5 utilizări ale uleiului Peppermint

0 28/11/2023 - ACASĂ, Descoperă uleiurile esențiale, Gătit, ULEIURI ESENȚIALE

Dacă ești la fel ca cei mai mulți dintre noi, cei de la Young Living, înseamnă că uleiul esențial de mentă de grădină (Mentha piperita) este deja unul dintre preferatele tale. Fie că îți dorești o explozie de prospețime, un miros mentolat înălțător sau o senzație răcoritoare la masarea picioarelor seara după o zi lungă, câteva picături de ulei esențial de mentă de grădină (Peppermint) sunt întotdeauna potrivite.  În cazul în care ai nevoie de câteva motive în plus pentru a iubi această aromă mentolată, iată 5 utilizări simple ale uleiului Peppermint pe care le poți încerca!

1.     Destinde-te după o zi lungă

În mod obișnuit, cuvintele proaspăt, răcoros și revitalizant, îți vin în minte atunci când te gândești la uleiul esențial de mentă și există un motiv foarte bun pentru asta. Datorită constituenților precum mentolul și acetatul de mentil, utilizarea uleiului de mentă de grădină creează o senzație răcoritoare care funcționează excepțional ca parte a unui masaj de relaxare.

Poate că te-ai antrenat mai intens în ultima perioadă pentru a te bucura de toate deliciile de Crăciun pe care dorești să le mănânci sau, probabil că cumpărăturile de Crăciun de ultim moment te-au ținut în picioare toată ziua. Oricare ar fi motivul tău, uleiul esențial Peppermint este o opțiune fantastică atunci când este utilizat în masaje. Pur și simplu amestecă 15 picături cu 10 ml de Young Living V-6® Enhanced Vegetable Oil Complex sau alt ulei de bază la alegere și aplică pe zona dorită.

Imagine cu uleiul esențial Peppermint și Young Living V-6®.

 

Sfat YL: Pentru unii oameni, senzația răcoritoare a lui Peppermint poate fi prea intensă. Noi recomandăm ca Peppermint să fie diluat 1:4 cu un ulei de bază, înainte de a fi utilizat. Dacă vrei să îl utilizezi nediluat, testează o picătură pe o zonă mică pentru a vedea cum te simți. Dacă ai o reacție la ulei, diluează uleiul cu un raport de 1 la 4 cu un ulei de bază și încearcă să testezi din nou.

2.     Elevează-ți dușul matinal

Cea mai dificilă parte a dimineților friguroase este adesea găsirea energiei pentru a ieși dintr-un pat cald și a sări în duș. În zilele în care te simți lipsit(ă) de energie bilele efervescente pentru duș „O briză de aer proaspăt” de la Young Living oferă o senzație înviorătoare care îți va oferi energia de care ai nevoie pentru ziua ce urmează.

Făcute cu uleiuri esențiale de eucalipt și mentă într-o formulă vegană, aceste bile efervescente pentru duș îți oferă oportunitatea de a te bucura de o experiență ca de spa în propriul tău duș. Plasează o bilă efervescentă pe cădița dușului, în afara fluxului direct de apă. Lasă apoi ca apa să ude și să descompună bila. Așa te poți bucura de aroma efervescentă care îți va umple baia.

Dacă te grăbești, pur și simplu adaugă câteva picături de ulei esențial de mentă de grădină (Peppermint) în gelul tău de duș, pentru un adaos de seninătate și prospețime în rutina ta matinală.

Imagine cu bilele efervescente pentru duș „O briză de aer proaspăt” într-o baie.

 

3.     Creează amestecuri parfumate

Uleiul Peppermint, cu notele sale înviorătoare și înălțătoare, servește drept o pânză versatilă, ceea ce-l face un ingredient minunat pentru a crea amestecuri parfumate distincte și personalizate. Dă frâu liber creativității, născocind mirosuri unice care îți trezesc simțurile. Iată câteva amestecuri care să te inspire:

Dimineață suavă

Prospețimea frunzelor

Acadea mentolată

Imagine cu o femeie care glisează ulei esențial pe încheietură.

 

4.     Concentrează-te!

Cu toți am fost acolo, acele momente în care motivația atinge un minim istoric. Utilizează uleiul esențial de mentă de grădină (Peppermint), arma ta secretă când încerci să-ți găsești concentrarea. Aplică câteva picături pe mâini, inspiră adânc și bucură-te de un impuls puternic de energie pentru a te simți în stare să rezolvi sarcinile în cauză. Ține o sticlă la îndemână pe birou sau în spațiul tău de lucru și lasă aroma crocantă, înviorătoare de mentă să îți transforme mediul într-unul de motivație și concentrare.

Imagine cu o femeie inhalând uleiul esențial Peppermint direct din sticlă.

 

5.     Dulciuri delicioase de casă

La Young Living, nu furnizăm doar uleiul nostru esențial original Peppermint, ci oferim și un supliment alimentar Peppermint+ care are o aromă senină, proaspătă și festivă. Încă din secolul al XVIII-lea, menta a început să fie utilizată pentru a adăuga o senzație răcoritoare dulciurilor și delicateselor din întreaga lume. Pe măsură ce se apropie Crăciunul, încearcă următoarea rețetă și introdu uleiul esențial Peppermint+ în bucătăria ta!

Imagine cu scoarță de ciocolată cu uleiul esențial Peppermint+.

 

Scoarță de ciocolată cu mentă

Ingrediente:

 • 350 g ciocolată albă (ruptă în bucăți mici)
 • 170 g ciocolată neagră (ruptă în bucăți mici)
 • Ulei vegetal sau de cocos
 • 2 picături din uleiul esențial Peppermint+
 • 3 bastonașe cu gust de mentă (zdrobite)

Mod de preparare:

 1. Pune o foaie de copt tip pergament într-o tavă și las-o deoparte.
 2. Topește ½ linguriță de ulei cu jumătate din ciocolata albă într-un vas mic termorezistent așezat peste o oală cu apă fierbinte. După ce se topește, adaugă o picătură de ulei esențial Peppermint+ în acest amestec. Se toarnă ciocolata albă topită în tava pregătită și se întinde într-un strat subțire, uniform. Pune tava în frigider timp de aproximativ 10-15 minute până când ciocolata albă e aproape întărită. Asigură-te că nu întărește complet, deoarece straturile nu se vor contopi.
 3. Repetă pasul 2 cu ciocolata neagră și adaugă stratul de ciocolată topită deasupra ciocolatei albe care este deja în tavă.
 4. În cele din urmă, topește ciocolata albă rămasă cu ½ linguriță de ulei și toarn-o peste stratul de ciocolată neagră, creând o tabletă de ciocolată în trei straturi.
 5. Pentru ultimul strat, presară bastonașele cu gust de mentă zdrobite peste ciocolata topită și pune la frigider până se întărește amestecul.
 6. După ce se întărește, scoate prăjitura din frigider, feliaz-o după cum dorești și bucură-te de delicatesa festivă.

Dă like la acest articol și spune-ne cum îți place să utilizezi această comoară mentolată.

Distribuire

Niciun comentariu

Scrie un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Reține că toate comentariile sunt moderate și nu vor fi publicate imediat. De asemenea, unele postări pot fi modificate puțin sau pot fi șterse pentru a asigura conformitatea cu Politicile și procedurile Young Living și cu legislația în vigoare.