Piparminttuöljystä: 5 raikasta käyttötapaa

0 28/11/2023 - ETEERISET ÖLJYT, KOTONA, Ruoanlaitto, Tutustu eteerisiin öljyihin

Yksi Young Livingin suosituimmista tuotteista on eteerinen Peppermint-öljy (Mentha piperita). Etsitpä sitten virkistävää minttuista tuoksua tai viilentävää lisäpotkua vaikka jalkahierontaan, muutama tippa Peppermint-öljyä tekee aina tehtävänsä. Sinulla itselläsi on varmasti monia hauskoja tapoja käyttää Peppermint-öljyä, mutta tässä on vielä  muutama idea meiltä.

1.     Nollaa pitkän päivän jälkeen

Tyypillisesti Peppermint-öljy tuo mieleen sanat raikas, viileä ja kihelmöivä. Mentolin ja mentyyliasetaatin kaltaisten ainesosien ansiosta Peppermint luo viilentävän tunteen, jonka vuoksi se sopii erityisen hyvin hierontaan.

Ehkä olet viime aikoina treenannut hieman enemmän, jotta voit nauttia jouluherkuista ilman huonoa omaatuntoa, tai kenties viime hetken jouluostokset ovat pitäneet sinut liikkeessä päivät pitkät. Oli syy mikä tahansa, Peppermint-öljy on loistava lisä hierontaan. Sekoita 15 tippaa Peppermint-öljyä 10 ml:aan Young Living V-6® -perusöljyä tai muuta perusöljyä ja hiero seoksella ihoa.

Kuva Peppermint-öljystä ja Young Living V-6®-öljystä.

 

YL-vinkki: Joillekin Peppermintin viilentävä vaikutus voi olla liian voimakas. Suosittelemme aluksi, että laimennat Peppermint-öljyä perusöljyllä suhteessa 1:4. Jos haluat käyttää Peppermint-öljyä laimentamattomana, tee ensin herkkyystesti laittamalla iholle 1 öljytippa. Jos saat ihoreaktion öljystä, laimenna öljy perusöljyllä suhteessa 1:4 ja tee uusi ihotesti.

2.     Tee aamusuihkustasi piristävä kokemus

Kylminä aamuina saattaa olla vaikea kömpiä sängystä ylös ja suunnata suihkuun. Tällaisina aamuina kannattaa ottaa suihkuseuraksi Young LivinginEasy Breeze Awakening Shower Steamersit, joiden virkistävät tuoksut antavat kaipaamaasi energiaa päivään.

Nämä eukalyptuksen ja piparmintun eteerisistä öljyistä valmistetut vegaaniset suihkupommit muuntavat kylpyhuoneesi ylelliseksi kylpyläksi. Laita yksi suihkupommi suihkun lattialle paikkaan, jossa se kastuu, mutta ei ole heti suihkun alle, ja nauti piristävästä tuoksusta, kun höyry täyttää kylpyhuoneen.

Jos et millään meinaa herätä, lisää muutama tippa Peppermint-öljyä suihkugeeliisi, niin varmasti virkistyt.

Kuva YL:n Easy Breeze Shower Steamerseistä kylpyhuoneessa.

 

3.     Luo piristäviä tuoksusekoituksia

Vivahteikas Peppermint-öljy on erinomainen ainesosa erilaisiin tuoksusekoituksiin. Päästä luovuutesi valloilleen loihtimalla juuri sinuun vetoavia tuoksusekoituksia. Tässä on muutama sekoitus, jolla pääset alkuun:

Hidas aamu

Kahisevat lehdet

Karkkikeppostelua

Kuva naisesta levittämässä eteeristä öljyä ranteisiinsa.

 

4.     Tehosta keskittymistä

Meillä kaikilla on välillä hetkiä, jolloin motivaatio on nollassa. Silloin Peppermint-öljy on salainen aseesi. Levitä muutama tippa käsiin, hengitä syvään ja nauti piristävästä tuoksusta, joka auttaa tarttumaan käsillä oleviin tehtäviin. Pidä Peppermint-pullo työpöydälläsi ja nuuhkaise öljyä silloin tällöin kaivatessasi lisäenergiaa ja -motivaatiota.

Kuva naisesta hengittämässä Peppermint-öljyä suoraan pullosta.

 

5.     Kokeile kotitekoisia herkkuja

Young Livingin valikoimissa on Peppermint-öljyn lisäksi kulinaarinen Peppermint+ -öljy. Piparminttua on käytetty 1700-luvun puolivälistä lähtien raikastamaan makeisia ja herkkuja ympäri maailmaa. Mikset kokeilisi laittaa Peppermint Plus-öljyä joululeivonnaisiisi?

Kuva karkkikepistä Peppermint+ -öljyn kera.

 

Juhlallinen piparminttuhalko

Ainekset:

 • 350 g valkoista suklaata murskattuna
 • 170 g tummaa suklaata murskattuna
 • Kasvi- tai kookosöljyä
 • 2 tippaa Peppermint+-öljyä
 • 3 karkkikeppiä murskattuna

Valmistus:

 1. Vuoraa neliön muotoinen uunivuoka leivinpaperilla ja siirrä odottamaan.
 2. Sulata ½ tl öljyä ja puolet valkosuklaasta pienessä kuumuutta kestävässä kulhossa kuuman veden päällä. Kun suklaa on sulanut, sekoita mukaan 1 tippa Peppermint+ -öljyä. Kaada sulanut valkoinen suklaa uunivuokaan ja levitä suklaa ohueksi ja tasaiseksi kerrokseksi. Laita jääkaappiin noin 10-15 minuutiksi, kunnes valkosuklaa on lähes jähmettynyt. Älä anna täysin jähmettyä, sillä muutoin kerrokset on hankala yhdistää toisiinsa.
 3. Toista vaihe 2 tumman suklaan kanssa, ja lisää kerros sulanutta suklaata jo vuoassa olevan valkoisen suklaan päälle.
 4. Sulata lopuksi loput valkosuklaasta viimeisen ½ tl öljyn kanssa ja kaada ne tumman suklaakerroksen päälle kolmanneksi kerrokseksi.
 5. Ripottele murskatut karkkikepit sulatetun suklaan päälle ja laita seos jääkaappiin, kunnes seos on kovettunut.
 6. Kun kakku on jähmettynyt, ota se pois jääkaapista. Leikkaa halutessasi viipaleiksi ja nauti!

Tykkää tästä blogikirjoituksesta, ja kerro meille, miten itse käytät Peppermint-öljyä.

Jaa

Ei kommentteja

Jätä vastaus

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

* Huomaa, että kaikki kommentit tarkistetaan, eikä niitä julkaista välittömästi. Lisäksi jotkin viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata hieman Young Livingin käytäntöjen ja menettelytapojen sekä Yhdysvaltain liittovaltion määräysten noudattamiseksi.