Kaikki B-vitamiinista – B-vitamiinin hyödyt

0 28/09/2022 - HYVINVOINTI, Kaikki postaukset, Ravitsemus

Vaikka Young Living tunnetaan parhaiten huippulaatuisista eteerisistä öljyistään, meillä on myös erinomaisia ravintolisiä. Tässä blogikirjoituksessa kerromme B-vitamiinin hyödyistä ja annamme ideoita siihen, miten voit varmistaa saavasi tarpeeksi B-vitamiinia päivässä.

Mitä B-vitamiini on?

B-vitamiini koostuu kahdeksasta yksittäisestä B-vitamiinista, jotka kaikki edistävät kehon normaalia toimintaa. Ne ovat:

B1 (tiamiini)

  • Tiamiini oli ensimmäisiä löydettyjä B-vitamiineja, josta kertoo sen nimikin. B1-vitamiinia on elintarvikkeissa, ravintolisissä ja monivitamiinivalmisteissa. Kuten muutkin B-vitamiinit, tiamiini on vesiliukoinen ja se auttaa kehoa muuntamaan ruoan energiaksi.

B2 (riboflaviini)

  • Riboflaviinia eli B2-vitamiinia on useimmissa maitotuotteissa, mutta sitä löytyy myös muista ravintolähteistä, kuten munankeltuaisista ja punaisesta lihasta.
    ​ B2-vitamiini auttaa pitämään silmät, ihon ja hermoston terveinä ja se edistää vapauttamaan ruoasta saatavaa energiaa.

B3 (niasiini)

  • Niasiini on tärkeä ravintoaine, jota keho tarvitsee toimiakseen tehokkaasti. Niasiinia on ruoassa ja ravintolisissä ja se auttaa kehoa vapauttamaan ruoasta saatavaa energiaa.

B5 (pantoteenihappo)

  • Pantoteenihappo tukee normaalia energia-aineenvaihduntaa ja aivojen toimintakykyä. Sitä on monissa ruoissa, kuten parsakaalissa, tietyissä kaaleissa, perunoissa, bataateissa ja kokojyvämuroissa. Sitä saadaan myös ravintolisistä.

Nainen juoksee treeniasussa sillan yli

B6 (pyridoksiini)

  • Pyridoksiini, joka tunnetaan myös B6-vitamiinina, tukee keskushermostoa ja aineenvaihduntaa. B6-vitamiinia on runsaasti kikherneissä, kanassa ja tofussa.

B7 (biotiini)

  • B-vitamiinit, ja erityisesti biotiini, pitävät huolta ihosta, hiuksista ja keskushermostosta. Vaikka terveellisen ja tasapainoisen ruokavalion pitäisikin varmistaa kehon tarvitseman biotiinin saanti, ylimääräistä ravintolisää nauttimalla voi varmistaa, että biotiinin varma riittävyys.​

B9 (foolihappo)

  • B9-vitamiini on välttämätön ravintoaine, jota esiintyy pääasiassa folaattina ja foolihappona. B9-vitamiinia saadaan yleisesti lisäravinteena ja joissain maissa sitä jopa lisätään pakollisena ravintoaineena ruokaan. Runsaasti folaattia sisältäviä ruokia ovat avokadot ja parsat.

B12 (kobalmiini)

  • B12-vitamiini on tärkeä B-vitamiini, koska se tukee hermokudoksen terveyttä, normaalia homokysteiinien aineenvaihduntaa ja punasolujen muodostumista. Luonnollisesti sitä esiintyy monissa eläinperäisissä tuotteissa, kuten lampaan- ja sianlihassa, mutta tyypillisesti B12-vitamiinia ei ole kasviperäisissä elintarvikkeissa, ellei sitä ole erikseen lisätty.

Nainen kaataa omatekoista smoothieta

Miksi minun kannattaa nauttia B-vitamiiniravintolisää?

B-vitamiinilla on tärkeä rooli yleisen terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitämisessä.

B-vitamiinia kutsutaan usein terveen kehon rakennuspalikaksi ja sillä on suora vaikutus energiatasoon, aivotoimintaan ja solujen aineenvaihduntaan. Vaikka B-vitamiinia on monissa eri ravintoryhmissä, ja B-vitamiinin riittävästä saamisesta voi huolehtia monipuolisella, terveellisellä ruokavaliolla, B-vitamiiniravintolisän nauttiminen antaa kuitenkin ylimääräistä tukea ja varmistaa tarvittavan B-vitamiiniannoksen saannin päivässä.

Mitä B-vitamiinituotteita Young Livingillä on valikoimissaan?

Jos olet etsinyt ravintolisää, jossa on kaikki kahdeksan B-vitamiinia, Young Livingin Super B on oikea tuote sinulle. Super B on monialainen ravintolisä, joka sisältää kahdeksaa B-vitamiinia, biologisesti hajoavia mineraaleja ja eteeristä muskottipähkinäöljyä. Nauti kaksi kapselia päivittäin aterian yhteydessä.

Super B Capsules

Miten varmistat saavasi tarpeeksi B-vitamiinia päivittäin? Kerro meille kommenttikentässä tai ota meihin yhteyttä osoitteessa mseublog@youngliving.com

This post is also available in: englanti saksa tsekki hollanti ruotsi liettua romania venäjä espanja ranska italia puola portugali kroatia unkari

Jaa

Ei kommentteja

Jätä vastaus

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

* Huomaa, että kaikki kommentit tarkistetaan, eikä niitä julkaista välittömästi. Lisäksi jotkin viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata hieman Young Livingin käytäntöjen ja menettelytapojen sekä Yhdysvaltain liittovaltion määräysten noudattamiseksi.