Sätt fart med hjälp av Peppermint – 4 användningsområden för denna friska olja

0 22/12/2020 - ETERISKA OLJOR, Upptäck eteriska oljor

Om du har varit med i Young Living-familjen ett tag så har du säkert lärt känna den underbart uppfriskande doften av den eteriska pepparmyntsoljan Peppermint. Den här oljan har en välkänd doft och kan användas på många olika sätt. Peppermint passar därför utmärkt om du vill skapa en fokuserad stämning eller söker efter en svalkande och uppiggande känsla. Här har vi skrivit ner några olika sätt du kan börja använda den eteriska oljan Peppermint i vardagen – alla sätt passar perfekt på kalla vinter- och juldagar!

1. Ge trötta muskler en svalkande massage

När vi tänker på oljan Peppermint tänker vi ofta på orden frisk, sval och kittlande, och det finns en bra anledning till den här beskrivningen. Tack vare beståndsdelar såsom mentol och mentylacetat får man en svalkande känsla när man använder oljan och den passar därför bra på ömma och trötta muskler. Har du kanske tränat mer än vanligt för att kunna äta all god julmat, eller har du kanske fått ont i ryggen och ömma fötter från all julklappsshopping? Den eteriska oljan Peppermint är alltid ett bra val när du vill ge dig själv en massage. Det är bara att blanda 15 droppar Peppermint med 10 ml Young Living V-6® Enhanced Vegetable Oil Complex eller en valfri basolja och använda på önskat område. Obs: Undvik kontakt med ögonen!

pepparmyntsolja och V-6 i en avkopplande massage

2. Ta en fräsch morgondusch 

Det svåraste med kyliga morgnar är ofta att samla kraft att ta sig upp ur den varma sängen och in i duschen. På dagar när du inte känner dig på topp kan Young Livings Easy Breeze Awakening Shower Steamers ge dig en uppfriskande upplevelse som piggar upp dig inför en lång dag. Dessa veganska shower steamers innehåller eteriska oljor av eukalyptus och pepparmynta och skapar en riktig spakänsla i duschen. Lägg en duschbomb på golvet i duschen där den blir blöt men inte rakt under det rinnande vattnet och njut av den härliga doften av pepparmynta som sprids i badrummet.

 Easy Breeze Shower Steamers young living

3. Städa upp efter julmiddagen

På julen blir det ofta mycket som ska städas och plockas undan, men med vårt tips blir köket skinande rent och väldoftande ända fram till nyår. Ta antingen 1 droppe Peppermint på en fuktig kökstrasa och torka av ytorna eller tillsätt 5–10 droppar i ett rengöringsmedel och spreja köksytorna. Doften kommer definitivt att få dig att le.

 Städa köket med pepparmyntsolja

4. Baka något riktigt gott

Young Living har inte bara den eteriska oljan Peppermint utan även matlagningsoljan Peppermint Plus som har en frisk smak och som främjar normal matsmältning. Prova det här receptet inför jul och testa den eteriska oljan Peppermint Plus i julbaket!

 Pepparmyntsbitar med pepparmyntsolja

Juliga pepparmyntsbitar

Ingredienser

 • 350 g vit choklad (i små bitar och uppdelat i två skålar)
 • 170 g mörk choklad (i små bitar)
 • 1 ½ tsk vegetabilisk eller kokosolja
 • 2 droppar Peppermint Plus
 • 3 polkagrisstänger (krossade)

Gör så här

 1. Lägg bakplåtspapper eller aluminiumfolie i en fyrkantig bakform och ställ åt sidan.
 2. Smält ½ tsk av den olja du har valt och hälften av den vita chokladen i vattenbad. Blanda sedan i 1 droppe av oljan Peppermint Plus. Häll den vita chokladen i bakformen och bred ut den till ett jämnt och tunt lager. Ställ formen i kylen i 10–15 min tills den vita chokladen nästan har stelnat. Se till att den inte har stelnat helt eftersom det då blir svårt att sätta ihop de olika lagren.
 3. Upprepa steg 2 med den mörka chokladen och häll den smälta chokladen på den vita som redan finns i formen.
 4. Smält sedan resten av den vita chokladen med ½ tsk vegetabilisk/kokosolja och häll det på lagret med mörk choklad så att du får tre lager.
 5. På det sista lagret smält vit choklad hoppar du över Peppermint Plus och strör i stället på polkagrisen som du kan krossa med en kavel eller i en matberedare. Ställ i kylen tills det har stelnat.
 6. När det har stelnat kan du ta ut chokladen ur kylen och skära upp i bitar.

Vi på Young Living hoppas det blir en magisk jul och vi kommer definitivt ha glädje av den eteriska oljan Peppermint under julen. Oavsett om du provar ett av våra tips eller kommer på ett eget sätt att använda denna fantastiska olja så ser vi fram emot att höra hur den piffar till just din jul!

Tips: Varför inte använda den eteriska oljan Peppermint på några dekorativa kottar som du kan hänga i granen för att sprida en uppfriskande doft i hemmet?

Vill du förhöja julstämningen med fler eteriska oljor? Läs den här bloggen för att riktigt maximera julkänslan i år!

Hur kommer du använda den eteriska oljan Peppermint i jul? Kommentera nedan eller kontakta oss på mseublog@youngliving.com

Dela

Inga kommentarer

Lämna svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

* Observera att alla kommentarer modereras, därför visas de inte direkt. Dessutom kan vissa inlägg ändras en aning eller tas bort för att överensstämma med Young Livings principer och rutiner samt tillämplig lagstiftning.