Samenstellen van etherische oliemelanges (tips voor beginners)

2 08/09/2020 - ETHERISCHE OLIËN, Het gebruik van etherische olie, Net bekend met etherische oliën

Creatief met etherische oliemelanges

Velen van ons beginnen op één van de twee volgende manieren met het gebruiken van etherische olie: met singles zoals Lavender of Peppermint of met een populaire melange zoals Young Living Stress Away. Dit zijn twee perfecte manieren om te beginnen, vertrouwen te krijgen en een passie aan te wakkeren. Als je nieuwsgierig aangelegd bent, zul je je al snel af gaan vragen hoe het is om oliën te combineren. Je begint na te denken over het samenstellen van eigen melanges.

Het fijne is dat het samenstellen van melanges een ware kunst kan zijn en perfect is voor de creatievelingen onder ons.

Dit zijn onze tips voor het samenstellen van je eigen unieke melanges en een overzicht van onze meest populaire melanges.

Hoe begin je met het samenstellen van melanges?

Men vraagt ons regelmatig welke etherische oliën bij elkaar passen.

Begin met een geur waar je dol op bent. Ben je gek op de geur van Lavender? Dan begin je met deze olie. Gebruik lavendelolie als basis om nieuwe combinaties te creëren. Nu gaan we kijken naar combinaties.

Je kunt beginnen met deze klassieke combinaties:

En een suggestie van een Young Living-lid: Northern Lights Black Spruce en Bergamot

Tip 1:  Combineer twee oliën uit een groep die jou aanspreekt: bijvoorbeeld houtachtige, bloemachtige of citrusgeuren.

Hoeveel oliën kun je combineren?

Vermijd het verspillen van olie in een rommelige zoektocht naar de perfecte melange. Doe voordat je begint met combineren een reuktest. Kies oliën waarvan je denkt dat ze bij elkaar passen, verwijder de doppen, houd de flesjes samen in een hand en beweeg langzaam heen en weer om een idee te krijgen van de geur.

Tip 2: Om de juiste balans te vinden, kun je een flesje bij de neus brengen terwijl je de andere flesjes van de neus weghoudt. Gebruik van de olie die het dichtst bij de neus is het meeste aantal druppels. Van de andere oliën gebruik je minder druppels.

Als je de melange fijn vindt ruiken, kun je gaan verstuiven! Ben je niet helemaal tevreden? Blijf dan wisselen van olie, net zolang totdat je de perfecte melange vindt.

Sommige oliën hebben een sterkere geur dan andere oliën. Basil, Black Pepper, Nutmeg en Cinnamon Bark hebben bijvoorbeeld een krachtige geur.

Tip 3: Gebruik slechts een druppel of twee van deze oliën zodat ze de melange niet overheersen.

Hoeveelheid olie in een zelfgemaakte verstuivermelange

Gebruik tussen de vijf en tien druppels olie in je verstuiver. Het aantal druppels is afhankelijk van enkele factoren, bijvoorbeeld:

 • Gebruik minder druppels als er kinderen of huisdieren in huis zijn
 • Gebruik minder druppels bij sterke oliën zoals Patchouli, Vetiver en Ylang Ylang
 • Gebruik meer druppels in een grotere ruimte
 • Gebruik meer druppels voor een sterkere geur
 • Gebruik minder druppels voor een subtielere geur

Tip 4: Als dit allemaal te moeilijk klinkt en je geen tijd hebt, kun je één van onze melanges gebruiken om je dag te verbeteren. Zo makkelijk is het!

 • Young Living Purification® – een heerlijke melange die aangebracht kan worden op de huid. Combineer onder andere met Tea Tree of Lemongrass. Een absolute musthave voor nazomerse avonden.
 • Young Living R.C.® – een krachtige melange van spar, cipres en drie soorten eucalyptus. Energieke geur en perfect voor vlak voor het sporten.
 • Joy – luxe, exotische melange met verkwikkende geur. Kan als parfum gedragen worden.
 • Valor – unieke melange en een favoriet van de oprichter van Young Living, D. Gary Young.Geruststellende, houtachtige geur.
 • Young Living Stress Away – melange van limoen en vanille perfect voor drukke dagen. Verrijkt met een vleugje lavendel.
 • Young Living Citrus Fresh® – exclusieve en populaire melange geschikt voor alle leeftijden. Verfrissende geur met een wow-factor. Haal het hele jaar door de zomer in huis!

We horen graag wat jouw favoriete melanges zijn en hoe je ze gebruikt.

 

 

 

Deel

Geen berichten

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

* Let op: alle berichten worden gemodereerd en niet onmiddelijk weergegeven. Berichten kunnen in overeenstemming met het beleid en de richtlijnen van Young Living en de federale regelgeving enigszins aangepast of verwijderd worden.