En nybörjarguide till yoga

0 09/11/2021 - Träning, VÄLBEFINNANDE

Yoga är ett enkelt sätt att träna för nybörjare i alla åldrar, former och storlekar och ger fördelar såsom bättre hållning och mentalt fokus. Det förbättrar också styrka, balans och flexibilitet. Människor har utövat yoga i tusentals år, men du behöver inte lära dig komplicerade positioner – eller deras gamla namn på sanskrit – för att få en positiv känsla. Yoga är en otroligt tillgänglig form av motion och vi på Young Living älskar att använda våra eteriska oljor när vi utövar yoga.

Man utövar yoga omgiven av fönster och växter

Hur ska jag börja?

När du börjar är det bästa att testa några olika varianter. Vissa pass är dynamiska och fokuserar på att bränna kalorier, medan du i andra håller positioner under längre tid för att göra att musklerna arbetar hårdare. Oavsett vad du väljer är det bäst att börja med de enklare positionerna som fungerar som en bas för mer avancerad yoga – och du kanske till och med känner igen en del av dem, som ”plankan” och ”bryggan”, eftersom många andra fitnesspass använder yoga som bas för sina övningar. Du kommer att upptäcka att yogapositioner är beskrivande, som ”nedåtgående hund”, ”triangeln” eller ”trädet”, för att hjälpa dig visualisera den form kroppen skapar.

Varför är yoga så fördelaktigt?

En av de bästa sakerna med yoga är att det fungerar på hela kroppen, bland annat genom att stärka och stretcha djupt sittande och sällan använda muskler. Om du utövar någon annan sport kan yoga göra att du får ut mer av den – du kan njuta av den mer och till och med bli bättre på den. Till exempel kan cyklister och löpare bli mer flexibla, och tennisspelare, basketspelare och skidåkare kan få bättre balans och deras kroppar kan hantera snabba byten av riktning på ett säkrare sätt.

Kvinnor utövar yoga längst ut på en brygga vid vattnet

Är det bra för sinnet att utöva yoga?

Om du har svårt att koncentrera dig, sova eller stiga upp på morgonen kan yoga hjälpa. Du använder andningstekniker och meditation för att hjälpa till att skapa harmoni mellan kropp och sinne – men du behöver inte vara andlig för att njuta av och uppleva fördelar av det fokus som krävs för att gå in i en position, eller avslappningstiden som är en del av varje pass. Att utöva yoga har visat sig främja avslappning och minska spänning samtidigt som det förbättrar din känsla av välbefinnande.

Vad är fördelarna med lärarledd yoga?

Att delta i ett yogapass tillsammans med andra innebär att läraren kan ge individuell återkoppling medan du jobbar på positionerna. Lärarledda yogapass brukar pågå i en timme med flera positionssekvenser, med tid för avslappning i slutet. Dessutom brukar det gå att låna yogamattor och läraren kan hjälpa dig med dina positioner. Det är naturligt att känna sig självmedveten första gången du testar yoga med andra, men kom ihåg att trots att de kanske är mer erfarna så har de alla varit nybörjare någon gång! Ta dig tid att iaktta lärarens demonstration, särskilt om du är osäker på en instruktion.

Lärare hjälper en kvinna med en yogaposition på ett yogapass

Vad är fördelarna med att utöva yoga hemma?

När du är hemma kan du utöva yoga när du har tid och låta det ta den tid det tar. Du kan också skapa en egen plats där du känner dig bekväm och avslappnad, till exempel genom att använda kuddar eller eteriska oljor. Hemma kan du också testa enkla sekvenser som tar 20 minuter eller mindre, kanske för att bli piggare på morgonen eller som avslappning före du ska sova. Titta på eller läs igenom rutinen innan du börjar, så att du förstår vad som kommer och vad du behöver för utrustning.

Och kom ihåg, allas resa är olika!

Du kanske ser andra använda verktyg som block, bolstrar och band i vissa positioner. Vissa av oss kan enkelt röra vid tårna, men andra kan det inte – samma sak är det med yogapositioner. Det är det roliga med yoga. Det kan fungera för oss alla, för vi vet att alla är olika och alla är välkomna att utöva yoga.

Kvinna som utövar yoga och meditation utomhus hemma

Tycker du om att utöva yoga? Eller funderar du på att testa det nu? Kommentera nedan eller kontakta oss på mseublog@youngliving.com

Cat WeakleyCat Weakley är en skribent och redaktör med lång erfarenhet av att skriva om skidresor, mat och hälsa och har jobbat som biträdande chef för skidrelaterat innehåll för The Telegraph. Hon är också en entusiastisk cyklist och skidåkare och har utövat yoga i 20 år. ”Jag testade yoga för att stretcha muskler som hade blivit spända av åratal av cykling och blev sedan beroende av det på grund av hur det kombinerade mentalt välbefinnande med fysiska utmaningar.”

Dela

Inga kommentarer

Lämna svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

* Observera att alla kommentarer modereras, därför visas de inte direkt. Dessutom kan vissa inlägg ändras en aning eller tas bort för att överensstämma med Young Livings principer och rutiner samt tillämplig lagstiftning.