Oi mikä ihana kylpy: parhaat eteeriset kylpyöljyt

0 17/05/2023 - HYVINVOINTI, Tee-se-itse, YL-elämäntapa

Lämpimässä kylvyssä lekottelu on yksi parhaita tapoja karkottaa ikävät ajatukset nopeasti mielestä, ja kun vielä lisäät kylpyveden sekaan muutaman tipan eteerisiä öljyjä, kylpykokemus on taivaallinen. Vinkeillämme voit tehdä kylvystäsi rentouttavan ja virkistävän hemmottelukokemuksen. Koe eteeristen öljyjen supervoimat ja vie kylpeminen uudelle tasolle.

Kuva kasveja sisältävästä kylpyammeesta.

Mitkä eteeriset öljyt ovat parasta kylpyseuraa?

Kun valitset kylpyöljyjä, ota huomioon öljyjen tuoksut ja ominaisuudet. Jotkut eteeriset öljyt rentouttavat ja rauhoittavat, toiset virkistävät ja nostattavat ja osalla öljyistä on taas ihoa hoitavia ominaisuuksia. Juuri jälkimmäiset sopivat erinomaisesti kylpyseuraksi. Tässä blogikirjoituksessa kerromme, mitä ovat mielestämme parhaat eteeriset öljyt nautinnolliseen kylpykokemukseen.

 • Lavender (laventeliöljy): Tämä hellä tuoksu rentouttaa tunnelmaa ja sopii erinomaisesti iltakylpyyn.
 • Eucalyptus Globulus: Eucalyptus on hyvä kylpykaveri stressaavan päivän iltaan. Eucalyptus Globulus on vahva öljy, joten lisää sitä veteen vain liraus tai sekoita sitä esimerkiksi Cedarwood- tai Geranium-öljyyn.
 • Roman Chamomile (jalosauramoöljy): Tämän öljyn lämmin ja herkkä aromi luo rauhoittavan tunnelman, joka auttaa rentoutumaan ennen nukkumaanmenoa.
 • Ylang Ylang (tuoksuilangiaöljy): Ylang Ylang -öljyn aromia pidetään romanttisena ja lohduttavana. Hiero sitä kylvyssä hiuspohjaasi hiuksia ravitaksesi.
 • Sacred Frankincense (temppeliolibaani): Kylpy on hyvä paikka harjoitella mindfulnessia. Lisää muutama tippa tätä savuisen tuoksuista öljyä kylpyveteen tavoittaaksesi yhteyden sisimpääsi.
 • Rose (ruusuöljy): Rose-öljyn rauhoittava ja sensuelli tuoksu on yhtä kaunis kuin kukka itse. Laita muutama Rose-öljytippa kylpyveteen ihoa hoitamaan.
 • Patchouli (patsuliöljy): Tämän upean öljyn tuoksu on rohkea ja erottuva. Pyyhkäise muutama öljytippa lämpimään kylpyveteen.

YL-vinkki: Aloita maltillisesi ja lisää öljyjä tarvittaessa. Öljyjen lisääminen on helppoa, mutta jos öljyjä on lipsahtanut kylpyveteen liikaa, kylpyvesi voi olla käyttökelvotonta.

Eteeriset öljyt, jotka eivät sovi kylpyyn

Ennen kuin otat eteeriset öljyt kanssasi kylpyyn, sinun tulee tietää, mitkä öljyt eivät sovi kylpyseuraksi. Jotkut öljyt, kuten erityisesti ”kuumat öljyt”, saattavat ärsyttää ihoa. ”Kuumia öljyjä” ovat esimerkiksi Cinnamon Bark, Clove, Oregano ja Thyme. Muista aina lukea öljyjen käyttöohjeet ja noudattaa niitä. Tee ihotesti levittämällä 1-2 öljytippaa käsivarren iholle ja odota 1-2 tuntia mahdollista ihoreaktiota. Jos ihoasi alkaa poltella tai saat ihottuman, lisää perusöljyä, kuten Young Living V-6® -perusöljyä ärtyneelle iholle äläkä enää käytä kyseistä öljyä paikallisesti iholla.

Eteeristen öljyjen käyttäminen kylvyssä

On tärkeää muistaa olla lisäämättä eteerisiä öljyjä suoraan kylpyveteen. Kuten varmaan jo tiedät, öljyt ja vesi eivät sekoitu keskenään. Jos laitat laimentamatonta öljyä suoraan kylpyveteen, tiivis öljy jää veden pinnalle ja tarttuu siitä ihoosi ja kehosi herkille alueille. Tästä voi aiheutua ihoärsytystä tai jopa palovammoja. Kätevillä vinkeillämme voit kuitenkin nauttia öljykylvyistä turvallisesti.

Kuva käsistä kylvyssä kukan terälehtien kera

Yhdistä eteeriset öljyt ja perusöljy

 1. Valitse eteeriset öljyt omaan kylpyöljysekoitukseesi, tai käytä valmiita Young Living -öljysekoituksia, kuten esimerkiksi Joyta tai One Heartia.
 2. Yhdistä valitsemasi eteerinen öljy perusöljyyn. Perusöljyjä ovat esimerkiksi fraktioitu kookosöljy, jojobaöljy ja V-6®-perusöljy.
 3. Lisää 5-6 öljytippaa 1 ruokalusikalliseen perusöjyä. Voit laittaa enemmän perusöljyä, jos olet herkkäihoinen tai pidät miedoista tuoksuista. Sekoita.
 4. Täytä kylpyamme lämpimällä vedellä. Sulje vesihana ennen kuin lisäät öljyseoksen kylpyveteen. Tämä tekee aromaattisesta kokemuksesta voimakkaamman.
 5. Ennen kuin astut kylpyyn, varmista, että öljyseos on levinnyt kunnolla kylpyveteen.
 6. Nauti ylellisestä ja fiilikseesi täydellisesti sopivasta kylvystä.

Vaahtokylpy

Kukapa meistä ei muistelisi lämmöllä lapsuuden vaahtokylpyjä? Bath & Shower Gel Basemme avulla voit tehdä itsellesi ihanan vaahtokylvyn. Lisää 5-15 öljytippaa suosikkiöljyjäsi Bath & Shower Gel Base -pulloon ja ravista kunnolla. Nyt sinulla on aromaattinen vaahtokylpy valmiina pullossa. Kokeile alla olevia sekoituksia seuraavan kerran kylpiessäsi.

Nautinto

Pääset nauttimaan arjen luksuksesta, kun laitat kylpyveteen Lavender-, Roman Chamomile- ja Cedarwood-öljyjen rauhoittavat ja maadoittavat aromit.

 • 5 tippaa Lavenderia (laventeliöljy)
 • 5 tippaa Roman Chamomilea (jalosauramoöljy)
 • 5 tippaa Cedarwoodia (seetripuuöljy)

Paratiisi

Ylang Ylangin, Bergamotin ja Grapefruitin rauhoittavan makeat tuoksut tekevät kylvystäsi vedellisen paratiisin.

 • 7 tippaa Ylang Ylangia (tuoksuilangiaöljy)
 • 4 tippaa Bergamottia (bergamottiöljy)
 • 4 tippaa Grapefruitia (greippiöljy)

Kukkaluksusta

Valmista itsellesi ylellinen kukkaiskylpy Rose-, Geramium- ja Jasmine-öljyillä.

 • 6 tippaa Rosea (ruusuöljy)
 • 5 tippaa Geraniumia (palsamipelargoniöljy)
 • 4 tippaa Jasminea (jasmiiniöljy)

 

Kuva naisesta rentoutumassa vaahtokylvyssä

YL-vinkki: Etkö omista kylpyammetta, mutta haluat silti nauttia kylvyn kaltaisesta kokemuksesta? Lisää nämä samat öljysekoitukset suihkugeeliin!

Miten puhdistan kylpyammeeni öljykylvyn jälkeen?

Eteerisillä öljyillä tehostettu kylpy on ihana kokemus, mutta öljyt voivat tehdä kylpyammeesta liukkaan. Jotta vältät ikävät onnettomuudet, muista puhdistaa kylpyamme huolellisesti öljyistä. Kun olet tyhjentänyt kylpyammeen vedestä, käytä esimerkiksi ruokasoodaa, saippuaa tai Thieves® Kitchen & Bath Scrubia poistaaksesi mahdolliset öljyjäämät ammeesta.

Kuva Thieves Kitchen & Bath Scrubista tarjottimella.

Tykkää tästä blogikirjoituksesta ja kerro meille, miten aiot käyttää eteerisiä öljyjä kylvyssä tai suihkussa.

Jaa

Ei kommentteja

Jätä vastaus

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

* Huomaa, että kaikki kommentit tarkistetaan, eikä niitä julkaista välittömästi. Lisäksi jotkin viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata hieman Young Livingin käytäntöjen ja menettelytapojen sekä Yhdysvaltain liittovaltion määräysten noudattamiseksi.