Ympäristötietoisempi elämäntapa

0 19/01/2023 - KOTONA

Jos pidit viime kuun Tee tänä jouluna ympäristöystävällisiä valintoja -blogikirjoituksestamme, toivomme, että tämä kirjoituksemme inspiroi sinua tekemään enemmän ympäristötietosia valintoja elämässäsi. Tee vuodesta 2023 se vuosi, jolloin aloit todella elää ympäristöystävällistä elämää. Etkö tiedä, mistä aloittaisit? Tässä blogikirjoituksessa annamme sinulle parhaat vinkkimme muovijätteen vähentämiseen ja maapallomme hellempään kohteluun.

Kuva kasvia kädessään pitävästä naisesta

Mitä on ympäristötietoinen elämä?

Ympäristötietoisessa elämässä ollaan enemmän tietoisia jokapäiväisten valintojemme vaikutuksista maailmaan, jossa elämme. Sinun pitää miettiä arvojasi, pohtia tekojesi seurauksia ja tehdä tietosia valintoja. Tämä ei kuitenkaan tapahdu hetkessä, vaan kyseessä on vähittäinen prosessi, jossa tehdään yksi muutos kerrallaan, olipa se kuinka suuri tai pieni.

Miten voimme elää ympäristötietoisempaa elämää?

Vähennä kertakäyttöisen muovijätteen määrää

Tiesitkö, että valtameriimme päätyy yli kahdeksan miljoonaa tonnia saastuttavaa muovia joka vuosi? Muovijäte on myös haitallista eläimille, koska eläimet voivat satuttaa itsensä muoviesineisiin tai erehtyä luulemaan muovijätettä ruoakseen. Kun eläin syö muovia, muovin sisältämät kemikaalit voivat kulkeutua ravintoketjun halki ja saastuttaa ihmisten syömää ruokaa.

Muovijäte on globaali ongelma ja kertakäyttöinen muovi on tähän yksi suurimpia syyllisiä. Kertakäyttöistä muovia ei voida kierrättää ja sen hajoaminen kestää satoja vuosia. Auta torjumaan muovisaastetta välttämällä kertakäyttöistä muovia ja valitsemalla uudelleenkäytettäviä vaihtoehtoja, kuten seuraavat alla:

Mehiläisvahakääre

Toisin kuin kertakäyttöinen muovikelmu, jota on vaikea kierrättää ja joka päätyy yleensä kaatopaikalle, mehiläisvahakäärettä voidaan käyttää uudelleen ja uudelleen jopa vuoden ajan. Puuvillasta valmistettu ja mehiläisvahalla päällystetty mehiläisvahakääre toimii samalla tavalla kuin muovikelmu, ja se voidaan kääräistä lautasten tai kulhojen ympärille pitämään ruoan tuoreena.
​Lisäksi mehiläisvahakääre on täysin biohajoava, eli se voidaan kompostoida sen jälkeen kun siitä on hävinnyt kaikki tahmeus.

Kuva salaattikulhosta, jonka päällä on vahakääre.

Uudelleenkäytettävät ruuan säilytyspussit

Ne, jotka eivät halua myötävaikuttaa muovisaastekriisiin, voivat jättää hyvästit perinteisille kertakäyttöisille muovipusseille ja siirtyä käyttämään uudelleenkäytettäviä elintarvikkeiden säilytyspusseja. Uudelleenkäytettäviä ruokapusseja myydään monissa ruokakaupoissa. Ne ovat myös pestäviä ja niitä voidaan käyttää monta kertaa ruokakaapeissa, jääkaapissa ja pakastimessa. On myös tärkeää huomata, että uudelleenkäytettävät ruokapussit tulevat kertakäyttöisiä halvemmiksi.

Kuva uudelleenkäytettävästä ruokapussista, johon on laitettu hedelmiä

Upea bambu

Markkinoilla on nykyään runsaasti erilaisia bambuvaihtoehtoja, kuten esimerkiksi vanupuikkoja, hammasharjoja, kahvikuppeja ja meikinpoistotyynyjä. Bambua pidetään ympäristöystävällisenä luonnonvarana nopean kasvuvauhdin ja sadonkorjuun jälkeisen uusiutumiskyvyn takia. Lisäksi se on 100-prosenttisen hajoava.

Vaihda haitalliset muovituotteet upeaan bambuun jo tänään!

Kuva bambutuotteista (ruokailuvälineet, kupit, vanupuikot, siivousharjat ja paljon muuta)

Valitse ympäristötietoiset merkit

Voit myös olla ystävällisempi planeetallemme, kun ostat tuotteesi hyvämaineisilta yrityksiltä, joille on tärkeää huolehtia yhteisestä planeetastamme. Young Livingissä toimimme muille esimerkkeinä korkeilla standardeillamme. Maailmanlaajuisen sääntöjen noudattamista valvovan ohjelman kautta pyrimme varmistamaan, että tuotteemme edistävät planeettamme hyvinvointia. Esimerkkejä tästä ovat metsänistutustoimemme ja kierrätysohjelmamme.
​Meillä on tarjolla laaja valikoima luontoperäisiä ja vegaanisia tuotteita eteeristä öljyistä öljysekoituksiin ja siivoustuotteisiin. Voit tutustua tuotevalikoimiimme tästä.

Kuva Thieves-tuotteista korissa

Hyväksy epätäydellisyys

Siirtyminen ympäristötietoisempaan elämäntapaan vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä. Älä tunne syyllisyyttä, jos elämäntapasi ei ole täydellinen. Me Young Livingillä hyväksymme epätäydellisyyden ja virheet – sitä kutsutaan ihmisenä olemiseksi! Tärkeintä on, että pyrit olemaan parempi, siirryt kohti ympäristötietoisempaa elämäntapaa ja toivottavasti innostat muitakin esimerkilläsi.

Tykkää tästä blogista ja kerro meille vinkkisi ympäristötietoisempaan elämään!

Jaa

Ei kommentteja

Jätä vastaus

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

* Huomaa, että kaikki kommentit tarkistetaan, eikä niitä julkaista välittömästi. Lisäksi jotkin viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata hieman Young Livingin käytäntöjen ja menettelytapojen sekä Yhdysvaltain liittovaltion määräysten noudattamiseksi.