Fokus på pepparmintsolja: 5 sätt att använda den

0 22/12/2020 - ETERISKA OLJOR, I HEMMET, Matlagning, Upptäck eteriska oljor

Om du har något gemensamt med alla oss på Young Living så är den eteriska oljan Peppermint (Mentha piperita) troligtvis redan en storfavorit. Kanske vill du ha något uppfriskande, en upplyftande doft av mynta eller en svalkande fotmassage på kvällen – några droppar av oljan Peppermint passar när som helst! Men ifall du behöver några fler anledningar till att älska denna härligt friska mintdoft så kommer här 5 sätt att använda oljan Peppermint.

1.     Koppla av efter en lång dag

När vi tänker på oljan Peppermint tänker vi ofta på orden frisk, sval och kittlande, och det finns en bra anledning till den här beskrivningen. Tack vare beståndsdelar såsom mentol och mentylacetat får man en svalkande känsla när man använder oljan och den passar därför bra till en avslappnande massage.

Har du kanske tränat mer än vanligt för att kunna äta all god julmat, eller har du kanske fått ömma fötter från all julklappsshopping? Den eteriska oljan Peppermint är alltid ett bra val när du vill ge dig själv en massage. Det är bara att blanda 15 droppar olja med 10 ml Young Living V-6® Enhanced Vegetable Oil Complex eller en valfri basolja och massera in på huden.

Bild på den eteriska oljan Peppermint och Young Living V-6®.

 

YL-tips: Vissa tycker att oljan kan kännas lite för stark på huden. Vi rekommenderar att börja med en del Peppermint och fyra delar basolja. Om du vill använda den utan att späda ut oljan kan du testa med en droppe och se hur det känns. Om en hudreaktion uppstår bör du späda ut oljan med fyra delar basolja och göra ett nytt test på huden.

2.     Ta en fräsch morgondusch

Det svåraste med kyliga morgnar är ofta att samla kraft att ta sig upp ur den varma sängen och in i duschen. På dagar när du inte känner dig på topp kan Young Livings Easy Breeze Awakening Shower Steamers ge dig en uppfriskande upplevelse som piggar upp dig inför en hektisk dag.

Dessa veganska shower steamers innehåller eteriska oljor av eukalyptus och pepparmynta och skapar en riktig spakänsla i duschen. Lägg en duschbomb på golvet i duschen där den blir blöt men inte rakt under det rinnande vattnet och njut av den härliga doften av pepparmynta som sprids i badrummet.

Om du har bråttom kan du bara tillsätta några droppar av oljan Peppermint i din duschtvål för att fräscha upp morgonrutinen.

Bild på YL Easy Breeze Shower Steamers i ett badrum.

 

3.     Skapa uppiggande doftblandningar

Pepparmintsolja, med sin uppiggande doft, är en användbar olja och en underbar ingrediens i unika och personliga doftblandningar. Låt kreativiteten flöda och skapa unika dofter som passar ditt luktsinne. Låt dessa blandningar inspirera dig:

Mysig morgon

Höstlöv

Polkagris

Bild på en kvinna som använder en eterisk olja på handlederna.

 

4.     Hitta fokus

Vi har alla upplevt stunder då motivationen börjar tryta. Här kommer oljan Peppermint in i bilden, ett hemligt vapen när man vill behålla fokus. Gnugga in några droppar på handflatorna, andas in djupt och njut av en uppiggande doft som hjälper dig att ta tag i dagens uppgifter. Ha en flaska olja nära till hands på skrivbordet och låt den friska och uppiggande doften av pepparmynta fylla rummet och sprida fokus och motivation.

Bild på en kvinna som andas in den eteriska oljan Peppermint direkt från flaskan.

 

5.     Baka något riktigt gott

Young Living har inte bara den vanliga oljan Peppermint, utan även matlagningsoljan Peppermint+ som har en frisk julsmak. Pepparmynta har använts som en fräsch smak i bakverk runt om i världen sedan 1700-talet. Prova det här receptet inför jul och testa den eteriska oljan Peppermint+ i julbaket!

Bild på chokladrutor med polkagris och den eteriska oljan Peppermint+.

 

Juliga pepparmintsbitar

Ingredienser:

 • 350 g vit choklad (i små bitar)
 • 170 g mörk choklad (i små bitar)
 • Vegetabilisk eller kokosolja
 • 2 droppar Peppermint+
 • 3 polkagrisstänger (krossade)

Gör så här:

 1. Lägg bakplåtspapper i en fyrkantig bakform och ställ åt sidan.
 2. Smält ½ tsk av den olja du har valt och hälften av den vita chokladen i ett vattenbad. Blanda sedan i 1 droppe av oljan Peppermint+. Häll den vita chokladen i bakformen och bred ut den till ett jämnt och tunt lager. Ställ formen i kylen i 10-15 minuter tills den vita chokladen nästan har stelnat. Se till att den inte har stelnat helt eftersom det då blir svårt att sätta ihop de olika lagren.
 3. Upprepa steg 2 med den mörka chokladen och häll den smälta chokladen på den vita som redan finns i formen.
 4. Smält sedan resten av den vita chokladen med ½ tsk vegetabilisk/kokosolja och häll det på lagret med mörk choklad så att du får tre lager.
 5. Strö över de krossade polkagrisarna på det översta lagret och ställ i kylen tills det har stelnat.
 6. När det har stelnat kan du ta ut chokladen ur kylen och skära upp i bitar.

Gilla den här bloggen och kommentera hur du brukar använda pepparmintsolja.

Dela

Inga kommentarer

Lämna svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

* Observera att alla kommentarer modereras, därför visas de inte direkt. Dessutom kan vissa inlägg ändras en aning eller tas bort för att överensstämma med Young Livings principer och rutiner samt tillämplig lagstiftning.