Eteriska oljor i barnkammaren

1 16/09/2021 - Barn, I HEMMET

När man älskar eteriska oljor så mycket som vi på Young Living gör vill man att hela familjen ska använda dem, även de yngsta familjemedlemmarna! Eteriska oljor kan vara fantastiska för barn och spädbarn, men det är viktigt att använda oljor på ett sätt som är säkert för deras känsliga kroppar. I den här bloggen besvarar vi många frågor om hur man kan använda eteriska oljor i barnkammaren och runt ens barn så att hela familjen, även de yngsta, kan dra nytta av fördelarna med eteriska oljor!

Kan jag använda eteriska oljor på och i närheten av mitt spädbarn?

Som förälder vill man självklart ge sitt barn den allra bästa starten i livet och till exempel bara använda produkter på barnets hud och i deras närhet som är av högsta möjliga kvalitet. När det gäller att använda eteriska oljor i närheten av spädbarn rekommenderar vi att man rådgör med sjukvården innan man börjar, särskilt om barnet är sjuk. Eftersom Young Livings eteriska oljor är av hög kvalitet och mycket koncentrerade rekommenderar vi dessutom att man inte ger oljor från vårt Plussortiment invärtes till vare sig spädbarn eller småbarn. Använder man dock oljorna på rätt sätt och med försiktighet är det absolut möjligt att introducera sitt spädbarn till eteriska oljor. Oljor som är milda och säkra för barnets ömtåliga kroppar kan ge barnet en underbar upplevelse – prova till exempel att använda en olja på din egen hud och låta barnet bli bekant med doften eller späd ut oljan riktigt ordentligt och använd på barnets hud.

Mor och bebis på en soffa

Hur späder man ut oljan för att kunna använda den utvärtes på spädbarn?

Young Livings oljor är av hög kvalitet vilket gör att de är mycket koncentrerade och i vissa fall otroligt verksamma. Det är viktigt att tänka på hur känslig barnets kropp är när man använder eteriska oljor utvärtes och man måste späda ut oljan rikligt, samt testa den på ett litet område. Det finns inga exakta regler om utspädning men vi rekommenderar att börja med väldigt lite olja på ett litet hudområde. Vi vill igen understryka vår rekommendation om att rådgöra med sjukvården först.

Mor och barn som använder den eteriska oljan Gentle Baby

Kan jag använda eteriska oljor i mitt spädbarns bad?

För vuxna är det avkopplande med eteriska oljor i ett varmt bad. När det gäller spädbarn däremot så rekommenderar vi att inte använda eteriska oljor i badvattnet. Denna rekommendation grundas på att bebisar och småbarn ofta plaskar och leker mycket i badet och det är då lätt hänt att barnet sväljer olja eller får olja i ögonen.

Vilka eteriska oljor från Young Living bör undvikas på och i närheten av spädbarn?

Många av Young Livings produkter går bra att använda på och kring spädbarn, men det är några man bör undvika på grund av att de kan orsaka biverkningar på små barn eftersom de har så känsliga kroppar. Undvik salvia (Sage), muskatellsalvia (Clary Sage), vintergröna (Wintergreen) och alla sorters eukalyptus (Eucalyptus).

Ett barn med Feather the Owl Diffuser

Vilka Young Living-produkter passar bäst på och i närheten av spädbarn?

När det gäller Young Living-produkter och småbarn är det inte bara oljor som ditt barn kan dra nytta av. Doftspridaren Feather the Owl Diffuser är vår allra sötaste doftspridare och på en och samma gång en doftspridare, nattlampa och brusmaskin. Ditt barn kommer säkert att älska en Feather i sitt rum, men vi rekommenderar att långsamt och skonsamt introducera doftspridning runt barn. Vi har även vårt Seedlings®-sortiment, med bland annat Baby Lotion, Baby Oil, Baby Wash & Shampoo, Baby Wipes & Diaper Cream som alla är milda och skonsamma och särskilt utformade för att användas på småttingarnas hud. Sist men inte minst har vi vår eteriska oljeblandning Gentle Baby som passar perfekt i barnets kvällsrutin. Den innehåller eteriska oljor av lavendel (Lavender), geranium (Geranium) och ylang ylang (Ylang Ylang) och har hudvårdande egenskaper. Den kan användas på barnet innan det är dags att sova.

Young Livings Seedlings®-kollektion

Vill du lära dig mer om hur du kan ta hand om din familj med eteriska oljor och oljeberikade produkter? Läs vår blogg om 9 produkter för mammor och pappor med de bästa barnsäkra eteriska oljorna som hjälper dig att ta hand om barnen från morgon till kväll.

Hur brukar du använda Young Livings eteriska oljor runt ditt barn? Kommentera nedan eller kontakta oss på mseublog@youngliving.com

Dela

Inga kommentarer

Lämna svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

* Observera att alla kommentarer modereras, därför visas de inte direkt. Dessutom kan vissa inlägg ändras en aning eller tas bort för att överensstämma med Young Livings principer och rutiner samt tillämplig lagstiftning.