Cum să devii un maestru al meditației cu uleiuri esențiale

0 18/10/2021 - Conștientizare, WELLNESS

Fie că este vorba de muncă, de familie sau pur și simplu de agitația vieții de zi cu zi, mulți dintre noi ne simțim uneori copleșiți.
Pentru a combate această supraîncărcare de stimulare, ce ar fi să apelezi la meditație?
Un remediu străvechi care face minuni pentru stresul modern, meditația ajută la dezvoltarea puterii, clarității și stabilității minții noastre, permițându-ne să trăim într-un mod mai conștient, mai productiv și mai puțin distras.
Tot ce ai nevoie este un loc liniștit și puțină determinare, așa că urmează aceste sfaturi de top și vei fi un profesionist în cel mai scurt timp!

Fă-ți timp pentru meditație în locul potrivit

Poate fi ușor să amâni lucrurile atunci când ești foarte ocupat, așa că stabilirea unui timp și a unui loc anume pentru practica meditației zilnice te va ajuta.
Nu trebuie să fie pentru mult timp – chiar și doar câteva minute pot ajuta – dar consistența este esențială!

Uleiuri esențiale pe care să le folosești atunci când meditezi

Asigură-te că găsești un loc liniștit, unde distragerile sunt limitate și încearcă să creezi un mediu calmant folosind uleiurile esențiale preferate.
Ține la îndemână miresme relaxante ca uleiurile esențiale de tămâie, lavandă și neroli și aplică-le pe încheieturi și pe tâmple înainte de a începe, pentru a oferi o experiență aromatică înălțătoare și iluminatoare. Acest lucru te poate ajuta să te concentrezi pe corp și pe simțuri, și nu pe gânduri care îți distrag atenția.

Uleiuri esențiale de tămâie, lavandă și neroli cu o persoană care meditează

Așează-te în mod corespunzător și îmbracă-te pentru ocazie

Pentru a te asigura că mintea ta se poate concentra în întregime asupra sarcinii pe care o ai de îndeplinit, este important să te simți confortabil atât în locul în care stai, cât și în ceea ce porți atunci când meditezi.
În ceea ce privește postura, încearcă să îți menții spatele drept, dar rămâi relaxat și confortabil.
Încearcă să îți rulezi umerii și dacă vezi că mușchii tăi sunt încordați, utilizează câteva picături de uleiuri ca mușețel german, piper negru sau lemn de cedru, pe lângă uleiul de bază Young Living V-6® Enhanced Vegetable Oil Complex pentru a te bucura de un masaj minunat de stimulent.  Atunci când îți alegi o ținută pentru meditație, încearcă să optezi pentru haine elastice, moi și respirabile, care nu te vor deranja în timp ce încerci să te relaxezi.

Femeie meditând pe covorul de yoga

Eliberează-ți mintea

Una dintre modalitățile de a obține cele mai bune rezultate din meditație este de a lăsa gândurile să treacă fără judecăți sau emoții.
Poate fi destul de dificil de stăpânit, de aceea este atât de important să exersezi, dar rezultatele sunt atât de benefice.
În loc să încerci să-ți eliberezi mintea de gânduri sau să le blochezi, încearcă să recunoști ceea ce simți și să le lași să plece, alegând să-ți observi sentimentele fără o încărcătură emoțională puternică.
Pentru a însoți această perioadă de renunțare și relaxare, folosește amestecuri de uleiuri, printre care uleiurile Forgiveness și Motivation. Masează-le pe piept sau în punctele de puls și savurează-le aromele dulci și înviorătoare.

Uleiurile esențiale Forgiveness și Motivation cu o femeie meditând

Nu uita să respiri

Respirația este fundamentul meditației, iar întoarcerea la respirație este întotdeauna o modalitate de a contracara o minte confuză.
Pentru a exersa, închide ochii și inspiră adânc pe nas, permițând pieptului și stomacului să se extindă pe măsură ce îți umpli corpul cu aer proaspăt.
Apoi, expiră complet și încet pe gură, lăsând aerul să elimine toată energia negativă din corpul tău.
Fii atentă la senzația fizică a respirației:
aerul rece care îți intră în nări, expansiunea pieptului și căldura aerului care îți părăsește corpul.
În timp ce respiri, este bine să ții la îndemână uleiuri precum lavanda, bergamotă și salvie tămâioasă deoarece aceste mirosuri calmante îți vor asigura un mediu și o ambianță relaxantă.

Uleiuri esențiale de bergamotă și salvie tămâioasă

Nu renunța

Schimbările pe care meditația le poate aduce în viața ta pot fi subtile la început, dar, în timp, îți pot crește semnificativ bunăstarea interioară.
Nu uita, practica face perfecțiunea, iar “perfect” este ceva diferit pentru fiecare.
Nu te descuraja și nu te simți frustrat dacă nu atingi nirvana de la prima încercare.
Atâta timp cât rămâi consecventă, vei începe să vezi progrese și să te bucuri de beneficiile pe care le oferă minții tale, care are nevoie și le merită. Folosirea uleiurilor esențiale preferate în timpul meditației nu va face decât să ajute și să îmbunătățească experiența!

Femeie meditând la apus

Ce uleiuri esențiale plănuiești să folosești în timpul practicilor tale de meditație? Scrie-ne în comentarii sau contactează-ne la: mseublog@youngliving.com

Distribuire

Niciun comentariu

Scrie un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Reține că toate comentariile sunt moderate și nu vor fi publicate imediat. De asemenea, unele postări pot fi modificate puțin sau pot fi șterse pentru a asigura conformitatea cu Politicile și procedurile Young Living și cu legislația în vigoare.