Ansiktsyoga: Hemligheten bakom ungdomlig hy med lyster

0 23/10/2023 - Hudvård, SKÖNHET

I dagens hektiska liv är det lätt hänt att man glömmer bort en viktig del av att ta hand om sig själv – ansiktsvård. Ja, det stämmer! Ansiktet, som har mer än 50 muskler, förtjänar också att bli ompysslat. Trots att vi regelbundet går till gymmet för att träna kroppen glömmer vi ofta bort ansiktsmusklerna. Vad sägs om en lösning som inte bara stärker ansiktsmusklerna utan också främjar ungdomlig och strålande hy? Här kommer ansiktsyoga och eteriska oljor in i bilden!

Vad är ansiktsyoga?

Ansiktsyoga har rötter i traditionell yoga och kinesisk hälsovård. Det är en holistisk hudvårdsmetod med fokus på att träna musklerna i ansiktet och nacken. Genom att stimulera dessa muskler kan man minska spänningar, förbättra blodcirkulationen och till och med minska ålderdomstecken. Ta farväl av fina linjer och rynkor och välkomna ungdomlig hy med lyster!

Bild på en kvinna som gör ansiktsyoga.

               

Hur man gör ansiktsyoga

Nu när vi har fångat ditt intresse tar vi och går igenom hur man gör ansiktsyoga. Det är lättare än man tror! Här kommer några enkla övningar att sätta igång med:

  • Ögonbrynsutslätaren: Sätt pekfingrarna precis ovanför ögonbrynen. Tryck försiktigt samtidigt som du drar fingrarna utåt och slätar ut ögonbrynslinjen.
  • Kindbenslyftet: Slå lätt på kindbenen med fingrarna. Öka takten gradvis för att främja blodcirkulationen och en naturlig rodnad.
  • Definiera käklinjen: Forma munnen till ett O och tänk dig att du följer käklinjen med dina läppar. Den här övningen stramar åt käklinjen och minskar hängande hud.

Kom ihåg att det är viktigt att vara konsekvent. Försök att göra ansiktsyoga 10-15 minuter per dag, helst på morgonen eller kvällen när du kan varva ner en stund. Hitta en lugn plats där du kan fokusera på dig själv så kommer du snart att märka vilken skillnad övningarna gör för huden.

De eteriska oljornas betydelse

Nu förstärker vi ansiktsyogan med eteriska oljor. Dessa koncentrerade växtextrakt har använts i hudvård i hundratals år. Så här kan de komplettera ansiktsyogan:

  • Avkoppling och näring: Eteriska oljor såsom lavendel (Lavender), Geranium, ros (Rose) och rökelseträd (Frankincense) har rogivande dofter och hudvårdande egenskaper. Hela upplevelsen av ansiktsyoga kan förbättras av att andas in dessa dofter för att känna sig mer avslappnad.
  • Använd eteriska oljor i rutinen: För att prova eteriska oljor är det bra att börja med en basolja som Young Living V-6® Enhanced Vegetable Oil Complex. Tillsätt några droppar eterisk olja och blanda väl. Applicera blandningen på ansiktet innan du börjar göra ansiktsyogan. Den skonsamma massagen kommer att hjälpa huden att dra åt sig oljan och förstärka oljans fördelar.

YL-tips: Kom ihåg att späda ut de eteriska oljorna för att undvika hudirritation. Om man är orolig över känslig hud kan man testa oljan först. Ta lite eterisk olja på insidan av underarmen och vänta i 2 timmar för att se om huden blir irriterad.

Bild på de eteriska oljorna Lavender, Geranium, Rose och Frankincense omgivna med blomblad.

               

Hjälpmedel som kan förhöja ansiktsyogan

Gör din rutin ännu bättre med några enkla hjälpmedel. Dessa hjälpmedel kan göra övningarna mer effektiva och få huden att kännas fräsch och föryngrad.

  • Gua Sha: Det här traditionella kinesiska verktyget tillverkas ofta av rosenkvarts och stimulerar huden. Använd det efter att ha applicerat de eteriska oljorna. Dra din gua sha över ansiktet för att främja avkoppling och hjälpa huden att absorbera oljorna.
  • Teskedsmassage: Ta fram en kall tesked från köket för att testa ett överraskande hudvårdstips. Använd den rundade sidan för att försiktigt massera ansiktet för att få fräsch och strålande hy. Tillsammans med eteriska oljor blir det här som en hemgjord spabehandling.

Bild på en kvinna som använder en gua sha.

               

Kombinera kraften hos ansiktsyoga med de magiska eteriska oljorna för att påbörja resan mot strålande hud. Unna dig själv lite ompyssling och se hur huden förvandlas på ett fantastiskt sätt. Både huden och själen kommer att tacka dig!

Dela

Inga kommentarer

Lämna svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

* Observera att alla kommentarer modereras, därför visas de inte direkt. Dessutom kan vissa inlägg ändras en aning eller tas bort för att överensstämma med Young Livings principer och rutiner samt tillämplig lagstiftning.