Postanite stručnjak za meditaciju uz eterična ulja

0 18/10/2021 - Prisutnost u trenutku, ZDRAV NAČIN ŽIVOTA

Bilo da je razlog posao, obitelj ili užurbani stil života, ponekad se osjećamo preplavljeni stresom. Za izlazak na kraj s prekomjernom stimulacijom, jedno je od najboljih rješenja upravo meditacija. Ova drevna praksa čini čuda u današnjem stresnom načinu života, potiče unutarnju snagu, bistrinu misli i stabilnost uma. Tako nam pomaže da živimo svjesnijim, produktivnijim i manje rastresenim životom. Za meditaciju vam treba samo malo tišine i ustrajnosti. Da bismo vam pomogli da postanete stručnjak za meditaciju, donosimo vam nekoliko savjeta!

Pronađite vrijeme i mjesto za meditaciju

Lako je pronaći razlog za odgodu kad imamo pune ruke posla. Zato je važno unaprijed odrediti vrijeme i mjesto za svakodnevnu meditaciju. Zamislite to kao zakazivanje važnog termina sa samim sobom. Vrijeme provedeno u meditaciji ne mora trajati dugo – i nekoliko minuta puno znači. Ključ je u dosljednosti!

Eterična ulja za meditaciju

Pronađite tihi kutak u kojem će vas što manje stvari ometati i upotrijebite omiljena eterična ulja da postignete umirujuće okruženje. Držite se eteričnih ulja koja karakteriziraju opuštajući mirisi, kao što su Frankincense (tamjan), Lavender (lavanda) i Neroli (gorka naranča). Razrijedite ih i nanesite koju kap na zapešća i sljepoočnice radi poticajnog iskustva i prosvjetljenja. Njihovi mirisi mogu vam pomoći da se usredotočite na svoje tijelo i osjetila te podalje držite misli koje ometaju.

Eterična ulja tamjana, lavande i gorke naranče kraj osobe koja meditira

Udobno se smjestite i obucite

Da bi vam se um u potpunosti fokusirao na zadatak pred vama, važno je da vam bude ugodno i udobno. Što se tiče držanja, pokušajte leđa držati uspravno, ali ostanite opušteni i udobno smješteni. Ramenima napravite krug da provjerite jesu li vam mišići napeti. Ako jesu, pomiješajte nekoliko kapi ulja, primjerice German Chamomile (njemačka kamilica), Black Pepper (crni papar) ili Cedarwood (cedar), s baznim uljem Young Living V-6® Enhanced Vegetable Oil Complex i upotrijebite za opuštajuću masažu. Kad je riječ o odjeći za meditaciju, odaberite rastezljivu, mekanu i prozračnu odjeću koja vas neće stezati dok se pokušavate opustiti.

Žena meditira na prostirci za jogu

Pročistite um

Da biste postigli što više prednosti meditacije, dopustite svojim mislima da teku bez osuđivanja ili emocija. To nije lak posao, stoga je vježba tehnike vrlo važna, a rezultati uspješne meditacije iznimno blagotvorni. Umjesto da nastojite osloboditi svoj um od misli ili ih blokirati, pokušajte prepoznati svoje osjećaje i otpustiti ih tako da se postavite kao promatrač svojih osjećaja, nastojeći ne osjećati snažan emocionalni naboj. Takvom vremenu opuštanja i otpuštanja dobro odgovaraju mješavine eteričnih ulja Forgiveness i Motivation. Razrijedite ulja i nanesite ih na dekolte ili žile kucavice da osjetite njihov sladak i revitalizirajući miris.

Žena meditira s eteričnim uljima Forgiveness i Motivation

Ne zaboravite na disanje

Pravilno disanje temelj je meditacije jer se praćenjem vlastitog disanja možete othrvati lutanju misli. Zatvorite oči i duboko udahnite kroz nos, osjećajući širenje prsnog koša i trbuha kako udišete svjež zrak. Zatim polako i potpuno izdahnite na usta, uklanjajući negativnu energiju iz tijela. Usmjerite pažnju na fizički osjećaj disanja: svjež zrak ulazi kroz nosnice, proširuje prsni koš, a zatim izlazi kao topao zrak. Vježbe disanja dobro je popratiti uljima Lavender (lavanda), Bergamot i Clary Sage (muškatna kadulja) s obzirom na njihov djelotvoran učinak opuštanja.

Eterična ulja bergamota i muškatne kadulje

Budite ustrajni

Meditacija u početku može vrlo suptilno utjecati na vaš život, no s vremenom će značajno doprinijeti vašem blagostanju. Upamtite da je vježba put do uspjeha, a uspjeh ovisi od osobe do osobe. Nemojte se obeshrabriti ili frustrirati ako ne postignete nirvanu u prvom pokušaju. Sve dok ostanete dosljedni, vidjet ćete napredak i iskusiti prednosti meditacije, poklanjajući svojem umu brigu i pažnju kakvu zaslužuje. Iskustvu meditacije bez sumnje će doprinijeti vaša omiljena eterična ulja!

Žena koja meditira u suton

Koja eterična ulja planirate upotrijebiti tijekom meditacije? Ostavite komentar u nastavku ili nam se javite na mseublog@youngliving.com.

Share

No comments

Leave a reply

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

* Please note all comments are moderated and will not appear immediately. In addition, it is possible that some posts may be slightly modified in accordance with Young Living's Policies and Procedures and current legislation.