Mediteren met etherische oliën

0 18/10/2021 - Mindfulness, WELLNESS

Of het nu werk, gezin of gewoon de drukte van het dagelijks leven is, velen van ons vinden het leven soms overweldigend. Heb je al eens meditatie overwogen om met dit soort situaties om te gaan? Meditatie is een eeuwenoud hulpmiddel dat wonderen verricht voor moderne stress. Mediteren bevordert kracht en duidelijkheid en stimuleert onze gedachten zodat we een bewuster en productiever leven met minder afleidingen kunnen leiden. Het enige wat je nodig hebt is een rustige plek en een beetje vastberadenheid. Volg dus deze tips om in een mum van tijd een expert te worden!

Maak tijd voor meditatie op de juiste plek

Het is makkelijk om dingen uit te stellen, vooral als je druk bent. Een specifieke tijd en plek kiezen voor je dagelijks mediteermoment kan dus helpen. Je hoeft niet lang te mediteren, een paar minuten kunnen al helpen, maar consistent zijn is heel belangrijk.

Etherische oliën voor tijdens het mediteren

Wees er zeker van dat je een rustige plek kiest waar afleidingen beperkt zijn en probeer een rustige omgeving te creëren door je favoriete etherische oliën te gebruiken. Houd ontspannende geuren zoals Frankincense (wierook), Lavender (lavendel) en Neroli bij de hand en breng ze voordat je begint aan op de polsen en slapen voor een verkwikkende en verlichtende aromatische ervaring. Dit kan helpen om je aandacht op je lichaam en zintuigen te richten, in plaats van op afleidende gedachten die wellicht rondspoken in je hoofd.

Wierookolie, lavendelolie en neroli-olie met mediterend persoon

Ga er goed voor zitten en trek de juiste kleding aan

Om ervoor te zorgen dat je je volledig op het mediteren kunt concentreren is het belangrijk dat je je comfortabel voelt met waar je zit en wat je aanhebt. Probeer de rug recht te houden, maar blijf ontspannen en comfortabel. Rol de schouders en, als je voelt dat de spieren stijf zijn, gebruik een paar druppels German Chamomile (Duitse kamille), Black Pepper (zwarte peper) of Cedarwood (cederhout) verdund met Young Living V-6® Enhanced Vegetable Oil Complex voor een heerlijk stimulerende massage. Wat betreft de outfit kun je het beste kiezen voor rekbare, zachte en ademende kleding die niet strak zit terwijl je probeert te ontspannen.

Mediterende vrouw op yogamat

Maak je hoofd leeg

Een van de beste manieren om het maximale uit mediteren te halen is door gedachten zonder veroordeling of emotie door je hoofd te laten gaan. Het kan moeilijk zijn om dit onder de knie te krijgen en daarom is het belangrijk om te oefenen, maar de resultaten zijn het waard. Probeer je gedachten niet te blokkeren of uit je hoofd te zetten, maar erken je gevoelens en laat ze los. Kies ervoor om zonder een sterke emotionele reactie naar je gevoelens te kijken. Probeer etherische oliemelanges zoals Forgiveness en Motivation voor deze momenten van loslaten en tot rust komen. Wrijf ze in op de borstkas of polsen om van de zoete, levendige geuren te genieten.

Forgiveness en Motivation met mediterende vrouw

Vergeet niet adem te halen

Ademen is de basis van meditatie en terugkeren naar je ademhaling is altijd dé manier om een dwalende geest tegen te gaan. Doe je ogen dicht en adem diep in door de neus zodat je borstkas en buik zich kunnen uitzetten terwijl je het lichaam vult met frisse lucht. Adem vervolgens volledig en langzaam uit door de mond zodat alle negatieve energie het lichaam kan verlaten. Let op de fysieke sensatie van ademen: de koele lucht in je neusgaten, de uiteenzetting van je borstkas en de warmte van de lucht die je lichaam verlaat. Terwijl je ademhaalt is het een goed idee om oliën als lavendel, Bergamot en Clary Sage (scharlei) bij de hand te houden, deze geuren zorgen er namelijk voor dat je omgeving rustgevend is.

Bergamotolie en scharlei-olie

Zet door

Mediteren zal in het begin slechts een subtiele verandering teweegbrengen, maar na verloop van tijd kan het je innerlijke welzijn behoorlijk verbeteren. Onthoud: oefening baart kunst. Laat je niet ontmoedigen en raak niet gefrustreerd als je bij de eerste poging niet succesvol bent. Als je regelmatig oefent zul je na verloop van tijd vooruitgang boeken en van de voordelen van rust in je hoofd kunnen genieten.  Het gebruik van etherische oliën tijdens het mediteren helpt en verbetert je ervaring alleen maar.

Mediterende vrouw bij zonsondergang

Welke etherische oliën wil ga jij tijdens het mediteren gebruiken? Laat het ons weten in een reactie of neem contact op via mseublog@youngliving.com

Deel

Geen berichten

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

* Let op: alle berichten worden gemodereerd en niet onmiddelijk weergegeven. Berichten kunnen in overeenstemming met het beleid en de richtlijnen van Young Living en de federale regelgeving enigszins aangepast of verwijderd worden.