Rituali za ljetni solsticij uz Young Living eterična ulja

0 17/06/2022 - ETERIČNA ULJA, Prisutnost u trenutku, Uncategorized @hr

Konačno je došlo vrijeme za duge, tople večeri pod zlaćanim sutonom, vrele dane na plaži poljubljenoj suncem i vesela vrtna roštiljanja koje nam ljeto donosi. Budući da nam je ljetni solsticij pred vratima, radujemo se omiljenim ljetnim ritualima uživanja u lepršavim aromama eteričnih ulja. Otkrijmo stoga nekoliko moćnih rituala za početak ljeta zajedno!

Što je ljetni solsticij?

Na ljetni solsticij, ljetni suncostaj ili prvi dan ljeta najkraća je noć i najdulji dan u godini, kada Sunce doseže svoj najsjeverniji položaj. Sunce se na sjevernoj polutki u ljetnome suncostaju nalazi oko 21. 6., dok na južnoj oko 22. 12. Ljetni solsticij značajna je prekretnica u godini na koju se kupamo u Sunčevoj energiji. Zato ne čudi da su tijekom povijesti u brojnim kulturama nastali raznorazni obredi i rituali koji se povezuju s promjenama i novim počecima koje suncostaj najavljuje.

Najbolja eterična ulja za ljetni solsticij

Ljeto je bez sumnje savršeno doba godine da se usredotočimo na prijeko potrebnu brigu o sebi. U tome nam mogu pomoći živahni ljetni mirisni tonovi eteričnog ulja naranče (Orange), geranija (Geranium), paprene metvice (Peppermint) i cedra (Cedarwood). Od superhidratantnih rutina njege kože upotpunjenih citrusnim sastojcima do roll-on ulja koja rashlađuju suncem okupanu kožu, tim svestranim eteričnim uljima možemo na gotovo bezbroj načina proslaviti prvi dan ljeta. Tijekom ovog vremena spiritualnosti i povezanosti važno je biti dobar prema sebi, postaviti osobne ciljeve i odvojiti malo vremena na promišljanje. Na takvom osobnom putovanju osobito gode eterično ulje tamjana (Frankincense) i njemačke kamilice (German Chamomile), koji miluju osjetila i stvaraju ugođaj mira.

Scena zalaska sunca s eteričnim uljima cedra, geranija, naranče i paprene metvice

Praktični savjeti za proslavu prvog dana ljeta

Kad je riječ o ritualima za ljetni solsticij i uživanje u dodatnim satima danjeg svjetla, svatko ima vlastite zamisli i ideje za proslavu eksplozivne energije koja se vezuje uz taj događaj. Bilo da se radi o meditaciji, vođenju dnevnika ili pukom uživanju u najdražim hobijima, eterična ulja Young Livinga mogu ugodno popratiti vaše rituale za ljetni suncostaj i tijekom slavlja okružiti vaša osjetila šarenilom mirisa. Evo i nekoliko ideja za proslavu dolaska ljeta.

Ritual kupanja za ljetni solsticij

Ako za ljetni solsticij planirate razmaziti svoju kožu i počastiti svoja osjetila, u večernjoj kupki pomiješajte 6 – 8 kapi eteričnog ulja svetog drveta (Palo Santo) s prirodnim solima za kupanje. U Južnoj Americi postoji stari običaj paljenja kore svetog drveta da bi se očistile negativne energije. Povrh toga, skladne limunske note eteričnog ulja svetog drveta prožimaju osjećajem obnove pri udisanju. Da biste kupanje obavili velom čarolije ljetnog solsticija, upalite nekoliko svijeća i pospite kupku mirisnim cvjetnim laticama.

Eterično ulje svetog drveta Palo Santo sa solima za kupanje

Meditacija za pozdrav ljetu

Meditacija je drevni lijek koji čini čuda za stres moderne svakodnevice, jačajući unutarnju snagu, jasnoću i stabilnost uma. Meditacija za mirnoću misli i ljetni solsticij koji nagovještava ciklus dobrih promjena savršeno idu ruku pod ruku. Ako želite isprobati meditaciju, staloženosti uma doprinijet će opuštajući miris eteričnog ulja lavande (Lavender) ili gorke naranče (Neroli) nanesenog na pulsne točke, kao i držanje omiljenih kristala. Ugodno se smjestite na tiho mjesto, obujte udobnu obuću i naglas ponavljajte afirmacije za ljubav i sreću.

Vođenje ljetnog dnevnika

Ako ne vodite dnevnik, ljetni solsticij dobar je trenutak da uđete u štos. Tijekom najduljeg dana u godini predahnite na trenutak u prirodi obavijeni osvježavajućim mirisom eteričnog ulja čajevca (Tea Tree), pačulija (Patchouli) i limuna (Lemon), zapazite osjećaje koje novi ljetni ciklus pobuđuje i prenesite ih na papir. Možete se osvrnuti na dosadašnje vrhunce godine dok se sunce uspinje nebom ili razmisliti o tome što želite otpustiti dok prihvaćate nove početke.

Scena vrta s dnevnikom i eteričnim uljima čajevca, limuna i pačulija

Kako ćete ljetni solsticij i ujedno prvi dan ljeta proslaviti eteričnim uljima? Ostavite komentar u nastavku ili nam se javite na mseublog@youngliving.com.

This post is also available in: Engleski Njemački Češki Nizozemski Finski Švedski Litvanski Rumunjski Ruski Španjolski Francuski Talijanski Poljski Portugalski Mađarski

Share

No comments

Leave a reply

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

* Please note all comments are moderated and will not appear immediately. In addition, it is possible that some posts may be slightly modified in accordance with Young Living's Policies and Procedures and current legislation.