Viisi parasta vinkkiä hedelmien ja kasvisten pesemiseen

0 18/08/2022 - KOTONA, Ruoanlaitto

Jos olet kuten me, sinäkin noudatat terveellistä ruokavaliota, jossa on paljon hedelmiä ja vihanneksia. Valmistelitpa hedelmiä ja vihanneksia aamiaissmootheihin, lounassalaatteihin tai kevyitä ja virkistäviä iltaruokia varten, ainesten puhdistaminen ja valmistelu ovat aina ensimmäisiä askeleita herkullisten aterioiden luomisessa. Tässä blogikirjoituksessa kerromme viisi parasta tapaa pesä hedelmiä ja vihanneksia, jotta voisit nauttia terveellisistä ainesosista niin puhtaina kuin mahdollista.

Miksi vihannekset ja hedelmät tulee pestä?

Ennen kuin jaamme parhaat vinkkimme, haluamme kertoa, miksi kasvisten ja hedelmien peseminen on niin tärkeää. Syitä on tietenkin lukuisia, mutta tärkeimpiä ovat tietenkin sen estäminen, että joutuisit nielemään esimerkiksi likaa, kiviä/hiekkaa, hyönteisiä tai roskia. Perusteellinen puhdistus auttaa myös poistamaan bakteerit, jotka ovat saattaneet kulkeutua tuoretuotteisiin kauppaan kuljetuksen aikana. Miten hedelmät ja vihannekset tulisi sitten puhdistaa?

Hedelmä ja salaatti keittiön työpöydällä

1. Hankaa viileän veden alla

Jos aiot haukata herkullista hedelmää tai vihannesta, jossa voi mahdollisesti olla likaa, yksi helpoimmista tavoista puhdistaa se nopeasti on pitää hedelmää tai vihannesta viileän juoksevan veden alla vähintään 20 sekuntia ja samalla hangata sen pintaa pehmeällä harjalla. Hedelmä tai vihannes voidaan sitten taputella varovasti kuivaksi pyyhkeellä ennen sen syömistä tai ruokaan laittamista.

2. Liota suolavedessä

Yksi parhaista tavoista pestä hedelmiä ja vihanneksia on liottaa niitä suolavedessä. Tämä on myös kätevä tapa varmistaa, että hedelmissä tai vihanneksissa ei ole hyönteisiä eikä tuholaismyrkkyjä. Suosittelemme käyttämään himalajan suolaa tai merisuolaa ja liottamaan hedelmiä tai vihanneksia vähintään 20 minuuttia ennen juoksevan veden alla huuhtomista. Hedelmät tai vihannekset ovat nyt puhtaita syötäväksi.

3. Kokeile ruokasoodaa

Ruokasooda on kätevä apu vihannesten ja hedelmien puhdistamiseen. Lisää 1 tl ruokasoodaa 500 ml:aan vettä ja liota 15 minuuttia ennen huuhtelua.

Punaisten paprikoiden pesemistä juoksen veden alla

4. Liotus valkoviinietikassa

Kun käytät valkoviinietikkaa, tarvitset liuoksen, jossa on 1 osa etikkaa ja 4 osaa vettä. Kun olet tehnyt liotusseoksen, lisää siihen valitsemasi hedelmät tai vihannekset ja anna olla veden alla 15-20 minuuttia ennen huuhtelua ja kuivaksi taputtelua. Huomaa, että huokoiset hedelmät, kuten pehmeät marjat, voivat muuttua vetisiksi, jos niitä liotetaan liian kauan.

5. Young Livingin Thieves® Fruit & Veggie Soakin käyttö

Tämän Young Livingin uutuustuotteen avulla voit nauttia hedelmien ja vihannesten syömisestä luonnon tarkoittamalla tavalla.  Thieves® Fruit & Veggie Soak sisältää kolmea Young Livingin eteeristä öljysekoitusta ja muita luontoperäisiä ainesosia, jotka puhdistavat vihannekset ja hedelmät tehokkaasti.

Soak on tiivis ja pitkäkestoinen tuote. Se sopii hyvin aterioiden valmistamiseen ja suurien vihannes- tai hedelmämäärien puhdistamiseen. Lisää vain pieni määrä Thieves Fruit & Veggie Soak -liuosta vesialtaaseen, liota, huuhtele ja nauti puhtaista hedelmistä ja vihanneksista!

Valikoima hedelmiä ja vihanneksia Thieves® Fruit & Veggie Soakin kera

Mitä EI tule käyttää hedelmien ja vihannesten pesussa?

Hedelmien ja vihannesten valmistuksessa mikään ei ole tärkeämpää kuin elintarviketurvallisuus. Tämän vuoksi on tärkeää välttää kaikenlaista saippuaa, pesuainetta tai valkaisuainetta puhdistaessasi tuoreita hedelmiä tai vihanneksia. Hedelmiä ja vihanneksia ei tarvitse desinfioida, vaan ne tulee puhdistaa hellävaraisesti, jotta niiden pinnalle mahdollisesti jäänyt lika saadaan pois. Varmistaaksesi, että hedelmät ja vihannekset pysyvät puhtaina jääkaapissa, suosittelemme myös pitämään ne erillään kaikista raaoista eläintuotteista, kuten punaisesta lihasta, siipikarjasta ja merenelävistä.

Omenaa pestään saippualla ja yliviivattu kuvake osoittaa, että se ei ole suositeltavaa

Oletko jo kokeillut Young Livingin Thieves® Fruit & Veggie Soakia? Kerro meille kommenttikentässä tai ota meihin yhteyttä osoitteessa mseublog@youngliving.com

Jaa

Ei kommentteja

Jätä vastaus

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

* Huomaa, että kaikki kommentit tarkistetaan, eikä niitä julkaista välittömästi. Lisäksi jotkin viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata hieman Young Livingin käytäntöjen ja menettelytapojen sekä Yhdysvaltain liittovaltion määräysten noudattamiseksi.