Hogyan éljünk ökotudatosabban?

0 19/01/2023 - OTTHON

Ha tetszett a múlt havi blogunk a környezettudatos karácsonyi döntésekről, akkor reméljük, hogy ez a bejegyzés arra inspirál Téged, hogy az ünnepi időszakon túl a mindennapi életben is megalapozott döntéseket hozz. Legyen 2023 az az év, amikor elkezdesz olyan döntéseket hozni, amelyek a környezettudatosabb életmód felé vezetnek. De hol is kezdd el? Ebben a cikkben bemutatjuk a legjobb tippjeinket, amelyekkel csökkentheted a műanyaghulladék mennyiségét, és tudatosan kíméletesebb lehetsz a bolygónkkal.

Egy nő képe, aki egy növényt tart a kezében

Mit jelent az ökotudatos életmód?

A környezettudatos élet azt jelenti, hogy tudatában vagyunk annak, hogy mindennapi döntéseink milyen hatással vannak a világra, amelyben élünk. Arról szól, hogy fókuszáljuk a gondolatainkat, mérlegeljük tetteink következményeit, és tudatosan hozzuk meg döntéseinket. De ezt nem lehet egyik napról a másikra elérni, ez egy folyamat, amelyben egyszerre csak egy változást érdemes végrehajtani, függetlenül attól, hogy nagy vagy kicsi.

Hogyan élhetünk ökotudatosabban?

Csökkentsük az egyszer használatos műanyag szemét mennyiségét

Tudtad, hogy évente több mint nyolcmillió tonna műanyag szennyezi óceánjainkat? Ráadásul, ez az állatokra és a vadon élő állatokra is veszélyes, mivel a műanyag tárgyakba gabalyodva megsérülhetnek, vagy akár össze is téveszthetik azokat a táplálékkal. A műanyagból származó vegyi anyagok a fogyasztás után áthaladnak a táplálékláncon, és szennyezik az emberek által fogyasztott élelmiszereket is.

Tagadhatatlan, hogy a műanyagszennyezés globális probléma, és az egyszer használatos műanyag az egyik fő bűnös. Az eldobható műanyagként is emlegetett egyszer használatos műanyagot nem lehet újrahasznosítani, és több száz évbe telik, amíg lebomlik. Segíts a műanyagszennyezés elleni küzdelemben azzal, hogy kerülöd az egyszer használatos műanyagokat, és olyan újrahasználható termékeket választasz, mint az alább felsoroltak:

Viaszfólia

Az egyszer használatos fóliával ellentétben, amelyet nehéz újrahasznosítani, és általában a hulladéklerakóban végzi, a viaszfólia újra és újra felhasználható, akár egy évig is. A pamutból készült és méhviasszal bevont viaszfólia ugyanúgy működik, mint a fólia, mivel a tányérok vagy tálak köré formálható, hogy lezárja az ételeket és frissen tartsa azokat. Ráadásul biológiailag teljesen lebomló, ami azt jelenti, hogy miután a ragacsosság lekopik, komposztálható.

Egy tál salátát borító viaszfólia képe

Újrafelhasználható élelmiszer-tároló zacskók

Ha nem szeretnél hozzájárulni a műanyagszennyezési válsághoz, akkor mondj búcsút a hagyományos, egyszer használatos műanyag zacskóknak, és tedd a konyhád állandó kiegészítőjévé az újrahasználható élelmiszer-tároló zacskókat. Ezek az újrahasználható zacskók széles körben elérhetők, moshatók, és többször is felhasználhatók a szekrényekben, hűtőkben és fagyasztókban. Azt is fontos megjegyezni, hogy gazdaságosabbak, segítik a költségek csökkentését, miközben hozzájárulnak a műanyaghulladék csökkentéséhez is.

Kép egy újrafelhasználható élelmiszer-tasakról, amelyet gyümölcs tárolására használnak

A zseniális bambusz

Elképesztő, hogy mennyi bambusz alternatíva van ma a piacon, beleértve a vattapamacsokat, fogkeféket, kávéscsészéket, sminklemosó párnákat… a lista folytatódik!
Gyors növekedési ütemének és a betakarítás utáni regenerálódási képességének köszönhetően környezetbarát erőforrásnak számít. Ráadásul 100%-ban lebomló. Kezdd el a műanyagfüggőségtől való eltávolodást még ma a zseniális bambusszal!
Bambusztermékek képe (evőeszközök, poharak, vattapamacsok, súrolókefék stb.)

Válassz ökotudatos márkákat

A bolygónkkal való kíméletesebb bánásmód egy másik módja, ha olyan jó hírű vállalatoktól vásárolunk, amelyek kiemelten kezelik a közös világunkkal való törődést.
A Young Living büszke arra, hogy ezen a téren is vezető szerepet játszik, és biztosítja, hogy szabványaink kiemelkedően ökotudatosak legyenek.
Globális felelősség programunk célja annak biztosítása, hogy termékeink hozzájáruljanak a bolygó javához, például az erdőtelepítési erőfeszítések és az újrahasznosítási programok révén.
Ezenkívül, természetes eredetű, vegánbarát termékek széles választékát kínáljuk, az illóolajoktól és keverékektől kezdve a tisztítószerek egész soráig. Nézd meg a természetes eredetű termékek választékát itt:

A Thieves termékek egy kosárban

Fogadd el a tökéletlenséget

A környezettudatosabb életmódra való áttéréshez időre és türelemre van szükség.
Ne érezz bűntudatot, ha nem tudsz tökéletes életmódot folytatni. Mi a Young Livingnél elfogadjuk a tökéletlenséget és együttérzünk azzal, ha valaki hibázik – ezt hívják emberinek!
A legfontosabb az, hogy jobbá akarsz válni, jó irányba haladsz a környezettudatosabb életmód felé, és remélhetőleg másokat is inspirálsz arra, hogy csatlakozzanak hozzád ezen az úton.

Lájkold ezt a bejegyzést, és oszd meg velünk tippjeidet a környezettudatosabb életmóddal kapcsolatban!

Share

No comments

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

* Please note all comments are moderated and will not appear immediately. In addition, it is possible that some posts may be slightly modified in accordance with Young Living's Policies and Procedures and current legislation.