Hoe leid je een milieubewuster leven?

0 19/01/2023 - THUIS

Als je afgelopen maand blij was met de blogpost over het maken van milieubewuste keuzes tijdens de kerst hopen we dat deze blogpost je zal inspireren om ook na de feestdagen weloverwogen keuzes te maken in het dagelijks leven. Maak van 2023 het jaar waarin je keuzes maakt die jou op het pad naar een milieubewuster leven zetten. Weet je niet zeker waar je moet beginnen? In deze blogpost delen we onze beste tips en trucs voor het verminderen van plastic afval en hoe je beter om kunt gaan met de aarde.

Afbeelding van een vrouw met een plant in haar handen

Wat is milieubewust leven?

Milieubewust leven betekent bewust zijn van de impact van dagelijkse keuzes op de aarde. Het gaat over het verzamelen van gedachten, het overwegen van de gevolgen van handelingen en het maken van bewuste keuzes. Dit is niet iets dat je van de ene op de andere dag kunt bereiken. Het is een geleidelijk proces van verandering na verandering, hoe klein of groot deze ook zijn.

Hoe kun je milieubewuster leven?

Verminder het gebruik van wegwerpplastic

Wist je dat jaarlijks meer dan acht miljoen ton plastic de oceanen vervuilt? Deze vervuiling is niet alleen schadelijk voor de oceanen, maar ook voor (wilde) dieren. Ze kunnen gewond raken, verstrikt raken in plastic voorwerpen of deze aanzien voor voedsel. Als plastic door dieren gegeten wordt, kunnen de chemicaliën door de voedselketen reizen en het voedsel dat mensen eten besmetten.

We kunnen niet ontkennen dat plasticvervuiling een wereldwijd probleem is en dat plastic voor eenmalig gebruik een belangrijke boosdoener is. Dit plastic wordt ook wel wegwerpplastic genoemd en kan niet gerecycled worden. Het duurt honderden jaren voordat het afgebroken is. Help plasticvervuiling tegen te gaan door wegwerpplastic te vermijden en te kiezen voor producten die hergebruikt kunnen worden, zoals bijvoorbeeld:

Bijenwasdoeken

Doeken van bijenwas kunnen in tegenstelling tot plastic folie, dat moeilijk te recyclen is en meestal op de vuilnisbelt belandt, tot een jaar lang keer op keer opnieuw gebruikt worden. Bijenwasdoeken zijn gemaakt van katoen en voorzien van een laag bijenwas. Ze worden op dezelfde manier als plastic folie gebruikt en kunnen om borden of kommen gevormd worden om voedsel vers te houden. Daarnaast zijn ze volledig biologisch afbreekbaar, wat betekent dat ze gecomposteerd kunnen worden als ze niet meer plakken.

Afbeelding van bijenwasdoek en een kom sla

Herbruikbare vershoudzakken voor etenswaar

Als je niet nog meer plasticvervuiling wilt creëren kun je afscheid nemen van conventionele plastic zakken voor eenmalig gebruik en kiezen voor herbruikbare vershoudzakken. Deze herbruikbare zakken zijn overal verkrijgbaar, kunnen schoongemaakt worden en herhaaldelijk gebruikt worden in de keukenkast, koelkast en diepvries. En, niet geheel onbelangrijk: deze vershoudzakken zijn economischer. Je produceert dus niet alleen minder plastic afval, maar bespaart ook nog eens geld!

Afbeelding van een herbruikbare opbergzak met fruit erin

Briljante bamboe

Het is ongelooflijk hoeveel bamboe-alternatieven er vandaag de dag op de markt zijn. Van wattenstaafjes en tandenborstels tot koffiekopjes en make-upremoverpads… de lijst is eindeloos! Bamboe wordt beschouwd als milieuvriendelijk omdat de plant ontzettend snel groeit en na de oogst opnieuw tot leven komt. Bovendien is bamboe 100% afbreekbaar. Begin dus vandaag nog met het produceren van minder plastic afval door voor briljante bamboe te kiezen!

Afbeelding van bamboeproducten (bestek, mokken, wattenstaafjes, borstels en meer)

Kies voor milieubewuste merken

Er is nog een manier om aardig te zijn voor de aarde: kiezen voor gerenommeerde bedrijven die prioriteit geven aan de zorg voor onze wereld. Wij zijn er trots op dat we het voorbeeld geven door ervoor te zorgen dat onze normen verder gaan dan de geaccepteerde norm. Ons wereldwijd nalevingsprogramma streeft ernaar te zorgen dat onze producten bijdragen aan het grotere goed van de aarde. Denk bijvoorbeeld aan herbebossingsinspanningen en recyclingprogramma’s. We hebben een breed assortiment producten met natuurlijke oorsprong die geschikt zijn voor veganisten. Van etherische oliën en melanges tot allerlei schoonmaakproducten, je vindt onze producten met natuurlijke oorsprong hier.

Afbeelding van Thieves-producten

Omarm imperfectie

De overgang naar een milieubewuster leven kost tijd en geduld. Voel je niet schuldig omdat je niet het perfecte leven leidt. Young Living omarmt imperfectie en staat open voor fouten, we zijn immers maar mensen! Het belangrijkste is dat je ernaar streeft om beter te zijn, stappen zet richting een milieubewuster leven en hopelijk anderen inspireert om je voorbeeld te volgen.

Vind deze blog leuk en laat ons weten of jij tips hebt voor een milieubewuster leven.

Deel

Geen berichten

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

* Let op: alle berichten worden gemodereerd en niet onmiddelijk weergegeven. Berichten kunnen in overeenstemming met het beleid en de richtlijnen van Young Living en de federale regelgeving enigszins aangepast of verwijderd worden.