Tips: Skäm bort trötta muskler med en hemgjord massagekaka med kakao och mynta

2 04/08/2019 - Hemgjort, Hudvård, SKÖNHET

Gör en egen massagekaka som doftar så gott att du nästan vill äta upp den! Blandningen av kakaopulver, de eteriska oljorna Peppermint och Cinnamon Bark, tillsammans med kokos- och mandelolja är precis det din hud behöver. Du måste motstå frestelsen att ta en tugga av den krämiga massagekakan men du kommer ändå att känna dig bortskämd när du ger dig själv en massage på kvällen.Hur man gör hemgjorda massagekakor med kakao och mynta

Räcker till


Gör så här

  1. Smält bivaxet och kakaosmöret i ett vattenbad på låg till medelvärme. Se till att värmen inte är för hög och att det inte smälter för fort. Långsamt på låg värme är den bästa metoden.
  2. När bivaxet och kakaosmöret har smält tar du bort kastrullen från plattan och tillsätter sötmandeloljan och kokosoljan.
  3. Tillsätt kakaopulvret och blanda väl tills det blir en slät smet utan klumpar.
  4. Häll smeten i formarna du har valt ut. Låt svalna i 5 minuter.
  5. Tillsätt eteriska oljor: 5 droppar Peppermint, 5 droppar Spearmint, 3 droppar Cinnamon Bark och 3 droppar Copaiba i varje massagekaka. Blanda med en tandpetare.

YL-tips: Vänta tills kakaosmöret och bivaxet har svalnat något innan du blandar i de eteriska oljorna. Temperaturen hålls då på en mer jämn nivå och de eteriska oljorna kan lättare blandas.

  1. Låt den svalna i kylen innan du tar ut massagekakan ur formen.
  2. Förvara i en stängd burk i rumstemperatur. Utsätt inte för stark värme som kan göra att kakan smälter.

Användning

Gnid den mönstrade sidan mot kroppen på ryggen, fötterna, benen eller varsomhelst där du behöver lite extra energi!


Vad innehåller våra hemgjorda massagekakor?

Dessa massagekakor innehåller naturliga ingredienser och eteriska oljor – ett sätt att skämma bort din hud utan syntetiska ingredienser!

Dela

Inga kommentarer

Lämna svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

* Observera att alla kommentarer modereras, därför visas de inte direkt. Dessutom kan vissa inlägg ändras en aning eller tas bort för att överensstämma med Young Livings principer och rutiner samt tillämplig lagstiftning.