriska oljorna som hjälper dig att ta hand om barnen från morgon till kväll.

Vilka oljor använder du för att ta hand om dina småttingar?
​ Berätta i kommentarerna!

This post is also available in: Engelska Tyska Tjeckiska Nederländska Finska Litauiska Rumänska Ryska Spanska Franska Italienska Polska

Dela

Inga kommentarer

Lämna svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

* Observera att alla kommentarer modereras, därför visas de inte direkt. Dessutom kan vissa inlägg ändras en aning eller tas bort för att överensstämma med Young Livings principer och rutiner samt tillämplig lagstiftning.