5 sfaturi pentru spălarea fructelor și legumelor

0 11/08/2022 - ACASĂ, Gătit

Dacă și tu ești ca noi, cei de la Young Living, înseamnă că îți place să te bucuri de o alimentație echilibrată, plină de fructe și legume delicioase. Primul pas, pentru a crea mese delicioase, este să știi cum să cureți și cum să pregătești ingredientele. Indiferent dacă pregătești fructele și legumele pentru smoothie-ul dulce de la micul dejun, pentru salatele de la prânz sau pentru mesele proaspete de seara. În acest blog, îți vom prezenta 5 sugestii de top despre cum să speli fructele și legumele. De acum înainte, aceste sugestii te vor ajuta să te asiguri că ingredientele tale favorite sunt atât curate, cât și gustoase.

De ce trebuie să speli fructele și legumele?

Înainte de a trece la sfaturile noastre, este important să realizezi importanța spălării fructelor și a legumelor. De fapt, motivele sunt infinite, printre care se numără reducerea posibilității de a ingera orice tip de murdărie persistentă, pietricele, insecte sau reziduri. De asemenea, o curățare minuțioasă ajută la spălarea germenilor care s-ar fi putut transfera pe produsele proaspete, pe parcursul transportului de pe câmp la magazinul alimentar, de unde le-ai cumpărat. Deci, cum ar trebui să cureți fructele și legumele?

Fructe și salate pe blatul din bucătărie cu o chiuvetă pe fundal.

1. Spală-le cu apă rece

Dacă te pregătești să savurezi fructe sau legume gustoase, care pot avea straturi de murdărie, una dintre modalitățile de a le curăța repede este să le ții sub apă rece pentru cel puțin 20 de secunde, în timp ce le speli cu o perie cu peri moi. Pot fi uscate cu un prosop, iar apoi se pot consuma așa cum sunt sau ca ingrediente într-un fel principal.

2. Lasă-le să se înmoaie în apă cu sare

Una dintre cele mai bune metode de a spăla fructele și legumele pentru a evita insectele și pesticidele este să le înmoi în apă cu sare. Îți recomandăm să folosești sare himalaiană sau sare de mare și apoi să-ți înmoi produsele pentru cel puțin 20 de minute. Imediat după, clătește-le cu apă curgătoare. După clătire, vor fi curate și gata de a fi consumate!

3. Încearcă bicarbonatul de sodiu

Cunoscut și sub denumirea de praf de copt, bicarbonatul de sodiu este o soluție pentru a-ți curăța fructele și legumele. Pur și simplu, adaugă o linguriță de bicarbonat de sodiu în 500 ml de apă și înmoaie pentru 15 minute, apoi clătește.

Ardei roșii într-o chiuvetă sub apă curgătoare

4. Lasă-le să se înmoaie în oțet alb

Dacă optezi pentru oțetul alb, ai nevoie de o soluție făcută dintr-o parte de oțet și 4 părți de apă. După ce ai pregătit amestecul, adaugă fructele și legumele dorite și lasă-le la înmuiat timp de 15-20 de minute, apoi clătește-le și usucă-le cu o cârpă uscată. Ține cont de faptul că, fructele poroase, cum ar fi fructele de pădure, se pot deteriora dacă sunt lăsate la înmuiat pentru prea mult timp.

5. Utilizează detergentul pentru fructe și legume Thieves® Fruit & Veggie Soak de la Young Living

Cu acest produs nou de la Young Living, te poți bucura de fructe și legume exact ca din natură. Formula unică a detergentului pentru fructe și legume Thieves® Fruit & Veggie Soak combină 3 amestecuri de uleiuri esențiale de la Young Living cu alte ingrediente derivate în mod natural pentru a spăla eficient fructele și legumele tale. Este foarte concentrat pentru utilizare de lungă durată pentru preparatul meselor și pentru a curăța cantități mari de fructe și legume. Pur și simplu, adaugă o cantitate mică de Thieves Fruit & Veggie Soak într-un vas cu apă, apoi înmoaie produsele, clătește și bucură-te de fructe și legume curate!

O selecție de fructe și legume alături de Thieves® Fruit & Veggie Soak

Ce NU ar trebui să utilizezi atunci când speli fructe și legume?

Când vine vorba de pregătitul fructelor și legumelor, nimic nu este mai important decât siguranța alimentară. Pornind de la această idee, când îți cureți fructele și legumele, este important să eviți orice fel de săpun, înalbitor sau detergent, care nu este special pentru fructe și legume. Mâncarea ta nu trebuie să fie dezinfectată, ci mai degrabă curățată delicat, pentru a îndepărta orice urmă de murdărie de pe suprafața acesteia. Pentru a te asigura că fructele și legumele tale rămân curate cât stau în frigider, recomandăm, de asemenea, separarea acestora de orice aliment de origine animală crud, inclusiv carne roșie, carne de pui sau fructe de mare.

Măr spălat cu săpun cu semnul interzis, arătând că nu este recomandat

Ai încercat deja detergentul nostru pentru fructe și legume Thieves® Fruit & Veggie Soak de la Young Living? Scrie-ne în comentarii sau contactează-ne la mseublog@youngliving.com

Distribuire

Niciun comentariu

Scrie un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Reține că toate comentariile sunt moderate și nu vor fi publicate imediat. De asemenea, unele postări pot fi modificate puțin sau pot fi șterse pentru a asigura conformitatea cu Politicile și procedurile Young Living și cu legislația în vigoare.