Miten teet omia öljysekoituksia (vinkkejä vasta-alkajille)

0 08/09/2020 - ETEERISET ÖLJYT, Eteeristen öljyjen käyttö, Johdatus eteerisiin öljyihin, KOTONA, Tee-se-itse

Luo omia, jännittäviä öljysekoituksia

Suurin osa meistä aloitti öljyilyn käyttämällä Lavender- tai Peppermint-öljyä, tai tarttumalla suoraan suosikkisekoituksiimme, kuten Young Living Stress Awayhin®. Helppoa ja yksinkertaista. Jos olet kuten me, uteliaisuutesi kasvoi ja aloit miettiä, miten voisit yhdistellä öljyjä toisiinsa. Aloit myös suunnitella omien sekoitusten luomista.

Hyvä uutinen on se, että omissa öljysekoituksissa vain taivas on rajana.

Tässä on muutama vinkki omien sekoitusten tekoon. Samalla haluamme virkistää muistiasi mitä suosituimpiin öljysekoituksiimme tulee.

Mistä kannattaa aloittaa omien öljysekoitusten luominen?

Meiltä kysytään usein, mitkä eteeriset öljyt sopivat hyvin yhteen.

Suosittelemme aloittamaan tuoksusta, jota rakastat. Oletko aina rakastanut Lavender-öljyn hienostunutta tuoksua? Tee näin. Aloita käyttämällä Lavender-öljyä pohjana luodessasi uusia tuoksuja. Sen jälkeen voit siirtyä muihin öljyihin.

Voit ensiksi kokeilla näitä hyväksi havaittuja yhdistelmiä:

Ja vielä yksi erään Young Living -jäsenen suositus:
Northern Lights Black Spruce ja Bergamot

Vinkki 1:  Yhdistä keskenään saman ryhmän öljyjä kuten esim. puisia, kukkaisia ja sitruksisia tuoksuja.

Kuinka monta eteeristä öljyä voin sekoittaa keskenään?

Emme suosittele öljyjen haaskaamista sekametelisekoituksiin. Haistele öljyjä ennen kuin yhdistät ne. Ota esiin öljyjä, joiden uskot sopivan yhteen. Irrota korkit ja pitele öljyjä yhdessä kädessä samalla kun haistelet niiden tuoksuja.

Vinkki 2: Löytääksesi oikean tasapainon, siirrä yhtä öljyä lähemmäksi ja muita kauemmaksi. Lähinnä sinua oleva öljy tulee olemaan öljy, jota laitat eniten diffuuserisekoitukseesi. Vastaavasti öljyä, joka on sinusta kauimpana, tulee olemaan vähiten sekoituksessasi.

Jos olet tyytyväinen sekoitukseesi, uusi diffuuserisekoituksesi on valmis. Jos sekoitus voisi mielestäsi olla parempi, vaihtele öljyjä ja niiden määriä kunnes olet tyytyväinen lopputulokseen.

Jotkut eteeriset öljyt tuoksuvat voimakkaammilta kuin toiset. Basil, Black Pepper, Nutmeg ja Cinnamon Bark ovat kaikki väkevätuoksuisia öljyjä.

Vinkki 3: Laita näitä tuoksuja vain tippa tai kaksi sekoitukseesi.

Kuinka paljon öljyä diffuuserisekoitukseen tarvitaan?

5-10 öljytippaa on sopiva määrä, jos aiot käyttää luomaasi öljysekoitusta diffuuserissa. Kuinka paljon öljyjä tulee käyttää, riippuu seuraavista seikoista:

 • Jos kotonasi on lapsia tai lemmikkejä, käytä vähemmän öljyä
 • Ole varovainen vahvojen eteeristen öljyjen, kuten Patchouli, Vetiveria ja Ylang Ylang, kanssa.
 • Jos huoneesi on iso, laita öljyä enemmän
 • Mikäli olet voimakkaiden tuoksujen ystävä, lisää öljyjä runsaammin
 • Jos taas miedommat tuoksut ovat mieleesi, laita öljyä vähemmän

Vinkki 4: Jos et ole sillä fiiliksellä, että haluaisit luoda omia sekoituksiasi, laita valmista öljysekoitusta diffuuseriin tai käytä roll-onia.

 • Young Living Purification® Oil — ihana öljysekoitus ihollesi. Siinä on mm. sitronellaa, teepuuta ja sitruunaruohoa. Must-tuote kesäiltoihin.
 • Young Living R. C.  —sypressin ja kolmen erilaisen eukalyptuksen voimakastuoksuinen sekoitus. Sen tuoksu on energisoiva ja se sopii hyvin urheiluun.
 • Joy — ylellisen nostattava öljysekoitus. Tätä öljysekoitusta voidaan käyttää hajuveden omaisesti.
 • Valor — Yksi Young Livingin perustajan D. Gary Youngin suosikkiöljysekoituksista.
 • Young Living Stress Away®  — ihana limetin ja vaniljan yhdistelmä, jota kannattaa laittaa kiireisinä päivinä diffuuseriin. Sekoituksessa on myös hieman laventelia mukana.
 • Young Living Citrus Fresh®  — ainutlaatuinen ja suosittu sekoitus, joka sopii kaikille. Raikas tuoksu miellyttää kaikkia. Tämä öljysekoitus tuo kesän kotiin vuoden ympäri.

Haluaisimme tietää, mitkä ovat sinun suosikkisekoitukseksi ja miten käytät niitä.

 

Jaa

Ei kommentteja

Jätä vastaus

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

* Huomaa, että kaikki kommentit tarkistetaan, eikä niitä julkaista välittömästi. Lisäksi jotkin viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata hieman Young Livingin käytäntöjen ja menettelytapojen sekä Yhdysvaltain liittovaltion määräysten noudattamiseksi.