Alles over vitamine B – waar is het goed voor?

0 28/09/2022 - Alle berichten, Voeding, WELLNESS

Young Living staat vooral bekend om zijn hoogwaardige etherische oliën. Maar we bieden daarnaast ook diverse voedingssupplementen en vinden het heel belangrijk dat we goed zorgen voor zowel de buitenkant als de binnenkant van het lichaam. Met dat in gedachten hebben we deze blog samengesteld. We kijken in deze blog naar vitamine B en al zijn briljante voordelen. Zo leer jij hoe je voldoende vitamine B binnen kunt krijgen en begrijp je hoe het in het dagelijks leven kan passen.

Wat is vitamine B?

Vitamine B bestaat uit acht individuele B-vitamines. Deze vitamines dragen bij aan een gezonde werking van het lichaam. We kennen de volgende vitamines:

B1 (thiamine)

  • Thiamine is één van de eerst ontdekte vitamines, vandaar dat deze soort nummer 1 is. Deze vitamine kan gevonden worden in voedsel, voedingssupplementen en multivitamines. Thiamine is, net zoals alle B-vitamines, oplosbaar in water en helpt het lichaam voedsel om te zetten in energie.

B2 (riboflavine)

  • Riboflavine, oftewel vitamine B2, is in de meeste zuivelproducten aanwezig in de hoeveelheden die mensen nodig hebben. Deze vitamine kan ook gevonden worden in eidooiers en rood vlees. Vitamine B2 helpt de ogen, huid en het zenuwstelsel gezond te houden en het lichaam energie te halen uit voedsel.

B3 (niacine)

  • Niacine is een belangrijke voedingsstof die het lichaam nodig heeft om efficiënt te werken. Deze vitamine is van nature te vinden in voedsel, maar maakt ook deel uit van voedingssupplementen. Niacine helpt het lichaam energie te halen uit voedsel.

B5 (pantotheenzuur)

  • Pantotheenzuur draagt bij aan een normale energieleverende stofwisseling en normale mentale prestaties, waardoor het uiterst belangrijk is voor het lichaam. Het is een vitamine die makkelijk toegevoegd kan worden aan een dieet. Pantotheenzuur komt namelijk voor in veel voedsel waaronder broccoli, bepaalde koolsoorten, witte en zoete aardappels en zelfs volkoren ontbijtgranen. Het kan ook ingenomen worden met behulp van voedingssupplementen.

Vrouw in sportkleding rennend over een brug

B6 (pyridoxine)

  • Pyridoxine, ook wel bekend als vitamine B6, is een vitamine die het centrale zenuwstelsel en de stofwisseling ten goede komt. Voedsel met een hoge hoeveelheid vitamine B6 zijn onder andere kikkererwten, kipfilet en tofu.

B7 (biotine)

  • B-vitamines, en dan met name biotine, ondersteunen het algemeen welzijn van de huid, het haar en het zenuwstelsel. Hoewel een gezond en gebalanceerd dieet voor een juiste hoeveelheid biotine zou moeten zorgen, kan dit ondersteund worden met een aanvullend voedingssupplement.

B11 (foliumzuur)

  • Vitamine B11 is een essentiële vitamine die vooral aanwezig is als foliumzuur. Deze vitamine wordt vaak als supplement genomen en wordt in sommige landen zelfs verplicht toegevoegd aan voedsel. Onder andere avocado’s en asperges zijn rijk aan foliumzuur.

B12 (cobalamine)

  • Vitamine B12 is een belangrijke vitamine omdat deze de gezondheid van zenuwweefsel, een normaal homocysteïnemetabolisme en de vorming van rode bloedcellen ondersteunt. Deze vitamine komt van nature voor in veel dierlijke producten zoals lamsvlees en varkensvlees, maar komt meestal niet voor in plantaardig voedsel tenzij het toegevoegd wordt.

Vrouw schenkt zelfgemaakte smoothie

Waarom zou ik een voedingssupplement met vitamine B moeten nemen?

B-vitamines spelen een cruciale rol bij het in stand houden van algehele gezondheid en algeheel welzijn. Ze worden vaak de bouwstenen van een gezond lichaam genoemd en hebben een directe invloed op je energieniveau, hersenfunctie en celstofwisseling. Hoewel vitamine B in veel voedselgroepen voorkomt en op peil kan worden gehouden door gevarieerd en gezond te eten, biedt het nemen van een voedingsupplement met vitamine B een extra boost en zorgt het ervoor dat je de benodigde dagelijkse hoeveelheden binnenkrijgt.

Welke vitamine B-producten biedt Young Living?

Als je op zoek bent naar een voedingssupplement dat alle acht B-vitamines in één handige tablet bevat, heb je onze Super B nodig. Super B is een uitgebreid vitaminevoedingssupplement dat alle acht B-vitamines, biologisch beschikbare mineralen en nootmuskaatolie (Nutmeg) bevat voor ondersteuning onderweg. Het enige wat je moet doen is dagelijks twee capsules nemen bij de maaltijd.

Super B

Hoe zorg jij ervoor dat je dagelijks genoeg vitamine B binnenkrijgt? Laat het ons weten in een reactie of neem contact op via mseublog@youngliving.com

This post is also available in: Engels Duits Tsjechisch Fins Zweeds Litouws Roemeens Russisch Spaans Frans Italiaans Pools Portugees, Portugal Kroatisch Hongaars

Deel

Geen berichten

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

* Let op: alle berichten worden gemodereerd en niet onmiddelijk weergegeven. Berichten kunnen in overeenstemming met het beleid en de richtlijnen van Young Living en de federale regelgeving enigszins aangepast of verwijderd worden.