Hyggeilyä YL-tapaan: kaikki mitä sinun tulee tietää hyggeilystä

0 11/11/2019 - Elämäntapa, Etusivu, Mieli ja henki, Tee-se-itse, Terveys ja kunto, YL-elämäntapa, YOUNG LIVING

Tanskalainen Hygge on valloittanut koko maailmaa jo useamman vuoden ajan. Ei ole yllättävää, että tanskalaiset ovat tuoneet maailmaan hyggeilyn, koske he ovat kuuluisia siitä, että vuosi toisensa jälkeen he ovat maailman onnellisimpien kansojen listan kärkipäässä.

Tunnelma

Hyggeilyä voi harrastaa kaikkialla pyörän selästä kirjastossa lukemiseen, mutta paras paikka sen kokemiseen on kotona. Etkä tarvitse kuin muutaman harkitun virityksen, ja hygge on tullut kotiisi. Ja voit tehdä saman toimistossasi.

Hygge-sisustus

Sinun ei tarvitse uudelleensisustaa kotiasi hyggen takia. Hyggessä on kysymys mukavuudesta ja kotoisuudesta. Se voi olla siitä, että laitat sohvalle viltin tai lisää sohvatyynyjä. Tai sytytät takkaan tulen.

Luonnon arvostaminen on myös tärkeää Hyggeilyssä. Joillekin se voi tarkoittaa puisia huonekaluja ja lampaantaljoja. Jollekin toiselle se taas voi tarkoittaa leikkokukkia maljakossa tai koiran hankkimista.

Levittääksesi Hyggen tuoksua kotiisi, kokeile laittaa Lavenderia, Geraniumia tai Pineä diffuuseriin.

Paras diffuuseri eteerisille öljyille

Yksi tärkeä osa hyggeä on valaisu. Pidä päivällä verhot auki, niin sisään pääsee mahdollisimman paljon päivänvaloa. Iltaisin sytytä kaikki lattia- ja pöytälamput palamaan. Tanskassa on suosittua laittaa tuli takkaan pimeinä iltoina. Jos sinulla ei ole takkaa Desert Mist Diffuserissa on kynttilänlepatus valovaihtoehtoa ja sen lisäksi diffuuseri haihduttaa suosikkiöljyjäsi 10 tuntia yhteen menoon.

Musiikki

Kuten olemme edellä kertoneet, hygge on mukavuutta ja onnellisuutta. Monille hyvä musiikki tekee olon mukavaksi ja lisää onnellisuutta. Jos sinulla on vielä jossain kaappien kätköissä vanha levysoitin, kokeile soittaa vanhoja vinyylilevyjäsi. Voit myös kokeille tehdä ystäväsi kanssa hauskan soittolistan.

Hyvää ruoka

Yksi tärkeimpiä asioita hyggeilyssä on ruoka.  Älä laske kaloreita, vaan nauti hyvästä ruoasta perheesi ja ystäviesi kanssa. Voit kokeilla tuoda ruokiisi ja leivonnaisiisi lisämakua Plus-öljyillämme.

Lämpöä sisältä käsin

Kirjan lukeminen peittoon kääriytyneenä tee-, kahvi- tai kaakaokuppi kädessä on parasta hyggeilyä. Kokeile lisätä kuumaan juomaasi Cardamom- Plussaa tai Cinnamon Bark -Plussaa onneasi lisäämään.

Et ole yksin!

Hygge kokoaa perheen ja ystävät yhteen. Kun kutsumme vieraita kotiimme, tapaamme sitä ennen siivota ja valmistella tarjottavaa. Hyggessä kysymys on yhdessäolon mukavuudesta, ei siitä että kaiken tulee olla täydellistä. Pyydä ystävääsi tuomaan jotain pientä mukanaan tai kaiva kaapeista jotain mutkatonta tarjottavaksi. Asioista ei kannata tehdä liian monimutkaisia tai muodollisia. Kokeile laittaa Joyta tai Thievesiä diffuuseriin kodikkuutta lisäämään.

Hyggeen pukeutuminen

Hyggessä mukavuus on tärkeintä. Se ei kuitenkaan välttämättä tarvitse tarkoittaa vanhoja pyjamanhousuja. On kuitenkin tärkeää tuntea olo kotoisaksi vaatteissasi.

Tunne olosi mukavaksi

Pidä itsesi lämpimänä mukavissa paidoissa, joustavissa housuissa ja villasukissa. Voit myös kokeilla lisätä muutama tippa laventeliöljyä pyykkisi sekaan, kun sinulla seuraavan kerran on pyykkipäivä.

Ystävät ja perhe

Meille tärkeiden ihmisten kanssa yhdessäolo on hyggen ytimessä. Oli se sitten brunssilla käymistä, iltakävely tai piknik luonnossa, yhteinen aika saa olisi välittömästi tuntumaan hyggeltä. Eikä karvaisia ystäviä suinkaan sovi unohtaa. On tutkittua tietoa, että koirat esimerkiksi alentavat omistajiensa verenpainetta.

Rennot iltamat

Haluamme tiivistää muutaman asian. Hyggeily ei ole laiskottelua. Hyggeilyssä nähdään vaivaa tärkeiden asioiden suhteen. Esimerkiksi tärkeämpää on viettää aikaa ystävien ja perheen seurassa kuin siivota työpöytä. Kaiken ei täydy olla täydellistä, kun ystävät tulevat kylään. On aivan hyväksyttävää pyytää ystäviltä apua esimerkiksi tarjoilujen suhteen.

Ei liikaa ihmisiä

Kun et kutsu kerralla liian monta ihmistä kylään, vierailu pysyy rennompana. Ystävyyssuhteiden vaaliminen on tärkeää jo stressinkin torjumisen takia. Voit tehdä ilmapiiristä vieläkin rennomman laittamalla Stress Awaytä difiinfuuseriin.

Ei ole epäilystäkään siitä, että me rakastamme hyggeä! Voit lisätä hyggeilyä elämääsi vaikka kokeilemalla omatekoista kookos-minttuhierontapalaa tai laittamalla vuodenaikaan sopivia öljysekoituksia diffuuseriin.


Muista hygge elämässäsi! MIten sinä hyggeilet ja mitkä YL-tuotteet ovat sinulle tärkeä osa hyggesä?

Kommentoi ja kerro!

 

Jaa

Ei kommentteja

Jätä vastaus

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

* Huomaa, että kaikki kommentit tarkistetaan, eikä niitä julkaista välittömästi. Lisäksi jotkin viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata hieman Young Livingin käytäntöjen ja menettelytapojen sekä Yhdysvaltain liittovaltion määräysten noudattamiseksi.