Simte-te arătos cu un parfum frumos: 7 uleiuri esențiale pentru bărbați

0 27/11/2019 - Folosind uleiuri esențiale, FRUMUSEȚE, Îngrijire a pielii, ULEIURI ESENȚIALE

Când te gândești la uleiuri esențiale, te gândești la descrieri ca ”feminin” sau ”floral” ? Dacă da, cu siguranță nu ai văzut ce minuni pot face aceste produse pentru părul facial rebel, pentru febra musculară sau chiar împotriva acelui miros ciudat care vine din adidașii pe care rar (sau niciodată) îi speli.  Nu vă amăgiți, domnilor.  De la rezolvarea problemelor vieții la îmbunătățirea rutinilor zilnice, uleiurile esențiale pot juca un rol important în viața fiecărui bărbat.


Deci care sunt cele mai bune și ce poți face cu ele?  Află aici răspunsurile la întrebările tale.

Care sunt uleiurile esențiale care ar putea fi îndrăgite de bărbați?

În timp ce toate uleiurile esențiale sunt potrivite pentru bărbați (sunt potrivite pentru toată lumea!) nu toată lumea vrea să miroase a flori- însă suntem aici pentru tine în cazul în care vrei asta.  Fiecare persoană are preferințe unice, dar multor bărbați le plac mai mult aromele lemnoase și pământoase și nu cele florale.  Dacă cauți uleiuri esențiale cu aceste mirosuri, iată câteva din favoritele noastre.

 1. Amestecul de uleiuri esențiale Shutran

Compus din uleiurile Cedarwood, Northern Lights Black Spruce și Lemon, Shutran este unul din cele mai vândute amestecuri de uleiuri esențiale de la Young Living.  De fapt, acest amestec este atât de îndrăgit încât am făcut o întreagă gamă de produse pentru bărbați.  Formulat special cu un miros îndrăzneț, Shutran are o aromă pură, lemnoasă.

Cum se folosește  Shutran:

 • Poartă-i parfumul îndrăzneț, motivant, punând câte o picătură pe fiecare încheietură a mâinii.
 • Fă un spray pentru corp cu 20 de picături de Shutran, o lingură de hamamelis și 50 ml de apă distilată.
 • Adaugă-l la aromatizatorul Car Vent pentru un miros mai bun decât mirosul unei mașini noi.
 1. Uleiul esențial Vetiver

Pentru un miros mai relaxant, Vetiver este o alegere foarte bună.  La fel ca și lavanda, acest ulei esențial este ideal pentru a fi difuzat seara înainte de culcare sau când te pregătești pentru o prezentare sau un interviu important.  Dar spre deosebire de lavandă, mirosul vetiverului este pământos și afumat.  Nu spunem că lavanda nu este bună pentru bărbați- adevărul este că mirosul floral al acesteia este foarte utilizată în parfumurile bărbaților.  Am adăugat-o chiar și în  Shutran!  Dar dacă preferi ceva care îți amintește de iarba proaspăt tăiată într-o după amiază fierbinte de vară, uleiul Vetiver este alegerea perfectă.

Cum se folosește Vetiver:

 • Relaxează-te după o zi lungă cu un amestec pentru aromatizator cu 3 picături de Vetiver, 4 picături de Northern Lights Black Spruce și 2 picături de Tangerine.
 • Obține o adiere de inspirație, inspirându-l direct din sticluță.
 • Adaugă uleiul Vetiver la gelul tău de curățare pentru putere suplimentară de curățare.
 1. Uleiul esențial Peppermint

Dacă Shutran este șeful amestecurilor de uleiuri esențiale pentru bărbați, atunci uleiul Peppermint este pe primul loc printre uleiurile simple.  Proaspăt, energizant și mentolat, acest ulei este regele uleiurilor esențiale.  E prezent de ceva timp în gama noastră de uleiuri și este aici pentru a rămâne.  Mulți oameni se bucură de utilizarea topică a uleiului Peppermint datorită senzației răcoroase, de furnicături plăcute pentru piele.

Cum se folosește  Peppermint:

 • Adaugă 4 picături de ulei Peppermint în puțin ulei Young Living V-6 ® sau în alt ulei de bază și masează-ți mușchii pentru un masaj răcoros după ce ți-ai antrenat picioarele.
 • Difuzează-l cu Thieves pentru un amestec primitor care spune ”haide să rămânem acasă azi.”
 • Combină câteva picături cu gel de aloe vera pentru a te răcori după o zi lungă în soare.
 1. Uleiul esențial Copaiba

Un alt campion printre uleiurile esențiale, Copaiba  are numeroase beneficii pentru îngrijirea pielii.  Datorită mirosului cald, balsamic al uleiului Copaiba, acest ulei esențial este perfect pentru crearea amestecurilor calmante pentru aromatizator și a coloniilor.  Dacă vrei să miroși bine fără a avea un parfum copleșitor, acest ulei este pentru tine.

Cum se folosește  Copaiba:

 • Îmbunătățește-ți uleiul tău favorit pentru barbă cu una sau două picături de ulei Copaiba.
 • Adaugă o picătură la crema ta hidratantă de zi. Da, ar trebui să te hidratezi în fiecare zi!
 • Masează-l pe tălpi înainte de somn.
 1. Uleiul esențial Royal Hawaiian Sandalwood

Nicio listă de uleiuri esențiale pentru bărbați nu ar fi completă fără Royal Hawaiian Sandalwood. Acest miracol lemnos are o aromă caldă, delicată și senzuală.  Durează 30 de ani pentru un arbore de lemn de santal să se maturizeze până în punctul în care putem extrage uleiuri esențiale din el, dar se merită așteptarea- și suntem siguri că ești de acord cu noi.

Cum se folosește Royal Hawaiian Sandalwood:

 • Adaugă câteva picături de Royal Hawaiian Sandalwood în balsamul tău pentru păr.
 • Creează săruri pentru o baie relaxantă ca de spa cu 3-5 picături de Royal Hawaiian Sandalwood și 200 de grame de săruri Epsom.
 • Adaugă un aer de rafinament sanctuarului tău difuzând acest miros rustic, pământos.
 1. Uleiul esențial Ginger

Cu aroma sa intensă, revigorantă, uleiul Ginger este o altă alegere bună pentru bărbați.  Poate crezi că ghimbirul este doar un condiment obișnuit pentru gătit, dar uleiul esențial este orice numai obișnuit nu.  Pe lângă faptul că este unul dintre uleiurile noastre favorite pentru masaj, acest ulei îndrăzneț este companionul tău perfect pentru drumețiile lungi, monotone.

Cum se folosește  Ginger:

 • Combină-l cu uleiul pentru masaj V-6 Enhanced Vegetable Oil Complex și masează-ți mușchii și încheieturile.
 • Umple-ți hainele de prospețime adăugând uleiul Ginger în detergentul de haine.
 • Creează un pulverizator pentru cameră cu 250 ml de apă, două linguri de hamamelis, 20 de picături de ulei Ginger și 10 picături de ulei Lemon.
 1. Uleiul esențial Tea Tree

Un alt ulei multifuncțional de care fiecare bărbat- și femeie- are nevoie în căminul său, este Tea Tree.  De ce este acest ulei o necesitate?  Ei bine, în primul rând, are proprietăți dovedite de curățare, fiind un ingredient principal în produsele de îngrijire a pielii și soluții alternative de curățenie.  Pe lângă asta, îl poți utiliza pentru a-ți infuza căminul cu un miros proaspăt, ca de eucalipt.

Cum se folosește Tea Tree:

 • Utilizează-l într-o rețetă personalizată de deodorant sau difuzează-l în casă după o sesiune de antrenament.
 • Adaugă o picătură la loțiunea după ras sau la crema ta hidratantă pentru corp.
 • Răsfață-te cu o masaj purificator pentru scalp cu 2 picături de ulei Tea Tree și 4 picături de ulei de bază cum ar fi ulei de cocos; masează-ți scalpul cu aceste uleiuri timp de 3-5 minute și apoi spală-ți părul.
 • Fă un detergent de uz zilnic cu 250 ml de apă distilată, 250 ml de oțet, 10 picături de ulei Tea Tree și 10 picături de Pine.

Ai alte recomandări de uleiuri esențiale pentru bărbați?

Spune-ne în comentarii!

Distribuire

Niciun comentariu

Scrie un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Reține că toate comentariile sunt moderate și nu vor fi publicate imediat. De asemenea, unele postări pot fi modificate puțin sau pot fi șterse pentru a asigura conformitatea cu Politicile și procedurile Young Living și cu legislația în vigoare.