En guide till eteriska oljor när man är gravid

0 25/05/2022 - Barn, ETERISKA OLJOR, Hur man använder eteriska oljor, I HEMMET, Livsstil, Standarder och säkerhet, VÄLBEFINNANDE

Att vara gravid är ofta en härlig tid i kvinnors liv, men det kan även vara otroligt tröttsamt. Vi på Young Living anser att det alltid är viktigt att ta hand om sig själv, oavsett om det gäller tidigt under graviditeten, under tredje trimestern och förlossningen, samt de första tuffa veckorna efteråt.

I det här blogginlägget kommer vi att berätta om våra favoritsätt att använda eteriska oljor på under graviditeten, så att du kan lyxa till det och njuta av högkvalitativa eteriska oljor som passar vid denna speciella tid. Vi vill börja med att påpeka att vi alltid rekommenderar att gravida kvinnor rådgör med sin vårdpersonal innan de använder eteriska oljor, samt läser produktetiketterna för att se hela innehållsförteckningen på produkterna.

Hur man kan använda eteriska oljor under en graviditet

Hantera graviditetsillamående

Det är väl känt att graviditetsillamående kan drabba en när som helst på dagen, särskilt under de första månaderna. Om du söker efter rogivande eteriska oljor med en behaglig och distraherande doft som passar när du mår illa under graviditeten kan vi tipsa om friska dofter såsom de eteriska oljorna lavendel (Lavender), pepparmynta (Peppermint) och ingefära (Ginger). Applicera oljan på handleder och nacke för att omge dig med en mild och rogivande doft.

Ingefärskakor anses också hjälpa under graviditetsillamående och kan främja matsmältningen. Prova en eller två droppar av den eteriska ingefärsoljan Ginger+ i hembakta kakor och ha dem nära till hands när du börjar må illa. Ta en titt på detta läckra recept på ingefärskakor!

Baka kakor i köket med de eteriska oljorna lavendel, pepparmynta, ingefära och Ginger+

Unna dig och magen ett underbart bad

När magen växer och kroppen förändras kan det hjälpa att hålla huden len, smidig och återfuktad för att känna sig självsäker och som sig själv under graviditeten. Det finns inget lyxigare och mer avkopplande än ett spaliknande bad efter en lång dag och med eteriska oljor i vattnet kan huden samtidigt vårdas när du omges av en fridfull doft.

Några av våra favoritoljor i badet är bland annat romersk kamomill (Roman Chamomile), tysk kamomill (German Chamomile), lyxig ros (Rose) och rökelseträd (Frankincense). Kombinera en av dessa oljor med badsalt och bara njut. Obs: Se till att vattnet är lagom varmt och inte för hett – det kan vara farligt för bebisen om man blir för varm av ett alltför hett bad.

Höj humöret och känn mer lugn under förlossningen

Oavsett hur förlossningen fortlöper så är den troligtvis full av kontraster mellan smärta, nervositet och ren och skär glädje. Om man gillar eteriska oljor kan det hjälpa att omge sig med bekanta och omtyckta dofter som kan göra en lugn och till och med upplivad under denna intensiva stund. För att få lite energi när du känner dig som tröttast kan du prova citrusoljor såsom apelsin (Orange) och tangerin (Tangerine) och för att pigga upp kropp, själ och sinne kan du använda en lindrande doft såsom cederträ (Cedarwood) på handlederna.

De eteriska oljorna cederträ, apelsin och tangerin med en kvinna som kramar sin gravidmage

Ta hand om dig själv efter förlossningen

De första veckorna, eller till och med åren, av att vara förälder upptas ofta med att ta hand om barnen och ens eget mående sätts i andra rummet. Det är viktigt att försöka vila när bebisen sover och det kan kännas skönt att njuta av sina favoritoljor, även om det bara är i tio minuter.

Om du känner dig trött efter sömnlösa nätter kan du använda eterisk citronolja (Lemon) för att känna en frisk citrusdoft. Om huden har sett bättre tider kan du tillsätta en droppe Ylang Ylang i din fuktkräm eller ditt body butter för att få len och smidig hud.

Att använda eteriska oljor på ett säkert sätt under graviditeten

Som vi redan har nämnt så är det viktigt att kontakta vårdpersonal innan man använder eteriska oljor när man är gravid. Men vi har ändå några riktlinjer om vilka eteriska oljor man kan använda under graviditeten och vilka som bör undvikas.

Eteriska oljor man kan använda som gravid

Eteriska oljor man bör undvika som gravid

Eterisk citron- och ylang ylang-olja med en mamma som håller sin nyfödda bebis

Vilka eteriska oljor tyckte du om när du var gravid? Kommentera nedan eller kontakta oss på mseublog@youngliving.com

Dela

Inga kommentarer

Lämna svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

* Observera att alla kommentarer modereras, därför visas de inte direkt. Dessutom kan vissa inlägg ändras en aning eller tas bort för att överensstämma med Young Livings principer och rutiner samt tillämplig lagstiftning.