Kaikki B-vitamiinista – B-vitamiinin hyödyt

0 28/09/2022 - HYVINVOINTI, Kaikki postaukset, Ravitsemus

Vaikka Young Living tunnetaan parhaiten huippulaatuisista eteerisistä öljyistään, meillä on myös erinomaisia ravintolisiä. Tässä blogikirjoituksessa kerromme B-vitamiinin hyödyistä ja annamme ideoita siihen, miten voit varmistaa saavasi tarpeeksi B-vitamiinia päivässä.

Mitä B-vitamiini on?

B-vitamiini koostuu kahdeksasta yksittäisestä B-vitamiinista, jotka kaikki edistävät kehon normaalia toimintaa. Ne ovat:

B1 (tiamiini)

  • Tiamiini oli ensimmäisiä löydettyjä B-vitamiineja, josta kertoo sen nimikin. B1-vitamiinia on elintarvikkeissa, ravintolisissä ja monivitamiinivalmisteissa. Kuten muutkin B-vitamiinit, tiamiini on vesiliukoinen ja se auttaa kehoa muuntamaan ruoan energiaksi.

B2 (riboflaviini)

  • Riboflaviinia eli B2-vitamiinia on useimmissa maitotuotteissa, mutta sitä löytyy myös muista ravintolähteistä, kuten munankeltuaisista ja punaisesta lihasta.
    ​ B2-vitamiini auttaa pitämään silmät, ihon ja hermoston terveinä ja se edistää vapauttamaan ruoasta saatavaa energiaa.

B3 (niasiini)

  • Niasiini on tärkeä ravintoaine, jota keho tarvitsee toimiakseen tehokkaasti. Niasiinia on ruoassa ja ravintolisissä ja se auttaa kehoa vapauttamaan ruoasta saatavaa energiaa.

B5 (pantoteenihappo)

  • Pantoteenihappo tukee normaalia energia-aineenvaihduntaa ja aivojen toimintakykyä. Sitä on monissa ruoissa, kuten parsakaalissa, tietyissä kaaleissa, perunoissa, bataateissa ja kokojyvämuroissa. Sitä saadaan myös ravintolisistä.

Nainen juoksee treeniasussa sillan yli

B6 (pyridoksiini)

  • Pyridoksiini, joka tunnetaan myös B6-vitamiinina, tukee keskushermostoa ja aineenvaihduntaa. B6-vitamiinia on runsaasti kikherneissä, kanassa ja tofussa.

B7 (biotiini)

  • B-vitamiinit, ja erityisesti biotiini, pitävät huolta ihosta, hiuksista ja keskushermostosta. Vaikka terveellisen ja tasapainoisen ruokavalion pitäisikin varmistaa kehon tarvitseman biotiinin saanti, ylimääräistä ravintolisää nauttimalla voi varmistaa, että biotiinin varma riittävyys.​

B9 (foolihappo)

  • B9-vitamiini on välttämätön ravintoaine, jota esiintyy pääasiassa folaattina ja foolihappona. B9-vitamiinia saadaan yleisesti lisäravinteena ja joissain maissa sitä jopa lisätään pakollisena ravintoaineena ruokaan. Runsaasti folaattia sisältäviä ruokia ovat avokadot ja parsat.

B12 (kobalmiini)

  • B12-vitamiini on tärkeä B-vitamiini, koska se tukee hermokudoksen terveyttä, normaalia homokysteiinien aineenvaihduntaa ja punasolujen muodostumista. Luonnollisesti sitä esiintyy monissa eläinperäisissä tuotteissa, kuten lampaan- ja sianlihassa, mutta tyypillisesti B12-vitamiinia ei ole kasviperäisissä elintarvikkeissa, ellei sitä ole erikseen lisätty.

Nainen kaataa omatekoista smoothieta

Miksi minun kannattaa nauttia B-vitamiiniravintolisää?

B-vitamiinilla on tärkeä rooli yleisen terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitämisessä.

B-vitamiinia kutsutaan usein terveen kehon rakennuspalikaksi ja sillä on suora vaikutus energiatasoon, aivotoimintaan ja solujen aineenvaihduntaan. Vaikka B-vitamiinia on monissa eri ravintoryhmissä, ja B-vitamiinin riittävästä saamisesta voi huolehtia monipuolisella, terveellisellä ruokavaliolla, B-vitamiiniravintolisän nauttiminen antaa kuitenkin ylimääräistä tukea ja varmistaa tarvittavan B-vitamiiniannoksen saannin päivässä.

Mitä B-vitamiinituotteita Young Livingillä on valikoimissaan?

Jos olet etsinyt ravintolisää, jossa on kaikki kahdeksan B-vitamiinia, Young Livingin Super B on oikea tuote sinulle. Super B on monialainen ravintolisä, joka sisältää kahdeksaa B-vitamiinia, biologisesti hajoavia mineraaleja ja eteeristä muskottipähkinäöljyä. Nauti kaksi kapselia päivittäin aterian yhteydessä.

Super B Capsules

Miten varmistat saavasi tarpeeksi B-vitamiinia päivittäin? Kerro meille kommenttikentässä tai ota meihin yhteyttä osoitteessa mseublog@youngliving.com

Jaa

Ei kommentteja

Jätä vastaus

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

* Huomaa, että kaikki kommentit tarkistetaan, eikä niitä julkaista välittömästi. Lisäksi jotkin viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata hieman Young Livingin käytäntöjen ja menettelytapojen sekä Yhdysvaltain liittovaltion määräysten noudattamiseksi.