Hur man lever mer miljövänligt

0 19/01/2023 - I HEMMET

Om du gillade förra månadens blogg om miljövänliga tips på julen så hoppas vi att det här inlägget inspirerar dig till att fortsätta göra bra val i vardagen, även efter julperioden. Se till att 2023 blir året då du gör val som tar dig närmare en mer miljövänlig livsstil. Undrar du hur man sätter igång? I den här bloggen ger vi dig våra bästa tips för att minska plastavfallet och vara snällare mot planeten.

Bild på en kvinna som håller i en växt

Vad innebär det att leva miljövänligt?

Att leva miljövänligt innebär att vara mer medveten om hur vår vardag påverkar världen vi bor i. Det handlar om att samla tankarna, tänka på konsekvenserna av vårt handlande och göra väl uttänkta val. Men det är inget som sker på en gång. Det är en process som sker stegvis med en förändring i taget, oavsett hur liten eller stor den är.

Hur gör man för att leva mer miljövänligt?

Minska engångsförbrukningen av plastprodukter

Visste du att mer än åtta miljoner ton plast förorenar haven varje år? Det är dessutom skadligt för naturen och djuren som kan fastna i plastföremål eller till och med missta det för mat. När djuren äter plast kan det föras vidare i näringskedjan och förorena den mat vi människor äter.

Det går inte att förneka att plastförorening är ett globalt problem och att engångsförpackningar är den största boven. Engångsplastvaror kan inte återvinnas och det tar hundratals år innan de har brutits ner. Hjälp till att förhindra plastförorening genom att undvika engångsförpackningar och istället välja återanvändbara produkter såsom dessa:

Vaxfolie

Till skillnad från plastfolie som är svårt att återvinna och oftast hamnar på soptippen kan vaxfolie användas om och om igen i upp till ett år. Vaxfolie är gjort på bomull och bivax och fungerar på samma sätt som plastfolie, det vill säga man kan vika fast det runt tallrikar och skålar för att hålla maten fräsch. Dessutom är det biologiskt nedbrytbart och kan komposteras när det inte längre går att använda.

Bild på en salladskål täckt med vaxfolie

Återanvändbara fryspåsar

Om du inte vill bidra till plastföroreningen kan du helt sluta använda engångsplastpåsar och i stället välja återanvändbara fryspåsar i köket. Återanvändbara fryspåsar finns att köpa överallt, går att tvätta och kan återanvändas i skafferiet, kylen och frysen. Det är även ett bra val ekonomiskt sett och du sparar pengar samtidigt som du minskar plastförbrukningen.

Bild på en återanvändbar fryspåse med frukt i

Briljanta bambu

Det är otroligt hur många grejer det finns i bambu nuförtiden, såsom bomullspinnar, tandborstar, kaffekoppar, sminkborttagningsservetter och mycket mer! Det anses vara ett miljövänligt material eftersom det växer snabbt och snabbt återhämtar sig efter skörden. Dessutom är bambu 100 % nedbrytbart. Bli mindre beroende av plast redan idag med hjälp av bambu!

Bild på bambuprodukter (bestick, koppar, bomullspinnar, skurborste med mera)

Välj miljömedvetna varumärken

Ett annat sätt att bry sig om planeten är att handla från välansedda företag som prioriterar att ta hand om vår gemensamma värld. Young Living är stolta över att se till att vår standard överträffar alla andra. Vårt globala efterlevnadsprogram ser till att vi erbjuder produkter som bidrar till en bättre värld, såsom genom återplantering av träd och återvinningsprogram. Vi erbjuder dessutom ett stort utbud naturligt härledda och veganska produkter med allt från eteriska oljor och blandningar till många olika rengöringsprodukter. Ta en titt på våra naturligt härledda produkter här.

Bild på Thieves-produkter i en korg

Acceptera att allt inte är perfekt

Att bli mer miljövänlig tar både tid och tålamod. Känn inte skuld för att din livsstil inte är helt perfekt. Vi på Young Living välkomnar misstag – det kallas att vara mänsklig! Det viktigaste är att man strävar efter att bli bättre, förändrar sin livsstil i rätt riktning och förhoppningsvis inspirerar andra att göra samma sak.

Gilla den här bloggen och berätta om dina miljövänliga tips!

Dela

Inga kommentarer

Lämna svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

* Observera att alla kommentarer modereras, därför visas de inte direkt. Dessutom kan vissa inlägg ändras en aning eller tas bort för att överensstämma med Young Livings principer och rutiner samt tillämplig lagstiftning.