Bli en meditationsmästare med eteriska oljor

0 18/10/2021 - Mindfulness, VÄLBEFINNANDE

Oavsett om det gäller jobbet, familjen eller vardagsstressen så är det lätt att känna sig överväldigad ibland. För att motverka överbelastningen av intryck, varför inte prova meditation? Meditation är en uråldrig metod som fungerar utmärkt på modern stress och hjälper till att utveckla styrka, klarhet och stabilitet i sinnet och låter oss därmed leva på ett mer medvetet, produktivt och mindre distraherat sätt. Allt du behöver är en tyst plats och lite beslutsamhet. Följ våra tips så blir du ett proffs på nolltid!

Ta dig tid att meditera på rätt plats

Det är lätt att skjuta upp saker när det är stressigt, så det kan vara bra att ha en bestämd tid och plats för ditt dagliga meditationspass. Det behöver inte vara så länge – bara några minuter kan hjälpa – men det är viktigt att vara konsekvent!

Lämpliga eteriska oljor vid meditation

Se till att du hittar en tyst plats där det är så få distraktioner som möjligt och försök skapa en lugn miljö genom att använda dina favoritoljor. Ha eteriska oljor såsom Frankincense, Lavender (lavendel) och Neroli (pomerans) i närheten och applicera dem på dina handleder och tinningar för en upplyftande och upplysande doftupplevelse. Det kan hjälpa dig fokusera på din kropp och dina sinnen i stället för på distraherande tankar som kan dyka upp.

De eteriska oljorna Frankincense, Lavender och Neroli med en person som mediterar

Sitt ordentligt och klä dig lämpligt

För att vara säker på att du kan fokusera på det du gör så är det viktigt att du sitter bekvämt och har sköna kläder på dig när du mediterar. Försök sitta med rak rygg men ändå avslappnat och skönt. Testa att rulla axlarna och om du märker att du har spända muskler, använd ett par droppar av eteriska oljor såsom German Chamomile (tysk kamomill), Black Pepper (svartpeppar) eller Cedarwood (cederträ) tillsammans med Young Living V-6® Enhanced Vegetable Oil Complex och njut av en underbart stimulerande massage. När du väljer vad du ska ha på dig när du mediterar, välj kläder i stretchiga och mjuka material som andas och som inte nyps.

En kvinna som mediterar på en yogamatta

Rensa sinnet

En bra sak med meditation är hur du kan låta dina tankar komma och gå utan kritik eller känslor. Det kan dock vara svårt och därför är det viktigt att träna på det, för fördelarna är enorma. Hellre än att försöka tömma sinnet på tankar eller stänga dem ute, försök lägg märke till hur du känner och sedan släppa det. Välj att observera dina känslor utan en stark känslomässig koppling. När du vill släppa taget och koppla bort passar oljeblandningarna Forgiveness och Motivation bra. Applicera dem på bröst eller handleder och njut av de söta och upplyftande dofterna.

De eteriska oljorna Forgiveness och Motivation med en mediterande kvinna

Kom ihåg att andas

Andningen är grunden i meditation och att återkomma till andningen är alltid rätt sätt för att motverka vandrande tankar. För att öva, blunda och andas in djupt genom näsan. Låt bröstet och magen utvidgas när du fyller kroppen med frisk luft. Andas sedan ut långsamt genom munnen och låt luften föra med sig all negativ energi från din kropp. Lägg märke till hur det känns i kroppen när du andas: den svala luften i näsborrarna, hur bröstet reser sig och värmen från andetaget när du andas ut. När du andas är det bra att ha oljor såsom Lavender, Bergamot (bergamott) och Clary Sage (muskatellsalvia) i närheten eftersom deras lugnande dofter skapar en avslappnad miljö.

De eteriska oljorna Bergamot och Clary Sage.

Fortsätt öva

Förändringarna som meditation för med sig kan vara obetydliga i början, men ju längre du håller på, desto större positiv påverkan har det på ditt välbefinnande. Kom ihåg att övning ger färdighet, men också att människor utvecklas i olika takt. Bli inte besviken om du inte når nirvana på första försöket. Om du fortsätter öva så kommer du att märka hur du utvecklas och njuter av fördelarna med att ge ditt sinne den omsorg det behöver och förtjänar. Att använda dina favoritoljor när du mediterar kommer att hjälpa och förbättra din upplevelse!

Kvinna som mediterar vid en solnedgång

Vilken eterisk olja tänker du använda när du mediterar? Kommentera nedan eller kontakta oss på mseublog@youngliving.com

Dela

2 Kommentarer

 • Eva Samuelsson 19/10/2021 - 12:53 e m Svara

  Frankincense är min favorit vid meditation.

  • cehrecke 26/10/2021 - 6:59 f m Svara

   Vi tycker också om den 🙂

  Lämna svar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  * Observera att alla kommentarer modereras, därför visas de inte direkt. Dessutom kan vissa inlägg ändras en aning eller tas bort för att överensstämma med Young Livings principer och rutiner samt tillämplig lagstiftning.