Een beginnershandleiding voor yoga

0 09/11/2021 - Fitness, WELLNESS

Yoga is een makkelijke sport voor beginners van alle leeftijden, maten en vormen en biedt eindeloze voordelen, waaronder een betere houding en mentale focus evenals het verbeteren van kracht, balans en flexibiliteit. Hoewel mensen al duizenden jaren aan yoga doen hoef je geen ingewikkelde houdingen te leren – of de oude namen in Sanskriet – om de feelgood factor te ervaren, wat yoga een zeer toegankelijke manier van sporten maakt die we graag combineren met etherische oliën van Young Living.

Man doet aan yoga naast ramen en planten

Hoe begin ik?

Als je net begint met yoga is het een goed idee om een paar verschillende lessen te proberen. Sommigen zijn dynamisch en richten de aandacht op het verbranden van calorieën, terwijl anderen houdingen langer vasthouden om dieper door te dringen tot spieren en bindweefsel. Wat je ook kiest, het is het beste om met makkelijke houdingen te beginnen die de basis vormen van meer gevorderde yoga. Misschien herken je sommige houdingen wel, zoals de plank of brug, van andere fitnesslessen die vaak yoga als basis gebruiken voor hun oefeningen. Meestal is het zo dat de namen van yogahoudingen beschrijvend zijn, zoals de ‘downward-facing dog’, ‘triangle’ of ‘tree’, waardoor je de vorm van je lichaam kunt visualiseren.

Waarom is yoga zo goed voor je?

Een van de beste kanten van yoga is dat het hele lichaam aangepakt wordt, waaronder het versterken, aanspannen en rekken van diepe en vaak weinig gebruikte spieren. Als je een andere sport uitoefent kan het je plezier en vaardigheden in deze sport verbeteren, bijvoorbeeld door fietsers en hardlopers flexibel te houden of door te helpen met evenwicht en veilige richtingsveranderingen voor tennis, basketbal en skiën.

Vrouw die yoga beoefent aan het einde van een dok met uitzicht op het water

Is yoga goed voor de geest?

Als je moeite hebt om je te concentreren, te slapen of ‘s ochtends moeilijk je bed uitkomt kan yoga helpen. Yoga gebruikt ademhalingstechnieken en meditatie om harmonie tussen lichaam en geest te creëren, maar je hoeft niet spiritueel te zijn om te genieten en profiteren van de focus die nodig is voor een houding of de ontspanningstijd die deel uitmaakt van iedere sessie. Het is gebleken dat yoga ontspanning ondersteunt en spanning verlicht, terwijl gevoelens van welzijn verbeteren.

Wat zijn de voordelen van een yogales met instructeur?

Als je deelneemt aan een yogales met instructeur betekent dit dat de instructeur je individuele feedback kan geven terwijl je de houdingen leert kennen. Yogalessen met instructeur duren meestal een uur en bestaan uit diverse reeksen houdingen en aan het einde ontspanningstijd. Er is de toegevoegde bonus dat yogamatten voorzien worden en de instructeur kan je mogelijk helpen een houding aan te nemen. Het is normaal om zelfbewust te zijn als je voor eerst met anderen aan yoga doet, maar onthoud: zij hebben misschien wel meer ervaring, maar waren ooit ook beginners! Neem de tijd om de instructeur te bestuderen, vooral als je onzeker bent over een instructie.

Instructeur helpt vrouw met yogahouding tijdens yogales

Wat zijn de voordelen van yoga thuis?

Thuis kun je yoga in je dagelijks leven passen en op je eigen tempo doen. Ook kun je jouw eigen comfortabele ruimte creëren en bijvoorbeeld ontspanning verbeteren met behulp van kussens of etherische oliën. Je kunt thuis een eenvoudige reeks van twintig minuten of minder doen, bijvoorbeeld om energie op te doen in de ochtend of een korte ontspanningssessie om je te helpen slapen. Bekijk of neem voordat je begint de routine door zodat je weet wat er komt en welke hulpmiddelen je nodig hebt.

En onthoud, iedereen bewandelt zijn eigen pad!

Je ziet misschien dat mensen blokken, bolsters en riemen bij bepaalde houdingen gebruiken. Sommige mensen kunnen makkelijk hun tenen aanraken, anderen lukt dit niet. Hetzelfde geldt voor yogahoudingen. Dat is het leuke aan yoga. Het kan voor ons allemaal werken omdat het iedereen verwelkomt en erkent dat iedereen anders is.

Vrouw doet aan yoga en mediteert thuis

Doe jij graag aan yoga? Of wil je er nu graag mee beginnen? Laat het ons weten in een reactie of neem contact op via mseublog@youngliving.com

Cat WeakleyCat Weakley, auteur en editor met veel ervaring in het schrijven over skireizen, voeding en gezondheid als plaatsvervangend hoofd van ski-inhoud bij The Telegraph, is een enthousiaste fietser en skiër die al twintig jaar aan yoga doet. “Ik probeerde voor het eerst yoga om spieren die na jaren fietsen aangespannen waren op te rekken. Ik raakte vervolgens verslaafd aan de manier waarop yoga mentaal welzijn combineert met fysieke uitdagingen.”

 

 

Deel

Geen berichten

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

* Let op: alle berichten worden gemodereerd en niet onmiddelijk weergegeven. Berichten kunnen in overeenstemming met het beleid en de richtlijnen van Young Living en de federale regelgeving enigszins aangepast of verwijderd worden.