Cum să creezi propriile amestecuri de uleiuri esențiale (sugestii pentru începători)

0 08/09/2020 - Folosind uleiuri esențiale, Începător în uleiuri esențiale, ULEIURI ESENȚIALE

Creează-ți propriile amestecuri de uleiuri esențiale

Mulți dintre noi au descoperit uleiurile esențiale în două moduri:  cu uleiuri simple ca Lavender sau Peppermint sau direct cu un amestec popular personalizat ca Young Living Stress Away. Aceastea sunt două modalități perfecte pentru a începe, a căpăta încredere și pasiune.  Însă, dacă ești ca noi, vei începe în curând să fii curioasă și să te întrebi cum ar fi să amesteci uleiurile.  Începi să te gândești la propriile amestecuri.

Însă poți transforma amestecul într-o formă de artă și te poți lăsa purtată de preparatele tale personale favorite.

Iată câteva sugestii pentru a începe să îți creezi propriile amestecuri și pentru a-ți aminti care sunt cele mai populare amestecuri ale noastre.

Cum să începi să îți faci propriile amestecuri de uleiuri esențiale?

De multe ori suntem întrebați ce uleiuri esențiale se potrivesc.

Începe cu un ulei care are o aromă pe care o îndrăgești deja.  Ți-a plăcut întotdeauna mirosul relaxant al uleiului Lavender?  Atunci acolo începi.  Utilizează-l ca bază pentru crearea unor combinații noi.  Acum începe să faci o asociere.

Poți începe cu niște combinații deja încercate, ca aceste amestecuri clasice:

Și o sugestie din partea unui membru Young Living: Northern Lights Black Spruce și Bergamot  

Primul sfat:  Amestecă două uleiuri dintr-un grup care îți place:  de exemplu mirosuri lemnoase, parfumuri citrice sau florale.

Câte uleiuri esențiale poți amesteca?

Ideea este să nu irosești uleiurile doar pentru că dorești să amesteci cât mai multe.  Trebuie să le testezi înainte de a le amesteca.  Alege câteva uleiuri care crezi că s-ar potrivi, deschide-le, ține-le într-o mână și trece-le pe sub nas pentru a-ți da seama cam cum ar mirosi dacă ar fi amestecate.

Al doilea sfat:  Pentru a găsi echilibrul perfect, apropie un ulei de nasul tău și îndepărtează celălalt ulei.  Din uleiul cel mai apropiat vei pune mai multe picături în amestecul tău pentru aromatizator.  Iar din uleiul mai îndepărtat, vei pune mai puține picături.

Dacă îți place combinația, poți începe să o difuzezi!  În schimb dacă simți că nu e combinația potrivită, continuă să schimbi uleiurile până găsești amestecul perfect.

Unele uleiuri esențiale au mirosuri mai puternice ca altele.  Basil, Black Pepper, Nutmeg și Cinnamon Bark au arome puternice.

Al treilea sfat:  Nu lăsa aceste uleiuri să domine amestecul și adaugă doar o picătură sau două.

Cât ulei ar trebui să utilizezi în amestecurile tale personalizate?

Încearcă să nu treci de 10 picături pentru fiecare amestec.  Numărul de picături depinde de mai mulți factori, printre care:

 • Dacă ai copii sau animale de companie în jurul tău, utilizează mai puține picături
 • Dacă utilizezi un ulei esențial puternic, pune mai puține picături (de exemplu: Patchouli, Vetiver și Ylang Ylang).
 • într-o cameră mare, utilizează mai multe picături.
 • Pentru o aromă mai puternică care să umple atmosfera, utilizează mai multe picături.
 • Pentru o aromă mai delicată, utilizează mai puține picături.
Al patrulea sfat:  Dacă totul ți se pare prea complicat, pur și simplu alege unul dintre amestecurile noastre, pe care îl poți aplica pe piele sau îl poți difuza și lasă-ne pe noi să îți îmbunătățim ziua.  Cu plăcere!

 • Uleiul Purification de la Young Living– un amestec plăcut care poate fi aplicat pe piele.  Un amestec din uleiuri de arbore de ceai, lămâiță, citronella și multe altele.  O necesitate pentru serile de vară.
 • Young Living R. C. – un amestec puternic de uleiuri de molid, chiparos și trei specii de eucalipt.  Cu o aromă energetică, care te va revigora înainte de antrenament.
 • Uleiul esențial Joy- un amestec exotic și luxuriant cu note înălțătoare. Acest amestec poate fi purtat și ca parfum.
 • Uleiul esențial Valor– un amestec cu adevărat unic și un favorit al fondatorului Young Living, D. Gary Young. Are o aromă plăcută, lemnoasă și echilibrantă.
 • Uleiul esențial Young Living Stress Away®– o combinație plăcută de limete și vanilie care poate fi difuzată în zilele pline.  Vei găsi și ulei de lavandă în acest amestec.
 • Ulei esențial Young Living Citrus Fresh®– un amestec exclusiv și popular, recomandat pentru toate vârstele.  E revigorant și plăcut.  Adu vara în casa ta pe toată perioada anului.

Ne-ar plăcea să știm care sunt amestecurile tale preferate și când le utilizezi.

 

Distribuire

Niciun comentariu

Scrie un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Reține că toate comentariile sunt moderate și nu vor fi publicate imediat. De asemenea, unele postări pot fi modificate puțin sau pot fi șterse pentru a asigura conformitatea cu Politicile și procedurile Young Living și cu legislația în vigoare.