Fira sommarsolståndet med Young Livings eteriska oljor

0 20/06/2022 - Alla inlägg, ETERISKA OLJOR, Mindfulness

Vi på Young Living älskar långa, ljusa sommarkvällar, soliga stranddagar och grillkvällar som hör sommaren till. Sommarsolståndet närmar sig och vi vill gärna dela med oss av våra favoritritualer för att använda och njuta av eteriska oljor i solen – fortsätt läsa för att få reda på mer!

Vad är sommarsolståndet?

Sommarsolståndet infaller runt midsommar, ungefär den 21 juni på det norra halvklotet och den 22 december på det södra halvklotet. Sommarsolståndet markerar att sommaren har kommit och är årets längsta dag – dagen passar därför utmärkt för att fira de kommande varma månaderna med några härliga ritualer.

Våra favoritoljor under sommarsolståndet

Sommaren är perfekt för att unna sig själv lite extra ompyssling. Därför älskar vi att använda oljor såsom apelsin (Orange), geranium (Geranium), pepparmynta (Peppermint) och cederträ (Cedarwood) på sommarmånaderna. Dessa oljor kan användas på många olika sätt när du firar sommaren med allt från riktigt återfuktande hudvård med citrusoljor till uppfriskande och svalkande roll-on-oljor. Det här kan vara en andlig tid och det är även viktigt att ta hand om sig själv, tänka ut mål och hinna reflektera. Prova oljorna frankincense (Frankincense) och kamomill (German Chamomile) för att varva ner och skapa en rogivande stämning.

De eteriska oljorna Cedarwood, Geranium, Orange & Peppermint mot en solnedgång

Tips på hur man kan fira sommarsolståndet

Det finns många sätt att fira sommarsolståndet. Hitta ditt sätt att njuta av denna andliga dag och dess härliga energi som passar bra som motpol till det närliggande midsommarfirandet som ofta blir mer hektiskt. Oavsett om du mediterar, skriver dagbok eller gör något annat du älskar kan Young Livings eteriska oljor berika dina ritualer på sommarsolståndet och omge dig med underbart vackra dofter. Här nedan beskriver vi några av våra favoritritualer:

Bada under sommarsolståndet

Lyxa till det med ett härligt kvällsbad med 6-8 droppar av den eteriska oljan Palo Santo och lite badsalt. Palo santo-bark används ofta som rökelse i Sydamerika för att rensa bort negativa energier och denna citronaktiga olja har en stärkande doft. Prova att tända ljus i badrummet för att göra badstunden magisk och årstiden till ära kan det också kännas härligt med blomblad i badvattnet.

Den eteriska oljan Palo Santo och epsomsalt

Meditera under sommarsolståndet

Att ta sig tid till att meditera – en urgammal metod som fungerar bra mot vardagsstress och ger sinnet mer styrka, klarhet och stabilitet – är ett fantastiskt sätt att fira sommarsolståndet. Om du har tänkt prova på meditation så kan du passa på att använda en avkopplande olja på handlederna eller nacken, såsom lavendel (Lavender) eller pomerans (Neroli), och även berika stunden med dina favoritkristaller. Hitta en tyst plats, ta på dig bekväma kläder och upprepa några positiva bekräftelser för dig själv.

Skriv dagbok under sommarsolståndet

Vi på Young Living älskar att skriva dagbok som en trivsam och reflekterande ritual. Ta med dig fräscha oljor såsom tea tree (Tea Tree), patchouli (Patchouli) och citron (Lemon) på en riktigt solig dag och fundera på hur du mår nu i början på sommaren. Du kan skriva om dina höjdpunkter under månaderna som gått eller vad du skulle vilja släppa för att kunna börja om på ny kula.

De eteriska oljorna Tea Tree, Lemon & Patchouli samt en dagbok i en trädgård

Hur tänker du använda eteriska oljor i dina ritualer under sommarsolståndet? Kommentera nedan eller kontakta oss på mseublog@youngliving.com

Dela

Inga kommentarer

Lämna svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

* Observera att alla kommentarer modereras, därför visas de inte direkt. Dessutom kan vissa inlägg ändras en aning eller tas bort för att överensstämma med Young Livings principer och rutiner samt tillämplig lagstiftning.