Aloittelijoiden joogaopas

0 09/11/2021 - HYVINVOINTI, Liikunta

Jooga on laji, joka sopii kaiken ikäisille, muotoisille ja kokoisille, ja sen tarjoamat hyödyt ovat monialaiset, kuten parempi keskittymiskyky, ryhti, voima, tasapaino ja notkeus. Tunteaksesi olosi hyväksi, sinun ei tarvitse opetella monimutkaisia asentoja tai niiden muinaisia ​sanskritinkielisiä nimiä. Jooga on helposti muokattavissa moneen erilaiseen makuun ja kun joogaan yhdistää Young Livingin eteeriset öljyt, sen hyödyt ovat vieläkin suuremmat.

Mies joogamassa ikkunan ja kasvien äärellä

Aloittaminen

Alussa on hyvä kokeilla erilaisia joogatunteja. Jotkut tunnit ovat dynaamisempia ja polttavat enemmän kaloreita, kun taas toisilla tunneilla keskitytään säilyttämään asento pidemmän aikaa tiettyjen lihasten ja kudosten aktivoimiseksi. Aina kannattaa aloittaa helpommista asennoista, jotka luovat pohjan haastavimmille asennoille. Saatat jopa tunnistaa tietyt asennot, kuten “lankun” ja “sillan” muilta treenitunneilta. Yleensä jooga-asentojen nimet kertovat jo, millaisesta asennosta on kyse. Esimerkkeinä tästä ovat “alaspäin katsova koira”, “triangeli” ja “puu”.

Joogan hyödyt

Yksi joogan parhaita puolia on se, että se vaikuttaa koko kehoon. Jooga vahvistaa, kiinteyttää ja venyttää myös syviä ja vähän käytettyjä lihaksia. Mikäli harrastat monipuolista urheilua, jooga auttaa notkeuden ja tasapainon kanssa.

Nainen joogamassa laiturilla

Jooga ja mieli

Jos sinulla on vaikeuksia nousta aamuisin ylös sängystä, nukahtaa tai keskittyä, joogasta voi olla apua. Joogaharjoittelu sisältää hengitystekniikoita ja meditaatiota, jotka auttavat luomaan harmoniaa mielen ja kehon välille. Sinun ei kutenkaan tarvitse olla spirituaalinen nauttiaksesi ja hyötyäksesi asentojen saavuttamiseen vaadittavasta keskittymisestä tai joka joogatunnin päättävästä rentoutumisharjoituksesta. Joogaharjoittelun on näytetty edistävän rentoutumista ja lievittävän jännitystä, joiden kautta myös hyvinvointi lisääntyy.

Opettajan vetämät joogatunnit

Joogatunneilla opettaja voi antaa sinulle henkilökohtaista palautetta asennoistasi. Opettajan vetämä joogaharjoittelu tapaa kestää tunnin ja tunnit koostuvat tietyistä toisiaan seuraavista asennoista. Tunnit päätetään rentoutumalla. Tunneilla annetaan myös matto käyttöösi ja opettaja auttaa sinua asennoissa. On täysin luonnollista tuntea olonsa aluksi epävarmaksi, mutta kannattaa muistaa, että me kaikki olemme olleet aloittelijoita. Muista katsoa opettajaa tarkasti tämän esitellessä asentoja, jos et ole varma, mitä tulee tehdä.

Opettaja auttamassa naista jooga-asennossa

Kotona joogaaminen

Kun joogaat kotonasi, voit joogata juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Voit myös tehdä harjoitukset täysin omaan tahtiisi. Kotona joogaaminen voi tuntua rentouttavammalta omassa ympäristössä ja tilassa. Voit myös päättää itse, kuinka kauan harjoittelet: teetkö 20 minuutin treenin, nopean aamujoogan tai rentouttavia joogaharjoituksia illalla ennen nukkumaanmenoa. Katso liikkeet videolta tai kirjasta ennen kuin aloitat, jotta tiedät, tarvitsetko esimerkiksi joogablokkeja tai muita apuvälineitä.

Kannattaa muistaa, että jokaisen joogamatka on erilainen!

Saatat nähdä ihmisten käyttävän tietyissä asennoissa rekvisiitta, kuten blokkeja ja hihnoja. Joidenkin on helppo heti koskea sormilla varpaitaan, kun taas joiltain se ei meinaa onnistua millään. Juuri tästä joogassa on kysymys. Meistä jokainen hyötyy joogasta, koska me kaikki olemme erilaisia ja meillä kaikilla on erilainen keho.

Nainen joogaa ja meditoi kodin ulkopuolella

Oletko sinä innokas joogi, vai oletko kiinnostunut kokeilemaan joogaa? Kerro meille kommenttikentässä tai ota meihin yhteyttä osoitteessa mseublog@youngliving.com

Cat WeakleyCat Weakley  on kirjoittaja ja toimittaja, jolla on myös paljon kokemusta hiihtomatkailusta, ruoasta ja terveydestä kirjoittamisesta. Cat on myös innokas pyöräilijä ja hiihtäjä, ja hän on joogannut jo 20 vuotta. “Kokeilin ensimmäistä kertaa joogaa, kun huomasin lihasteni kireyden pyöräiltyäni paljon. Siitä lähtien olen ollut joogafanaatikko. Jooga yhdistää fyysisen harjoittelun ja henkisen hyvinvoinnin.”

 

 

 

 

 

Jaa

Ei kommentteja

Jätä vastaus

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

* Huomaa, että kaikki kommentit tarkistetaan, eikä niitä julkaista välittömästi. Lisäksi jotkin viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata hieman Young Livingin käytäntöjen ja menettelytapojen sekä Yhdysvaltain liittovaltion määräysten noudattamiseksi.