Ghidul începătorului de yoga

0 09/11/2021 - Fitness, WELLNESS

Yoga este o practică ușoară pentru începători de toate vârstele, formele și mărimile și oferă nenumărate beneficii, inclusiv o mai bună postură și concentrare mentală, precum și îmbunătățirea forței, echilibrului și flexibilității. Deși oamenii fac yoga de mii de ani, nu este nevoie să înveți poziții complicate – sau numele antice în sanscrită ale acestora – pentru a obține factorul de bine, ceea ce face din yoga o formă incredibil de accesibilă de exerciții fizice pe care ne place să o asociem cu uleiurile noastre esențiale la Young Living.

Omul face yoga înconjurat de ferestre și plante

Cum pot începe?

Atunci când începi, cel mai bine este să încerci câteva clase diferite; unele sunt dinamice și se concentrează pe arderea caloriilor, în timp ce în altele ții pozițiile mai mult timp pentru a ținti mai profund mușchii și țesutul conjunctiv. Oricare ar fi alegerea ta, cel mai bine este să începi cu pozițiile mai simple care stau la baza pozițiilor de yoga mai avansate – și s-ar putea chiar să recunoști unele dintre ele, cum ar fi “planșa” sau “podul”, deoarece alte cursuri de fitness se bazează adesea pe yoga pentru exercițiile lor. De obicei, numele pozițiilor de yoga sunt descriptive, cum ar fi “câine cu fața în jos”, “triunghi” sau “copac”, ceea ce te ajută să vizualizezi forma pe care o ia corpul tău.

De ce este yoga atât de benefică?

Unul dintre cele mai bune lucruri despre yoga este că lucrează întregul corp, inclusiv întărirea, înăsprirea și întinderea mușchilor profunzi și adesea prea puțin folosiți. Dacă practici și alte sporturi, poate de asemenea să-ți sporească plăcerea și abilitatea în cadrul acestora,  menținând flexibilitatea cicliștilor și alergătorilor, de exemplu, sau ajutându-i cu echilibrul și schimbările de direcție în siguranță pentru tenis, baschet, și ski.

Femeie practicând yoga la capătul unui doc cu vedere la apă

Este practicarea yoga bună pentru mintea ta?

Dacă te lupți să te concentrezi, să dormi,  sau să te trezești dimineața, yoga te poate ajuta și ea. Încorporează tehnici de respirație și meditație pentru a ajuta la crearea unei armonii între minte și corp – deși nu trebuie să fii spiritual pentru a te bucura și a beneficia de concentrarea necesară pentru a realiza o poziție sau de timpul de relaxare care face parte din fiecare sesiune. S-a demonstrat că practicarea yoga îmbunătățește relaxarea și ameliorează tensiunea, îmbunătățind în același timp sentimentul de bunăstare.

Care sunt beneficiile cursurilor de yoga conduse de un instructor?

Faptul că mergi la o clasă de yoga înseamnă că profesorul îți poate oferi feedback individual pe măsură ce te familiarizezi cu pozițiile de yoga. Cursurile de yoga conduse de un instructor durează de obicei o oră și includ mai multe secvențe de poziții, cu timp de relaxare la final. Există bonusul suplimentar al covorașelor de yoga care sunt furnizate,  iar profesorul se poate oferi să te ajute să te așezi într-o poziție. Este firesc să te simți stânjenit prima dată când încerci yoga cu alții, dar, deși ei pot fi mai experimentați, amintește-ți că toată lumea a fost cândva un începător! Fă-ți timp să privești demonstrația profesorului, mai ales dacă nu ești sigur de o instrucțiune.

Instructorul care ajută femeia cu postura de yoga la clasa de yoga

Care sunt beneficiile practicării yoga la domiciliu?

Acasă, poți adapta yoga în funcție de programul tău și poți face lucrurile în ritmul tău propriu. De asemenea, vei putea să îți creezi propriul spațiu confortabil, îmbunătățind relaxarea cu perne sau uleiuri esențiale, de exemplu. Acasă, poți încerca secvențe simple care durează 20 de minute sau mai puțin; un energizant de dimineață, de exemplu, sau o scurtă sesiune de relaxare pentru a te ajuta să dormi. Urmărește sau citește rutina înainte de a începe, astfel încât să înțelegi ce urmează și să știi de ce echipament vei avea nevoie.

Și nu uita, călătoria fiecăruia este individuală!

S-ar putea să vezi persoane care folosesc elemente de susținere, cum ar fi blocuri, suporturi și curele în anumite poziții. Unii dintre noi își pot atinge degetele de la picioare cu ușurință, alții nu – același lucru este valabil și pentru pozițiile de yoga. Aceasta este bucuria yoga. Poate funcționa pentru noi toți, deoarece recunoaște că toată lumea este diferită și îi acceptă pe toți.

Femeie care practică yoga și meditație în aer liber la domiciliu

Ești un fan al practicării yoga? Sau te gândești să începi acum? Scrie-ne în comentarii sau contactează-ne la mseublog@youngliving.com

Cat WeakleyScriitor și editor cu o experiență îndelungată în domeniul călătoriilor la schi, al alimentației și al sănătății, inclusiv în calitate de șef adjunct al departamentului de conținut pentru schi de la Telegraph, Cat Weakley este, de asemenea, o pasionată de ciclism și de schi, cu un devotament de 20 de ani pentru yoga. “Am încercat prima dată yoga pentru a întinde mușchii încordați de anii de ciclism și apoi am devenit dependentă de modul în care combină bunăstarea mentală cu provocările fizice”.

Distribuire

Niciun comentariu

Scrie un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Reține că toate comentariile sunt moderate și nu vor fi publicate imediat. De asemenea, unele postări pot fi modificate puțin sau pot fi șterse pentru a asigura conformitatea cu Politicile și procedurile Young Living și cu legislația în vigoare.