Gezichtsyoga voor beginners: het geheim achter een jeugdige, stralende huid

0 23/10/2023 - Huidverzorging, SCHOONHEID

In ons drukke, maar bevredigend leven vergeten we vaak een cruciaal aspect van selfcare: ons gezicht. Ja, je leest het goed! Je gezicht, met zijn ruim vijftig ingewikkelde spieren, verdient ook wat liefde. Terwijl we regelmatig naar de sportschool gaan voor ons lichaam worden onze gezichtsspieren vaak verwaarloosd. Maar wat als we je vertelden dat er een oplossing bestaat die niet alleen je gezichtsspieren stimuleert, maar ook een jeugdige en stralende huid bevordert? Welkom in de wereld van gezichtsyoga en etherische oliën!

Wat is gezichtsyoga?

Gezichtsyoga is een eeuwenoude oefening met wortels in traditionele yoga en Chinese geneeskunde. Het is een holistische benadering van huidverzorging die zich richt op het trainen van de spieren in het gezicht en de nek. Door deze spieren zachtjes te stimuleren kun je spanning verminderen, de bloedcirculatie verbeteren en zelfs tekenen van veroudering verminderen. Zeg dus maar dag tegen fijne lijntjes en hallo tegen een jeugdige, stralende uitstraling!

Afbeelding van een vrouw die aan gezichtsyoga doet.

               

Hoe werkt gezichtsyoga?

Nu we je interesse gewekt hebben, kunnen we ons gaan verdiepen in hoe gezichtsyoga in zijn werk gaat. Het is makkelijker dan je denkt! Hier zijn enkele eenvoudige oefeningen om mee te beginnen:

  • Wenkbrauwen: Leg de wijsvingers net boven de wenkbrauwen. Oefen lichte druk uit terwijl je je vingers richting de zijkant van het gezicht trekt om wenkbrauwlijnen gladder te maken.
  • Jukbeenderen: Tik lichtjes met je vingers op je jukbeenderen. Verhoog geleidelijk de tiksnelheid om de bloedstroom en een natuurlijke blos te bevorderen.
  • Kaak: Vorm een ‘O’ met je mond en stel je voor dat je met je lippen de omtrek van je kaaklijn volgt. Deze oefening spant de kaaklijn aan en helpt verzakking te verminderen.

Het gaat erom dat je consistent bent. Besteed elke dag tien tot vijftien minuten aan gezichtsyoga, het liefst ‘s ochtends of ‘s avonds als je de kans hebt om te ontspannen. Zoek een rustige plek op waar je de aandacht op jezelf kunt richten. Al snel zul je positieve veranderingen in je huid opmerken.

De rol van etherische oliën

Laten we nu deze oefeningen naar een hoger niveau tillen. Dat doen we met etherische oliën. Deze geconcentreerde plantenextracten worden al eeuwenlang gebruikt voor verzorging van de huid. Hier zijn verschillende manieren waarop ze gezichtsyoga kunnen aanvullen:

  • Ontspanning en voeding: Etherische oliën zoals Lavender (lavendel), Geranium, Rose (roos) en Frankincense (wierook) hebben kalmerende geuren en huidverzorgende voordelen. Door deze geuren in te ademen tijdens de gezichtsyoga kun je je algehele ervaring verbeteren, waardoor je je ontspannen voelt.
  • Het gebruik van etherische oliën: Als je etherische oliën wilt gebruiken, moet je beginnen met een basisolie zoals Young Living V-6® Enhanced Vegetable Oil Complex. Voeg enkele druppels van een etherische olie naar keuze toe en meng goed. Breng deze melange aan op het gezicht voordat je begint met gezichtsyoga. De zachte massage bevordert een betere opname en versterkt de voordelen.

YL-tip: Vergeet niet om etherische oliën op de juiste manier te verdunnen om gevoeligheid van de huid te voorkomen. Als je je zorgen maakt over de gevoeligheid van je huid kun je eerst een test doen. Breng een kleine hoeveelheid etherische olie aan op de binnenkant van de onderarm en wacht twee uur op eventuele ongunstige reacties van de huid.

Afbeelding van etherische lavendelolie, geraniumolie, rozenolie en wierookolie omgeven door bloemblaadjes.

               

Hulpmiddelen voor gezichtsyoga

Gezichtsyoga is nog fijner met eenvoudige hulpmiddelen. Deze hulpmiddelen kunnen de effectiviteit van de oefeningen ondersteunen en de huid verfrist en verjongd aan laten voelen.

  • Gua sha: Dit eeuwenoude Chinese hulpmiddel is vaak gemaakt van rozenkwarts en staat erom bekend de huid te stimuleren. Veeg nadat je de etherische olie aangebracht hebt lichtjes met de gua sha over het gezicht om ontspanning en opname van de olie te stimuleren.
  • Massage met een theelepel: Een koude theelepel uit de keuken kan een verrassend hulpmiddel zijn. Gebruik de gebogen rand om je gezicht zachtjes te masseren voor een verfriste en stralende teint. Als je dit combineert met etherische oliën is het net alsof je naar een beautysalon bent geweest.

Afbeelding van een vrouw met een gua sha.

               

Door de kracht van gezichtsyoga te combineren met de magie van etherische oliën kun je beginnen aan het pad naar een stralende huid. Trakteer jezelf dus op wat welverdiende selfcare en zie hoe je huid verandert in een stralend meesterwerk. Niet alleen je gezicht zal je dankbaar zijn, maar ook je ziel!

Deel

Geen berichten

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

* Let op: alle berichten worden gemodereerd en niet onmiddelijk weergegeven. Berichten kunnen in overeenstemming met het beleid en de richtlijnen van Young Living en de federale regelgeving enigszins aangepast of verwijderd worden.