Lisäenergiaa eteerisestä piparminttuöljystä – 4 uniikkia tapaa käyttää tätä monipuolista öljyä

0 21/12/2020 - ETEERISET ÖLJYT, Ruoanlaitto, Tutustu eteerisiin öljyihin

Jos olet ollut Young Living -perheen jäsen jo jonkin aikaa, olet varmastikin tullut tutuksi Peppermint-öljyn ihanan raikkaan ja helposti tunnistettavan tuoksun kanssa. Piparminttu on ideaali öljy kaikille niille, jotka haluavat luoda stimuloivan ja rentouttavat ympäristön tai jotka nauttivat öljyn tuomasta viilentävästä tunteesta iholla. Olemme listanneet tähän vuodenaikaan sopivia tapoja käyttää tätä upeaa öljyä.

1. Rentouta väsyneitä lihaksia viilentävällä hieronnalla

Piparminttuöljy tuo mieleen adjektiivit raikas, viileä ja kihelmöivä. Viilentävä ja kihelmöivä tunne iholla johtuu mentolista ja mentyyliasetaatista, ja ne tekevät hyvää väsyneille lihaksille. Kenties olet viime aikoina tehnyt tavallista enemmän töitä joulun eteen. Olet ehkä ostanut joululahjoja ja suunnitellut, mitä jouluna syödään. Ja nyt selkääsi ja jalkojasi kivistää. Piparminttuöljy sopii upeasti hierontaan. Sekoita 15 tippaa Peppermint-öljyä 10 ml:aan Young Living V-6® -perusöljyä ja käytä tätä sekoitusta hierontaöljynä. Huomioitavaa: Älä anna seoksen mennä silmiin.

peppermint-öljy ja V-6-öljy hierontaan

2. Tee aamusuihkustasi jännittävä 

Kylminä aamuina on usein vaikeaa hypätä sängystä ylös ja suunnata suihkuun. Tällaisiin aamuihin sopivat erinomaisesti Young Livingin Easy Breeze Awakening Shower Steamersit. Nämä eukalyptuksen ja piparmintun eteerisistä öljyistä valmistetut vegaaniset suihkupommit tuovat kylpyhuoneeseesi kylpylämäisen kokemuksen. Laita yksi suihkupommi suihkun lattialle paikkaan, jossa se kastuu, mutta ei tuki viemäriä. Pian piparmintun upea tuoksu täyttää kylpyhuoneesi.

 Easy Breeze Shower Steamers young living

3. Sanoiko joku puhdas joulu?

Niin ihanaa aikaa, kun joulu onkin, jouluun liittyy kaikenlaista ekstraa, kuten esimerkiksi siivoamista. Kätevän siivousaineemme avulla keittiösi kiiltää puhtautta ja tuoksuu raikkaalta hetkessä. Laita tippa Peppermint-öljyä kosteaan siivousrättiin tai lisää 5-10 Pepperimint-öljytippaa siivousnesteeseen, ja pyyhi lika ja pöly pois.

 Keittiön siivoaminen peppermint-öljyllä

4. Kokeile tehdä herkkuja

Young Livingillä on tarjolla sekä Peppermint-öljy että Peppermint Plus-öljy, jonka maku on raikas ja viileä. Ja mikset kokeilisi laittaa Peppermint Plus-öljyä joululeivonnaisiisi.

 Peppermint Bark peppermint-öljyllä

Juhlallinen piparminttuhalko

Tarvitset

 • 350 g valkoista suklaata murskattuna ja kahteen kulhoon jaettuna
 • 170 g tummaa suklaata murskattuna
 • 1,5 teelusikallista kasvi- tai kookosöljyä
 • 2 tippaa Peppermint Plus-öljyä
 • 3 karkkikeppiä murskattuna

Valmistus

 1. Laita leivinpaperi vuokaan ja siirrä odottamaan.
 2. Sulata puoli teelusikallista öljyä ja puolet valkoisesta suklaasta pienessä lämmönkestävässä kulhossa kuuman veden yläpuolella. Kun suklaa on sulanut, sekoita mukaan 1 tippa Peppermint Plus-öljyä. Kaada sulanut valkoinen suklaa leivontavuokaan ja levitä suklaa ohueksi ja tasaiseksi kerrokseksi. Laita leivontavuoka jääkaappiin 10-15 minuutiksi, kunnes valkoinen suklaa on lähes jähmettynyt. Älä pidä jääkapissa liian pitkään.
 3. Toista vaihe 2 tumman suklaan kanssa ja lisää kerros sulanutta suklaata jo vuoassa olevan valkoisen suklaan päälle.
 4. Sulata loppu valkoisesta suklaasta puoleen teelusikalliseen öljyä ja kaada tämä seos tumman suklaakerroksen päälle.
 5. Murskaa kaulimen avulla karkkikeppejä ja ripottele niitä sulaneen valkoisen suklaan päälle. Pidä jääkaapissa, kunnes seos on jähmettynyt.
 6. Kun kakku on asettunut, ota se jääkaapista pois ja leikkaa paloihin. Nauti!

Me Young Livingistä toivotamme sinulle rauhallista joulua. Peppermint-öljy kuuluu ehdottomasti meidän joululomaamme. Kokeilit sitten jotain yllä olevista ideoista tai keksit itse hauskoja Peppermint-öljyn käyttötapoja, toivomme, että jaat ne meidän kanssamme.

Vinkki: Kokeile valuttaa hieman Peppermint-öljyä käpyjen päälle ja ripusta näitä ihanan tuoksuisia käpyjä joulukuuseen.

Miten sinä käytät Peppermint-öljyä joululomalla? Kerro meille kommenttikentässä tai ota meihin yhteyttä osoitteessa mseublog@youngliving.com

 

Jaa

Ei kommentteja

Jätä vastaus

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

* Huomaa, että kaikki kommentit tarkistetaan, eikä niitä julkaista välittömästi. Lisäksi jotkin viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata hieman Young Livingin käytäntöjen ja menettelytapojen sekä Yhdysvaltain liittovaltion määräysten noudattamiseksi.