4 vinkkiä rauhalliseen yöuneen

0 09/05/2023 - Kaikki postaukset

Hyvä uni on yksi elämän tärkeimmistä asioista: Vietämme noin kolmanneksen elämästämme nukkuen. Unen laadulla onkin valtava merkitys hyvinvointimme ja terveytemme kannalta. Ikävä kyllä laadukas yöuni on kaikkea muuta kuin itsestäänselvyys. Onneksi voimme itse jonkin verran vaikuttaa siihen, miten nukumme. Tässä blogikirjoituksessa keskitymme antamaan vinkkejä rauhalliseen ja laadukkaaseen yöuneen.

Kuva naisesta makuupussissa.

Vinkki 1: Tee makuuhuoneestasi uniystävällinen

Hyvän yöunen valmistelu kannattaa aloittaa tekemällä makuuhuoneestasi mahdollisimman rauhallinen ja mukava paikka. Varmista, että huoneessa on tarpeeksi pimeää ja hiljaista. Mikäli harkitset uuden diffuuserin ostamista, Young Livingin Dewdrop Diffuser on hyvä kandidaatti, koska siinä on rauhoittava kynttilänlepatustoiminto.

Jos olet ääniherkkä, tutustu Feather The Owl Ultrasonic Diffuseriimme, jossa on valkoisen kohinan äänivaihtoehto. Aria Ultrasonic Diffuseria ei tule unohtaa:siinä on kaiuttimet, joiden kautta voit kuunnella kännykästäsi rauhoittavaa musiikkia. Muita helposti toteutettavia parempaa yöunta tukevia ideoita ovat tummennusverhot ja unimaski.

Kuva Young Livingin Dewdrop Diffuserista.

Vinkki 2: Luo kunnon iltarutiini

Nukkumaanmenorutiinilla on suuri vaikutus nukahtamisen ja unessa pysymisen kannalta. Hyvä nukkumaanmenorutiini viestittää kehollesi, että nyt on aika nukkua. Voit alkaa rauhoittumisen esimerkiksi kylpemällä, joogaamalla tai kirjaa lukemalla.

Young Livingin Lavender Calming Bath Bombs -kylpypommit ovat täydellinen tapa nollata pitkän päivän päätteeksi. Kylpypommit sisältävät puhtaita eteerisiä öljyjä, kuten rauhoittavasta aromistaan tunnettua laventeliöljyä. Laventelin tuoksuisessa kylvyssä lilluttelu valmistelee kehon ja mielen rauhalliseen yöuneen.

Kuva naisesta lukemassa kylvyssä

Vinkki 3: Loihdi levollinen ympäristö eteerisillä öljyillä

Eteeriset öljyt edesauttavat rauhallista iltatunnelmaa. Voit tehdä eteerisistä öljyistä oman öljysekoituksen rullalisäosalliseen öljypulloon ja säilyttää sitä yöpöydälläsi. Oman öljysekoituksen tekeminen on helppoa. Sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin sekoittaa perusöljyyn muutama tippa suosikkiöljyjäsi.

Testaa eri öljyjä, kunnes pääset sinulle parhaiten sopivaan lopputulokseen. Laventeli-, kamomilla-, seetripuu- ja vetiveriaöljyt tunnetaan niiden rauhoittavista aromeista. Etkö tiedä, minkä öljyn valitsisit? Young Livingin  Freedom Sleep -kokoelma sisältää neljä hyvää unta tukevaa eteeristä öljysekoitusta.  Kokeile levittää öljysekoitusta ranteisiin ja kaulan alueelle ennen nukkumaanmenoa.

Kuva miehestä levittämässä eteeristä öljyä ranteilleen.

Vinkki 4: Ota rentoutumistekniikat käyttöön

Rentoutumistekniikat voivat auttaa karkottamaan mielessä pyöriviä häiritseviä ajatuksia. Tällaisia tekniikoita ovat muun muassa hengitysharjoitukset, lihasten rentouttaminen ja mindfulness-meditaatio. Nämä kaikki rauhoittavat sekä mieltä että kehoa.

“Military sleep method” eli armeijan käyttämä unimetodi voi rauhoittaa yliaktiivista mieltä. Metodissa pyritään rentouttamaan jokainen kehon lihasryhmä varpaista ylöspäin. Tärkeintä on kuitenkin löytää itsellesi parhaiten sopivat hyvää yöunta edistävät keinot.

Kuva naisesta meditoimassa sängyssään.

Hyvän yöunen houkuttelun ei tarvitse olla epämiellyttävä tehtävä. Näillä vinkeillä onnistut nukkumaan paremmin. Muistathan, että vaikka eteeristen öljyjen ansiosta höyhensaarille leijaileminen voi olla helpompaa, öljyjä tulee kuitenkin käyttää oikeaoppisesti. Makoisia unia!

Tykkää tästä blogikirjoituksesta ja jaa vinkkisi parempaan yöuneen!

Jaa

Ei kommentteja

Jätä vastaus

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

* Huomaa, että kaikki kommentit tarkistetaan, eikä niitä julkaista välittömästi. Lisäksi jotkin viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata hieman Young Livingin käytäntöjen ja menettelytapojen sekä Yhdysvaltain liittovaltion määräysten noudattamiseksi.