Fii hygge în stil YL: Ghidul tău esențial pentru un confort comod

0 12/11/2019 - Produse YL, Stil de viață, WELLNESS, YOUNG LIVING

Conceptul danez de hygge (confort) a luat lumea prin surprindere.  Danezii sunt clasați în mod consistent ca fiind cei mai fericiți oameni din lume, și cu o practică îndelungată culturală de hygge, nu e surprinzător!  Înainte de a ajunge prea departe în căutarea noastră pentru fericirea comodă, primitoare, haideți să învățăm cum să îl pronunțăm, pentru a ne fi mai ușor să împărtășim acest concept cu prietenii și familia!


Cum se pronunță hygge

Hygge se pronunță [ˈhyɡ̊ə], dar nu lungi prea mult vocalele!
Sunetele vocalelor nu seamănă în multe limbi- tot așa cum nu există o traducere exactă pentru hygge. Nu te chinui prea mult cu pronunțarea- acest lucru nu ar fi deloc hyyge!

Atmosferă

În timp ce te poți simți comod (hygge) oriunde, fie că te plimbi cu bicicleta sau citești ceva într-o bibliotecă, cel mai ușor este să te simți confortabil acasă.  Cu câteva mici ajustări te poți simți hygge imediat.  Poți face schimbări similare în biroul tău sau în alte spații personale pentru a aduce conceptul hygge în toate domeniile vieții tale.

Decor hygge

Nu trebuie să îți redecorezi căminul pentru a se potrivi unui anume estetic.  Hygge înseamnă să te simți în siguranță și comod.  Poate însemna să adaugi câteva pături și perne suplimentare într-un coș sau făcând mai frecvent un foc în șemineu; dar nu schimba căminul într-un loc în care să nu te simți comod.

Un alt element care este foarte important pentru conceptul hygge este incorporarea naturii în cămin pentru a le reaminti oamenilor de frumusețea și minunea lumii naturale.  Pentru unii, asta poate însemna covoare din piele de oaie, mobilier din lemn și crenguțe de pin.  Interpretarea ta poate include buchete proaspete de flori sau chiar adoptarea unui animăluț de companie în familia ta.

Pentru a aduce aroma naturii în căminul tău, încearcă să difuzezi uleiuri esențiale favorite florale sau de conifere cum ar fi Lavender , Geranium  sau Pine.

Cel mai bun aromatizator de uleiuri esențiale 

Un component al conceptului hygge care este neglijat în multe gospodării este iluminarea.  În timpul zilei, ține draperiile și jaluzelele deschise pentru a lăsa lumina naturală să intre cât mai mult în casă.  Seara, schimbă luminile de deasupra capului, cu lămpi.  În Danemarca, oamenilor le place un șemineu aprins pentru a lumina nopțile întunecoase.  Dacă ție nu îți place asta, aromatizatorul Desert Mist Diffuser   furnizează o lumină frumoasă, caldă, pâlpâitoare, ca de lumânare, și are un mod de difuzare de până la 10 ore, pentru a difuza uleiurile tale esențiale în mod intermitent.

Muzică

După cum am observat, hygge înseamnă confort și fericire.  Pentru mulți, coloana sonoră potrivită poate fi cheia creării acelei senzații.  Dacă ai un casetofon, încearcă să găsești niște vinil vechi pentru un pic de nostalgie, și petrece un weekend ascultând niște melodii vechi.  De asemenea, poți colabora cu prietenii tăi pentru a realiza o listă epică de cântece favorite.

Preparate comode

Poate unul din cele mai hygge lucruri pe care îl poți face este să împărtășești cele mai delicioase feluri de mâncare cu prietenii și familia.  Nu te îngrijora de caloriile suplimentare ocazionale, sau, și mai bine, răsfață-te cu gustări de care știi că sunt făcute cu ingrediente bune pentru tine, cum ar fi o supă caldă infuzată cu uleiurile tale culinare favorite din gama Plus, trufe de ciocolată neagră cu mentă sau sos de fructe și scorțișoară.

Cald pe dinăuntru

Acea senzație când bei o cană caldă de ceai de plante sau ciocolată caldă în timp ce te cuibărești într-o pătură mare, citind cartea ta favorită: asta înseamnă hygge cu adevărat.  Încearcă să adaugi o picătură de ulei Plus în ceaiul tău de plante sau pentru a aromatiza rețeta ta de ciocolată caldă cu Cardamom+  sau Cinnamon Bark+   pentru a-ți eleva experiența hygge.

Nu ești singur/ă!

O parte integrantă a conceptului hygge este conectarea cu familia și prietenii.  Când invităm oaspeții în casele noastre, de multe ori îți revine sarcina de a face curățenie, de a găti, de a se face atmosferă.  Sentimentul de fericire hygge vine de la faptul că petrecem timp împreună cu cei dragi, fără prea multă agitare.  Cere-le prietenilor să aducă fiecare câte ceva, scoate orice ai avea în frigider și bucură-te de timpul petrecut împreună; hainele murdare pot aștepta!  Încearcă să difuzezi amestecuri cum ar fi Joy  sau Thieves  pentru a crea o atmosferă mai intimă.

Haine hygge

Singurul lucru pe care trebuie să îl știi când vine vorba de a te îmbrăca în concordanță cu un stil de viață hygge, este faptul că trebuie să te simți confortabil.  Asta nu înseamnă neapărat cele mai jerpelite pijamale și șlapii pe care probabil că ar fi trebuit să îi fi aruncat acum câțiva ani.  De asemenea, ar trebui să ai încredere în înfățișarea ta și să fii fericit/ă cu aceasta- pregătit/ă să împărtășești conceptul hygge cu cei din jurul tău.

Simte-te confortabil

Încălzește-te bine într-un hanorac pufos, șosete de lână și niște pantaloni lejeri.  Pentru a spori acea senzație pașnică, degajată, plasează câteva picături de ulei esențial Lavender pe o cârpă sau o perniță de vată și pune-o în uscător data viitoare când îți usuci hainele.

Prieteni și familie

După cum am menționat mai sus, cel mai important element al conceptului hygge este să fii împreună cu cei dragi.  Fie că ți se alătură pentru un brunch în weekend, o plimbare de seară sau un picnic, timpul petrecut cu persoanele tale favorite este cea mai bună modalitate de a te simți hygge.  Nu uita de prietenii tăi blănoși când te conectezi cu cei din jurul tău.  Petrecând timp cu ei ajută la acumularea oxitocinei- hormonul dragostei- care este perfect pentru hygge.

Întâlniri ocazionale

Vrem să subliniem un lucru:  Hygge nu înseamnă să fii leneș/ă, ci înseamnă să îți concentrezi eforturile și energia pe cele mai importante lucruri.  De exemplu, curățarea biroului nu e așa de importantă ca și consolidarea relațiilor cu prietenii tăi dragi.  Extravaganța nu este necesară când vrei să îți inviți prietenii sau vecinii la tine acasă pentru o seară de jocuri sau de filme.  Nu uita să împărtășești responsabilitățile cu oaspeții tăi și vă bucurați de timpul împreună!

Grupuri mici

Întâlnirea cu grupuri mici de prieteni poate spori experiența ta de comfort (hygge).  Să te conectezi la o conversație cu câțiva prieteni la alegere, poate fi modul în care poți scăpa de stresurile cotidiene.  Pregătește o atmosferă relaxată și calmă, umplând camera cu aroma dulce, senină a uleiului Stress Away   în aromatizatorul tău.

Nu există nicio îndoială că suntem fani mari ai conceptului hygge!  Pentru alte idei despre cum să cultivezi sentimentele confortabile, senine de hygge, încearcă să te relaxezi cu batonul nostru personalizat pentru masaj cu cacao și cu mentă,  și apoi bucură-te de amestecurile noastre tomnatice.


Menține un sentiment confortabil de fericire în viața ta!  Cum vei adopta conceptul hygge anul acesta?

Spune-ne în comentarii!

Distribuire

Niciun comentariu

Scrie un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Reține că toate comentariile sunt moderate și nu vor fi publicate imediat. De asemenea, unele postări pot fi modificate puțin sau pot fi șterse pentru a asigura conformitatea cu Politicile și procedurile Young Living și cu legislația în vigoare.