Az 5 legjobb tipp a gyümölcsök és zöldségek mosásához

0 11/08/2022 - Főzés, OTTHON

Ha Ön is olyan, mint mi a Young Livingnél, akkor szereti élvezni a kiegyensúlyozott étrendet, amely tele van ízletes gyümölcsökkel és zöldségekkel. Függetlenül attól, hogy a gyümölcsöt és a zöldséget édes reggeli turmixokhoz, kiadós ebédidős salátákhoz vagy könnyű és frissítő esti ételekhez készíti, a finom ételek elkészítésének első lépése mindig az alapanyagok tisztítása  és elkészítése.

Ebben a blogban végigvezetjük Önt az 5 legjobb tippünkön a gyümölcsök és zöldségek legmegfelelőbb mosásával kapcsolatban, így biztosítva, hogy kedvenc egészséges összetevői mostantól  olyan tiszták legyenek, mint amilyen ízletesek!

Miért kell megmosni a gyümölcsöket és zöldségeket?

Mielőtt belevágnánk a legfontosabb tippjeinkbe, először is fontos tisztázni, miért fontos a gyümölcsök és zöldségek mosása. Valójában az okok végtelenek, de közéjük tartozik annak az esélyének csökkentése is, hogy Őn lenyelje a megmaradt szennyeződéseket, kavicsokat, rovarokat vagy törmeléket.

Az alapos tisztítás segít lemosni a kórokozókat is, amelyek átkerülhettek a friss termékekre, mivel a földről eljutottak abba a boltba, ahol vásárolta. Szóval, hogyan kell megtisztítani a gyümölcsöket és zöldségeket?

Fruit en salade op  de aanrecht met de gootsteen op de achtergrond

1. Dörzsölje le hideg víz alatt

Ha egy ízletes gyümölcs- vagy zöldségdarabba szeretne beharapni, amelyen szennyeződéseket felfogó rétegek találhatók, az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy gyorsan megtisztítsa, ha legalább 20 másodpercig hideg folyóvíz alatt tartja, miközben puha kefével enyhén ledörzsöli.  Az ételt ezután óvatosan törölközővel szárazra törölheti, mielőtt elkezdené enni, vagy étkezési alapanyagként felhasználná.

2. Áztassa sós vízbe

A gyümölcsök és zöldségek mosásának egyik legjobb módja a rovarok és rovarirtó szerek elkerülése érdekében, ha sós vízbe áztatja őket. Javasoljuk, hogy használjon Himalája sót vagy tengeri sót, és áztassa be a terméket legalább 20 percig, mielőtt folyó vízzel leöblítené. Akkor tiszták és fogyasztásra készek lesznek!

3. Próbálja ki a szódabikarbónát

A sütőpor néven is ismert szódabikarbóna nagyszerű megoldást kínál a gyümölcsök vagy zöldségek tisztítására. Egyszerűen adjon 1 teáskanál szódabikarbónát 500 ml vízhez, és öblítés előtt áztassa 15 percig.

A pirospaprikát folyó víz alatt mossák le a mosogatóban.

 

4. Áztassa fehér ecetbe

Ha fehér ecetet használ, 1 rész ecetet 4 rész vízhez kell hozzáadnia. Miután elkészítette az áztató folyadékot, adja hozzá a kiválasztott gyümölcsöt vagy zöldséget, és hagyja a vízben 15-20 percig, majd öblítse le, és egy tiszta ruhával törölje szárazra. Felhívjuk a figyelmét, hogy a porózus gyümölcsök, például a puha bogyók vizenyőssé válhatnak, ha túl sokáig hagyják őket ázni.

5. Használja a Young Living’s Thieves® Fruit & Veggie Soak terméket

A Young Living új termékével élvezettel fogyaszthatja a gyümölcsöket és zöldségeket úgy, ahogy azokat a természet megteremtette. A Thieves® Fruit & Veggie Soak egyedülálló formulája három exkluzív Young Living illóolaj-keveréket ötvöz más természetes eredetű összetevőkkel, hogy Ön hatékonyan le tudja mosni a terméket.   Az erős koncentrátum hosszú ideig használható, és tökéletes mind az ételek elkészítéséhez, mind egy nagyobb termékmennyiség tisztításához. Egyszerűen csak adjon hozzá egy kis mennyiségű Thieves Fruit & Veggie Soak-ot egy tál vízhez, majd áztassa be, öblítse le, és élvezze a tiszta gyümölcsöket és zöldségeket!

Selectie van vruchten en groenten met Thieves® weekmiddel voor fruit en groente

Mit NE használjunk gyümölcsök és zöldségek mosásakor?

A gyümölcsök és zöldségek elkészítésekor semmi sem fontosabb az élelmiszer-biztonságnál. Ezt szem előtt tartva fontos, hogy kerüljön mindenféle szappant, mosószert vagy fehérítő oldatot a friss termékek tisztítása során. Az élelmiszert nem kell fertőtleníteni, hanem gyengéden meg kell tisztítani, hogy felitassa a felületén esetlegesen lerakódott szennyeződéseket. Annak érdekében, hogy gyümölcsei és zöldségei tiszták maradjanak a hűtőszekrényben, azt is javasoljuk, hogy különítse el őket minden nyers állati terméktől, beleértve a vörös húst, a baromfit és a tenger gyümölcseit.

Appel afgewassen met zeep met streep om te tonen dat dit niet wordt aangeraden

Kipróbálta már a Young Living ‘s Thieves ®Fruit & Veggie Soak terméket? Írja meg észrevételeit alább, vagy lépjen kapcsolatba velünk az mseublog@youngliving.com címen

Share

No comments

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

* Please note all comments are moderated and will not appear immediately. In addition, it is possible that some posts may be slightly modified in accordance with Young Living's Policies and Procedures and current legislation.