Cum să adopți un stil de viață ecologic

0 19/01/2023 - ACASĂ

Dacă ți-a plăcut articolul de luna trecută despre cum să faci alegeri ecologice de Crăciun, atunci sperăm că acesta te va inspira să iei decizii în cunoștință de cauză și după perioada festivă, în viața de zi cu zi. Fă din 2023 anul în care începi să iei decizii care te vor duce spre un stil de viață mai ecologic. Nu știi de unde să începi? În acest articol de blog, îți vom oferi cele mai bune sfaturi și sugestii pentru a te ajuta să reduci deșeurile de plastic și să devii în mod conștient mai blând/ă cu mediul înconjurător.

O femeie cu o plantă în mâini

Ce înseamnă un stil de viață ecologic?

A avea un stil de viață eco însemnă să conștientizezi impactul deciziilor tale zilnice asupra lumii în care trăim. Este vorba despre gândurile tale, despre luarea în considerare a consecințelor acțiunilor tale și despre a lua decizii conștiente. Însă nu este ceva ce poate fi realizat peste noapte, este un proces gradual către o schimbare, indiferent de cât de mare sau mică.

Cum putem trăi ecologic?

Redu deșeurile din plastic de unică folosință

Știai că mai mult de opt tone de plastic ne poluează oceanele în fiecare zi? Nu doar asta, ci este de asemenea dăunător animalelor și faunei sălbatice, deoarece se pot răni în obiecte de plastic sau chiar le pot confunda cu alimente. Odată consumate, substanțele chimice din plastic pot trece în lanțul alimentar și pot contamina alimentele pe care noi oamenii le consumăm.

Nu putem nega că poluarea cu plastic este o problemă globală, iar plasticul este principalul vinovat. Denumit și plastic de unică folosință, acesta nu poate fi reciclat și, în schimb, durează sute de ani să se descompună. Contribuie la combaterea poluării cu plastic, optând pentru produse reutilizabile, cum ar fi cele menționate mai jos:

Șervete de ceară

Spre deosebire folia alimentară de unică folosință, care este dificil de reciclat și ajunge de obicei la groapa de gunoi, șervetele de ceară poate fi refolosit din nou și din nou până la un an. Fabricat din bumbac și acoperit cu ceară de albine, șervetele de ceară funcționează în același mod ca folia alimentară, deoarece se poate modela în jurul farfuriilor sau bolurilor pentru a sigila mâncarea și a o păstra proaspătă. În plus, este complet biodegradabil, ceea ce înseamnă că poate fi compostat după ce toată adezivitatea dispare.

Un șervete de ceară peste un vas cu salată

Pungi reutilizabile pentru depozitarea alimentelor

Toți cei care nu doresc să contribuie la criza poluării cu plastic, spuneți adio pungilor convenționale din plastic de unică folosință și folosiți întotdeauna pungi reutilizabile pentru depozitarea alimentelor. Aceste pungi reutilizabile sunt disponibile pe scară largă, pot fi spălate, pot fi reutilizate în mod repetat și sunt ușor de depozitat în dulapuri, frigidere și congelatoare. De asemenea, este important să rețineți că acestea sunt mai economice, contribuind la reducerea costurilor și a deșeurilor din plastic.

Pungă reutilizabilă folosită pentru a depozita fructe

Desăvârșitul bambus

Este uimitor câte alternative din bambus există astăzi pe piață, inclusiv bețișoare de urechi, periuțe de dinți, căni de cafea, dischete demachiante… și lista poate continua! Este considerat o resursă ecologică datorită ratei sale rapide de creștere și capacității de a se regenera după recoltare. Mai mult decât atât, se descompune 100%. Începe lupta împotriva dependenței de plastic astăzi cu desăvârșitul bambus!

  Produse din lemn de bambus (tacâmuri, pahare, bețișoare de urechi, perii și multe altele)

Alege mărci ecologice

Un alt mod de a fi mai blând/ă cu planeta este alegând companii care sunt cunoscute pentru grija față de mediul înconjurător. Aici la Young Living deschidem cu mândrie calea pentru a ne asigura că standardele noastre le depășesc pe cele standard. Programul nostru global de conformitate, se străduiește să se asigure că produsele noastre contribuie la binele general al planetei, cu exemple printre care se numără programe de reîmpădurire și de reciclare. Mai mult decât atât, oferim o gamă largă de produse vegane, derivate în mod natural, de la uleiuri esențiale și amestecuri până la o gamă largă de produse pentru curățenie. Verifică gama noastră de produse cu ingrediente derivate din surse naturale aici.

Produse Thieves într-un coș

Acceptă imperfecțiunile

Tranziția către un stil de viață mai ecologic necesită timp și răbdare. Nu te simți vinovat/ă pentru că nu poți avea un stil de viață perfect. Noi la Young Living, acceptăm imperfecțiunea și suntem deschiși la greșeli—asta înseamnă să fii om! Ceea ce contează este că te străduiești să fii mai bun, mergând în direcția corectă către un stil de viață mai ecologic, și îndemnându-i și pe alții să ți se alăture pe parcurs.

Dă like la acest blog și spune-ne care sunt sfaturile tale pentru un stil de viață mai ecologic.

Distribuire

Niciun comentariu

Scrie un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Reține că toate comentariile sunt moderate și nu vor fi publicate imediat. De asemenea, unele postări pot fi modificate puțin sau pot fi șterse pentru a asigura conformitatea cu Politicile și procedurile Young Living și cu legislația în vigoare.