Hygge med YL: din guide till mys och trivsamhet

0 11/11/2019 - Livsstil, VÄLBEFINNANDE, YL-livsstil, YOUNG LIVING

Det danska konceptet hygge tog världen med storm. Danskarna rankas gång på gång som världens lyckligaste folk och med hygge är det inte svårt att förstå varför! Innan vi berättar mer om hur man kan känna sig mer mysig och lycklig tar vi och lär oss lite om det här konceptet.


Ordet hygge

Ofta sägs det att det inte finns någon exakt motsvarighet till just ordet hygge. Ordet, som på ett ungefär betyder mys, har spridits över hela världen och folk överallt försöker lära sig att uttala det.

Stämning

Det går att uppleva hygge var som helst, när du cyklar eller läser i biblioteket till exempel, men lättast är när du är hemma. Några små förändringar kommer få dig att komma in i mysstämningen på en gång. Du kan göra liknande förändringar på kontoret också så att du kan uppleva mys och hygge hela dagen lång.

Hygge: inredning

Du behöver inte ändra hela din inredning för att passa in i en särskild stil. Hygge handlar om att känna sig trygg, bekväm och ha mysigt. Kanske läggar du ut några fler kuddar och filtar på soffan eller tänder en brasa. Se till att det mysiga fortfarande passar din stil.

Något centralt när det gäller hygge är att känna närheten till naturen i hemmet för att påminnas om naturens skönhet och under. Kanske innebär det här en fårskinnsmatta, trämöbler eller några fint utplacerade grankottar. Eller kanske väljer du en bukett blommor på bordet eller till och med välkomnar ett nytt husdjur till familjen.

Känn doften av naturen hemma hos dig och sprid blommiga oljor såsom Lavender, Geranium eller Pine .

En passande doftspridare

Något man ofta glömmer i hemmet är hur belysningen påverkar mysfaktorn. På dagtid är det bäst att öppna gardinerna och få in så mycket naturligt ljus som möjligt. På kvällen kan man tända små lampor i stället för taklampor. Danskarna tycker mycket om öppna brasor på mörka kvällar. Om det inte är din grej så ger vår Desert Mist Diffuser ett varm och vackert ljus som påminner om stearinljus, men är ännu bättre eftersom den kan sprida dina favoritoljor i upp till 10 timmar i växlande läge.

Musik

Som redan har nämnts handlar hygge om mys och trivsel. Rätt låtlista kan för många skapa den rätta känslan. Om du har en grammofon kan du leta rätt på några vinylskivor för att fånga den där nostalgiska känslan. Du kan också prata ihop dig med några vänner för att skapa en låtlista tillsammans med alla era favoriter!

Mysig matlagning

Något av det mysigaste man kan göra är att äta god mat i gott sällskap. Oroa dig inte över några extra kalorier nu och då, eller varför inte unna dig något gott som du vet är gjort på bra ingredienser, såsom en soppa med Plus-oljor, tryfflar med mörk choklad och pepparmynta eller en fruktdipp med kanel.

Värm dig inifrån och ut

Att slappna av med en kopp örtte eller varm choklad med en varm filt och en bra bok, det är hygge när det är som bäst. Tillsätt en droppe Plusolja i ditt örtte eller smaksätt din varma choklad med Cardamom Plus eller Cinnamon Bark Plus för att känna ännu mer hygge.

Du är inte ensam!

Tid med vänner och familj är en viktig del av hygge. När vi får besök känns det ofta jobbigt att behöva städa, laga mat och underhålla. Hygge lägger fokus på glädjen av att umgås i stället för att oroa sig över småsaker. Håll i ett knytkalas, servera rester och njut av varandras sällskap – tvätten och disken kan vänta! Skapa en inbjudande stämning med blandningen Joy eller Thieves.

Myskläder

Det enda du behöver tänka på är att klä dig bekvämt. Bara för att man är bekväm behöver man inte ha på sig sin mest slitna pyjamas och tofflor, det går att känna sig både fin och bekväm. Känn dig trygg och säker i dina kläder – redo att sprida hygge till hela världen.

Känn dig bekväm

Håll dig varm i en mysig kofta, ullsockor och byxor som inte sitter åt för hårt. För en riktigt rofylld känsla, prova att tillsätta några droppar av oljan Lavender nästa gång du tvättar kläderna.

Vänner och familj

Att umgås med nära och kära är bland det viktigaste när det gäller hygge. Oavsett om ni äter brunch ihop, tar en kvällspromenad eller en picknick så är tid tillsammans med dina favoritpersoner det allra viktigaste. Glöm inte heller dina husdjur. När vi gosar med djur får vi mer av må-bra-hormonet oxytocin, som passar perfekt när man vill uppleva hygge!

Kravfria träffar

Kom ihåg: Hygge handlar inte om att vara lat, utan det handlar om att lägga tid och kraft på det allra viktigaste. Att städa sitt kontor är till exempel inte lika viktigt som att umgås med vänner och familj. Man behöver inte ordna något särskilt, det räcker att bjuda in vänner och grannar och till exempel spela spel eller se en film. Kom ihåg att du inte behöver göra allt själv, be dina gäster om hjälp och njut av varandras sällskap!

Små grupper

En liten grupp vänner gör att det känns mer intimt och mysigt. Att samtala med nära vänner gör verkligen under för att glömma all vardagsstress. Skapa en avslappnande stämning med den söta och rogivande doften av Stress Away i doftspridaren.

Vi älskar verkligen hygge! För fler mysiga tips kan du läsa om vår hemgjorda massagekaka med kakao och mynta eller koppla av med våra höstblandningar.


Mys och glädje är viktigt i livet! Har du några bra mystips?

Berätta i kommentarerna!

Dela

Inga kommentarer

Lämna svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

* Observera att alla kommentarer modereras, därför visas de inte direkt. Dessutom kan vissa inlägg ändras en aning eller tas bort för att överensstämma med Young Livings principer och rutiner samt tillämplig lagstiftning.