Friskt hår, varje dag! 3 hemgjorda hårbehandlingar med eteriska oljor

3 29/07/2019 - Hårvård, Hemgjort, SKÖNHET

Håret tar stryk med allt från hårprodukter till hårfärg men det finns ingen anledning att oroa sig om håret börjar bli lite utslitet.  Använd eteriska oljor för att få mer glans och volym så att du får det där vackra och friska håret du alltid har drömt om! Allt som behövs för att få snygga lockar är saker du redan har hemma såsom eteriska oljor, basoljor, vatten och några andra ingredienser och grejer.

Vad väntar du på? Samla ihop ingredienserna och prova dessa hemgjorda behandlingar för att tämja, återfukta och reda ut dina lockar.


Hemgjort sprej för torrt hår

Vi börjar med ett recept för att behandla torrt hår. Spreja den här behandlingen på torrt och livlöst hår för att återfukta utan att göra det fett. Använd sprejen innan du fönar eller stylar håret för extra glans, efteråt för att fixa frisyren eller under dagen för att motverka frissigt och ostyrigt hår.

De eteriska oljorna i det här receptet ger håret glans och näring medan jojobaolja och Young Living V-6® återfuktar på djupet utan att göra det fett.

Du behöver:

Gör så här:

 • Tillsätt alla ingredienser i en 350 ml sprejflaska i glas.
 • Skaka ordentligt innan du sprejar på blött hår och undvik att spreja på hårrötterna. Du kan också spreja på händerna och gnida in i håret där du behöver mer fukt.
 • Föna och styla håret som vanligt. Vid behov kan du spreja den färdiga frisyren för extra mycket glans.

Behandling med het olja

Ibland behöver håret lite extra omvårdnad. Oavsett om kemikalier i poolen har gjort ditt hår livlöst eller om solen har gjort din hårbotten torr så kan du ge ditt hår en mycket välbehövlig behandling. Ta hand om torra toppar med den här djupverkande behandlingen som innehåller några av de bästa eteriska oljorna för håret.

Du behöver:

Gör så här:

 • Värm upp vatten på spisen och häll i en stor glasskål.
 • Häll olivoljan och sötmandeloljan i en liten skål och sätt den lilla skålen i skålen med varmt vatten i 5-10 minuter tills oljan är varm men inte het. Kontrollera värmen på oljan varannan minut tills den når rätt temperatur. Du ska kunna känna på oljan med fingret utan att bränna dig.

YL-tips: Var försiktig så att du inte värmer oljan för mycket eftersom du då kan bränna dig. Vi kallar det en behandling med het olja, men egentligen ska det vara varm olja.

 • Häll i de eteriska oljorna och blanda väl.
 • Applicera på håret från hårrötterna till topparna och massera in i hårbotten och topparna där du behöver mest fukt. Kamma igenom håret så att oljan fördelas jämnt.
 • Täck med en badmössa och låt verka i minst 20 minuter.
 • Tvätta håret. Tvätta det två gånger om det är riktigt fett.

Skölj med äppelcidervinäger

Kombinera den vårdande behandlingen med varm olja med vår renande behandling med äppelcidervinäger. Om håret har trasslat till sig ordentligt kan du använda det här receptet för att reda ut det. När du har sköljt bort döda hudceller, kemikalier från poolen, saltvatten, schampo och balsam kommer du märka att du får mer volym.

Förutom att du kan slänga med håret helt perfekt kommer vår äppelcidervinäger också att verka lugnande på hårbotten och ge håret glans.

Du behöver:

YL-tips: Använd 60 ml äppelcidervinäger för torrt hår och 120 ml för normalt och fett hår.

Gör så här:

 • Blanda alla ingredienserna i sprejflaskan.
 • Spreja blandningen över hela håret och fokusera på hårbotten och hårrötterna. Lyft upp håret för att se till att du sprejar överallt. Ditt hår ska bli fuktigt men inte drypande vått.
 • Massera in i hårbotten med fingrarna för att stimulera hårbotten och öka cirkulationen.
 • Låt blandningen verka i 2-3 minuter.
 • Skölj och tvätta sedan håret med schampo och balsam som vanligt.
 • Använd en gång i veckan.

Vad har du för knep för att få vackert hår med eteriska oljor?

Berätta om det i kommentarerna!

Dela

2 Kommentarer

 • Denise 30/08/2021 - 9:53 f m Svara

  Tack för inlägget! Blir säkerligen att testa! <3

  • cehrecke 30/08/2021 - 1:21 e m Svara

   Vilka härliga nyheter! 😊

  Lämna svar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  * Observera att alla kommentarer modereras, därför visas de inte direkt. Dessutom kan vissa inlägg ändras en aning eller tas bort för att överensstämma med Young Livings principer och rutiner samt tillämplig lagstiftning.