Hyvänmielen opas eteeristen öljyjen käyttöön raskauden aikana

0 25/05/2022 - Elämäntapa, ETEERISET ÖLJYT, Eteeristen öljyjen käyttö, HYVINVOINTI, KOTONA, Lapset, Standardit ja turvallisuus

Vaikka raskaana oleminen on ihanaa, voi se myös olla stressaavaa ja väsyttävää. Me Young Livingillä annamme suuren arvon omasta hyvinvoinnista huolehtimiselle, oli sitten kysymys alkuraskaudesta, raskauden viimeisestä kolmanneksesta, synnytyksestä tai ensimmäisistä viikoista vauvan syntymän jälkeen.

Tässä blogikirjoituksessa jaamme suosikki-ideoitamme käyttää eteeristen öljyjen käyttöön raskauden aikana. Kerromme myös tavoista, joilla voit hemmotella itseäsi sekä öljyistä, jotka sopivat myös raskaana ollessa käytettäväksi. Haluamme tässä aluksi vielä mainita, että raskaana olevien naisten tulisi kääntyä terveydenhuollon ammattilaisen puoleen ennen eteeristen öljyjen käyttöä. On myös tärkeää lukea tuotteen yksittäiset ainesosat etiketistä.

Eteeristen öljyjen käyttö raskauden aikana

Aamupahoinvoinnin selättäminen

Vaikka sana aamupahoinvointi antaa ymmärtää, että pahoinvointi tapahtuu vain aamuisin, se ei suinkaan ole totta. Varsinkin raskauden alkuaikana huono-olo voi kestää koko päivän. Jos etsit rentouttavia öljyjä, joita käyttää raskauden aikana, suosittelemme laventelin, piparmintun ja inkiväärin eteerisiä öljyjä. Voit levittää öljyjä ranteille tai kaulan alueelle ja siten ympäröidä itsesi pehmeillä ja rauhoittavilla tuoksuilla.

Inkiväärikeksien tiedetään auttavan raskauspahoinvointiin ja samalla ne voivat tukea ruoansulatusta, joten miksi et lisäisi tippaa tai paria eteeristä Ginger+-öljyä kotitekoiseen keksitaikinaan? Tutustu tähän herkulliseen reseptiin tästä!

Keksien leipomista laventelin, piparmintun ja inkivääriöljyjen tuoksussa. Ginger+-öljy sopii hienosti keksitaikinaan.

Hemmotelle raskausvatsaasi ihanalla kylvyllä

Kasvavan vatsan ja muuttuvan kehon kannalta on tärkeää muistaa huolehtia ihon pehmeydestä. Pitkän päivän päätteeksi rentouttava kylpy tuntuu taivaalliselta. Kun kylpyveteen lisätään ihoa helliviä eteerisiä öljyjä, se sekä rentouttaa, ravitsee ihoa ja tuo antaa upeaa tuoksua.

Suosikkiöljyjämme kylpyhetkiin ovat jalosauramo, kamomillasaunio, ylellinen ruusu ja puumainen olibaanihartsi, jotka kaikki tuovat lisätehoa kylpyveteen varsinkin Epsom-suolaan yhdistettynä. Muistathan kuitenkin, että et käytä kylvyssäsi liian kuumaa vettä. Liian kuuma kylpyvesi voi olla vaarallista kasvavalle vauvallesi.

Piristä ja rauhoita mieltäsi synnytyksen aikana

Mikä sitten synnytyskokemuksesi loppujen lopuksi onkaan, ainakin se sisältää kipua, hermostuneisuutta ja suurta iloa. Tutuilla ja rakkailla eteeristen öljyjen tuoksuilla itsesi ympäröiminen voi auttaa sinua pysymään rauhallisena sekä jopa tuomaan hieman lisäenergiaa synnytyksen aikana. Kun tunnet olosi erittäin uupuneeksi, kokeile appelsiini- ja tangeriini-öljyjä. Jos taas haluat virkistää mieltäsi ja kehoasi, tartu rauhoittavaan seetripuuöljyyn levittämällä sitä pulssipisteille.

Seetripuun, appelsiinin ja tangeriini eteeriset öljyt raskaana olevan naisen kanssa

Pienen vauvan äiti tarvitsee lepoa

Ensimmäisistä viikoista ensimmäisiin vuosiin äitiys voi olla hyvin intensiivistä ja omasta hyvinvoinnista huolehtiminen tapaa jäädä taka-alalle. Vauva-aikoina on tärkeää yrittää levätä itse silloin kun vauva nukkuu. Lepohetkiin kannatta ottaa mukaan eteeriset öljyt, vaikka vain 10 minuutiksi.

Jos kärsit unen puutteesta, testaa virkistävää eteeristä sitruunaöljyä, ja jos ihosi näyttää mielestäsi samealta, kokeile lisätä tippa tuoksuilangiaöljyä kasvo- ja vartalovoiteeseesi.

Eteeristen öljyjen turvallisuus raskauden aikana

Kuten olemme jo aikaisemmin maininneet, konsultoi terveydenhuollon ammattilaista ennen kuin käytät eteerisiä öljyjä raskaana ollessasi. Meillä on kuitenkin joitain ohjeistuksia eteerisistä öljyistä, joita voit käyttää raskaana ollessasi ja öljyistä, joita sinun ei tule käyttää.

Eteeriset öljyt, joita voit kokeilla raskaana ollessasi

Eteeriset öljyt, joita välttää raskauden aikana

Eteeriset sitruuna- ja tuoksuilangiaöljyt ja vastasyntynyttä kannatteleva äiti

Mitä eteerisiä öljyjä sinä olet käyttänyt raskautesi aikana? Kerro meille kommenttikentässä tai ota meihin yhteyttä osoitteessa mseublog@youngliving.com

Jaa

Ei kommentteja

Jätä vastaus

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

* Huomaa, että kaikki kommentit tarkistetaan, eikä niitä julkaista välittömästi. Lisäksi jotkin viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata hieman Young Livingin käytäntöjen ja menettelytapojen sekä Yhdysvaltain liittovaltion määräysten noudattamiseksi.